当前位置:首页 >> 英语 >>

江苏省南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题


南京市、盐城市 2013 届高三年级第一次高考模拟考试

英 语 试 题
第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。 21. — Tonight?s negotiation _______ to be a difficult one. — I can?t agree more. Both sides are stubborn and will fight for their own benefits. A. intends B. sounds C. promises D. prepares 22. She surprised us all when she resigned so suddenly, _______ she had worked here for more than twenty years. A. concerning B. supposing C. regarding D. considering 23. As is often the case, the fact that something is cheap doesn?t _______ mean it?s of low quality. A. necessarily B. usually C. certainly D. mostly 24. — Haven?t you completed the building to be used as a library? — Yes. We _______ on it for over ten months. A. worked B. have worked C. are working D. will have worked 25. Chinese writer Mo Yan, _______ the works have been acknowledged by the international literary community, won the Nobel Prize for Literature on Oct. 11, 2012. A. whose B. that C. from which D. of whom 26. Most restaurants and cafes have _______ small no-smoking areas but won?t enforce the rule. A. set aside B. set out C. set down D. set off 27. Scientists have found evidence from their research _______ painful early experiences can make the nervous system experience pain more strongly in the future. A. where B. what C. that D. when 28. We were stuck at the airport because of the heavy fog, otherwise we _______ here in time for the conference. A. arrived B. had arrived C. would arrive D. would have arrived 29. If you drop all your friends because you are in power, _______ are that they will drop you too because you are not reliable. A. chances B. opportunities C. questions D. problems 30. — Have you heard anything about whether or not we?re running a summer camp this year? — No, I haven?t, and I _______ about that, too. A. wonder B. wondered C. had wondered D. have been wondering 31. — Do you know the man talking to the headmaster? — A scientist _______ a visit to our school. He will give us a speech on satellite TV tomorrow. A. pays B. paying C. is paying D. having paid 32. Laura decided that _______ she might face, she would make any sacrifice to make children in poor areas happy. A. however a serious challenge B. what a serious challenge C. however serious a challenge D. what serious a challenge 33. When _______ comes to an interview day, we?ve got many things in our minds, such as being on time and giving proper answers. A. that B. this C. it D. one 34. Only when you take great delight in reading and begin reading good books _______ the pleasure of reading. A. do you taste B. you taste C. you will taste D. will you taste 35. — I really think our teacher ?s work is as good as that of those famous educators. — _______. He has developed his own unique style of teaching. A. That?s not the point B. You can say that again
高三英语试卷 第 1 页 共 8 页

C. It counts for nothing D. That?s great 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 The surgeries went well, and not long afterwards, my sister and I were allowed to go in to visit. Dad was in a great deal of pain but all he could talk about was Mom, who 36 her kidney to him. Was she okay? How was she feeling? As the nurses were 37 Mom out of her recovery room, they rolled her into a separate place in Dad?s to visit him. It was like a 38 to see both our parents hooked up to IVs (输液器) and machines and trying to talk to each other through 39 . The nurses allowed us to 40 the diamond ring, which was purchased by Dad 41 the surgery, to Mom so that Dad could 42 her open it. Everybody was crying, even the nurses. As I stood with digital camera in hand, I tried to keep the presence of mind to document the 43 . My dad was having a hard time fighting 44 emotion, and suddenly my parents reached out to hold each other?s hands. In my nearly 35 years of existence, I?d 45 seen my parents do that, and I was absorbed in it. I snapped a picture and later rushed home to make sure I?d captured that 46 , life-defining time. That photo of my parents? hands said 47 . After so many years of 48 , it was apparent to me that they finally understood how much each loved the other. It?s as if the transplant healed our whole family. Dad is far gentler, and he has more 49 now. He?s not condescending (高人一等) to my mother anymore. Mom, too, has loosened up, 50 she?s not dealing with all that anger. There?s a closeness that they didn?t have before, and the experience has 51 their faith. For Christmas, my sister and I gave them two framed photos 52 together by hooks. The top photo is of their clasped hands on their 53 day, August 7, 1965. It says, “For better or worse, for richer or poorer.” The second one is of that day in the 54 room. Their hands are intertwined (缠绕) with bands, and it says, “In 55 and in health, till death does us part.” 36. A. left B. awarded C. donated D. distributed 37. A. walking B. wheeling C. driving D. dragging 38. A. dream B. picture C. joke D. scene 39. A. hugs B. interpreters C. greetings D. tears 40. A. exchange B. expose C. present D. fetch 41. A. after B. before C. during D. until 42. A. watch B. let C. have D. feel 43. A. performance B. surgery C. moment D. life 44. A. back B. over C. for D. with 45. A. sometimes B. often C. ever D. never 46. A. last B. enormous C. full D. slight 47. A. something B. nothing C. everything D. anything 48. A. quarrels B. silence C. separation D. thoughts 49. A. energy B. patience C. freedom D. time 50. A. unless B. while C. though D. since 51. A. changed B. protected C. deepened D. discovered 52. A. decorated B. linked C. pressed D. pinned 53. A. wedding B. meeting C. departing D. gathering 54. A. operating B. waiting C. service D. recovery 55. A. poverty B. trouble C. happiness D. sickness

第三部分 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 My name is Amy, who likes yoga, home-decorating shows and eating spoonfuls of peanut butter straight from the jar. Oh yeah, and I?m an iPhone addict. I wasn?t always an addict. In fact, for many years I told myself I didn?t want a fancy cellphone. However, about a year ago, I found myself envious of all those proud iPhone owners, holding their shiny new phones and showing them off to all their friends. Eventually I welcomed my new iPhone into my life. I instantly fell in love with it. I reached for it in the morning. I checked my e-mails about 20 times a day. What?s more, to
高三英语试卷 第 2 页 共 8 页

A

my surprise, I suddenly found myself with a whole new circle of friends — other iPhone owners. However, I realized I had a problem when one day I found myself Google-mapping my way to my mailbox, which happens to be right outside my front door. I couldn?t believe I didn?t see this coming in the last months. Once I admitted I had a problem, things started to change. However, I quickly realized that iPhones are like cigarettes and not easy to quit. While taking a bus to work, I reached into my purse to grab my phone (to check my e-mail for only the seventh time that morning), I found her overcome by fever. She was so hot that I dropped her immediately back into my bag with barely enough time to comprehend the words “overheating” and “power-off” that flashed upon her screen. When I picked her up again, she was gone. I was in a panic. I couldn?t call anyone for advice. I couldn?t Google whether this had happened to any fellow iPhone owners. That night I headed home with anxiety. But after a couple of hours without any disturbs from phone calls or texts, I felt ... calmer. After a few more hours I felt like a whole new woman. The next morning, I read the news from the simplicity of the newspaper, instead of from my iPhone. I even noticed the cherry blossoms (樱花) blooming. But I still made my way to the Apple Store later that afternoon after admitting I?d need a phone sooner or later. Half an hour later, I found myself yet again the proud owner of a new iPhone. When I turned it on, two days worth of missed texts flooded in. I decided to put it into my purse and enjoy the ride home. 56. All of the following are the effects of iPhone on the author ?s life EXCEPT that _______. A. she became an iPhone addict B. she no longer made appointments C. she ignored a lot of beauties around her D. she set up a complete new social community 57. Where should the sentence “One day I was unexpectedly forced to quit — at least temporarily” be placed? A. Between paragraphs 2 and 3. B. Between paragraphs 3 and 4. C. Between paragraphs 4 and 5. D. Between paragraphs 5 and 6. 58. From the passage, we can learn that _______. A. the author ?s first iPhone broke down because she had used it too much B. once you are addicted to something, it?ll be impossible for you to quit it C. an iPhone is a barrier to you if you want to enjoy your life D. the author bought another iPhone because she could afford it 59. Which of the following would be the best title for the passage? A. My tough recovery from iPhone abuse B. My reflection on iPhone abuse C. IPhone abuse in modern life D. Life with or without an iPhone

Hohenzollern Castle. Germany. This fairytale castle is the historical seat of the Prussian Kings and German Emperors. Its origin dates back to the Middle Ages — it was built in the 11th century, then completely destroyed in 1423 and reconstructed in 1461. The view from the castle that stands on top of Mount Hohenzollern is as attractive as the complex itself. The castle is located about 50 kilometers south of Stuttgart, the capital of the Baden-Wü rttemberg state.

B

高三英语试卷 第 3 页 共 8 页

Castle Howard. England. Although it looks like a castle, Howard is actually a stately home — a private residence of the Howard family that has lived in the complex for more than 300 years. The house, located in North Yorkshire, England, is one of the largest residences in Britain. Its construction started at the end of the 17th century and lasted around 15 years. Among the remarkable features of the castle are fabulous gardens and a vast expanse of parkland surrounding the whole complex. Alcá zar of Segovia. Spain. Segovia Castle, located in an ancient town of Segovia in central Spain, started off as an Arab fortress (要塞) in the 12th century. Its unique shape of the bow of a ship makes the fortress one of the most distinctive castles in the country. In the Middle Ages Alcá zar was a key fortress in the defense of the country. Apparently, it was a source of inspiration for many of the castles produced by Walt Disney. Eilean Donan Castle. Scotland. Built in the 13th century to hold back the Vikings, today Eilean Donan Castle is one of the most famous sites in Scotland. Most probably it was named after Bishop Donan who came to Scotland in the 6th century. It is situated on an island, surrounded by the amazing scenery of the Scottish highlands. The fortress has been rebuilt at least four times and for around 200 years it actually laid in ruins. Guaita Fortress. San Marino. Guaita fortress, located on Guaita peak and overlooking the city of San Marino, is an iconic image of this micro country embraced by Italy. The fortress was constructed in the 11th century and served as a prison for some time. Guaita is one of the Three Towers of San Marino, located on the three peaks of Monte Titano. The towers are painted on the San Marino's national flag and its coat of arms. 60. We know from the passage once served as a private residence. A. Hohenzollern Castle B. Castle Howard C. Alcá zar of Segovia D. Eilean Donan Castle 61. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Not all the five castles were constructed on top of mountains. B. Guaita Fortress was built on the three peaks of Monte Titano. C. Hohenzollern Castle lies in the south of Stuttgart, the capital of the Baden. D. Eilean Donan Castle, named after Bishop Donan, has a vast expanse of farmlands. 62. From the passage, we can infer that . A. the five castles have been rebuilt several times for some reasons B. a famous castle may have something to do with artistic creation C. all castles produced by Walt Disney look like the bow of a ship D. all the castles once had the function of defence 63. The passage is written mainly to . A. draw attention to the design features of the castles B. advertise some famous castles around the world C. introduce the locations of the five famous castles D. provide some information for readers about the five castles Fake drugs may contain harmful ingredients or no active ingredient at all. A global treaty (条约) to put down on the deadly trade of them is urgently needed, say experts. Currently, there are more penalties around the use of illegal tobacco than fake drugs. Writing in the British Medical Journal, experts urge the World Health Organization to set up a framework similar to that on tobacco control to safeguard the public. WHO says more than one in every 10 drug products in poorer nations are fake. In richer countries, medicine safety is better, but substandard (不合标准的) drugs still cause thousands of unfavorable reactions and some deaths.
高三英语试卷 第 4 页 共 8 页

C

According to the survey, while governments and drug companies both condemn unsafe medicine, it is difficult to achieve agreement on action because discussions too often become conflicts such as medicine pricing or intellectual property rights. Although some countries prohibit fake medicines under national law, there is no global treaty which means organized criminals can continue to trade using countries where laws are loose or absent, which also means governments can?t cooperate internationally. Similarly, a new agreement under the Framework Convention on Tobacco Control requires tobacco products to be tracked and criminalizes (宣告??为犯法行为) illegal trade globally — “oddly making the law tougher on cigarette falsification (造假) than on medicine falsification”, says an expert Amir Attaran. The agreement will now make it a requirement to track and trace tobacco products. Cigarette packets can carry serial numbers so it is possible to track them from beginning to end. Amir Attaran continued,“If this is something you can do for a $5 cigarette packet, I do not see why we can?t do it for a $3,000 packet of drugs that could save your life. In Canada we have seen a fake version of the heart drug Avastin come into the country that contains no active drug, just starch(淀粉) and nail polish remover. When you are dealing with a medicine like that if there was a serial number on it you would be able to easily see if it was fake.” WHO says it provides direct country and regional support for strengthening medicines regulation. And it is up to its 194 member states to decide if a treaty is the way forward. In 2011, a directive to protect patients from fake medicines was approved by the European Parliament. 64. What is the main topic of the article? A. It?s urgent to set up a global treaty to put down on the deadly trade of fake drugs. B. WHO has done little to make a regulation on medicine falsification. C. People have been accustomed to fake tobacco. D. An agreement will be reached to make it a requirement to track and trace medicines. 65. With the help of serial numbers, people can . A. take advantage of lack of strict regulations B. avoid international trade C. track down the origin of medicines D. find out the ingredients of medicines 66. What does the author imply in the passage? A. In richer countries, medicine safety is better than that in poorer countries. B. A law against illegal trade on fake medicines has come into effect since 2011 in Europe. C. Whether a treaty is the way forward depends on the 194 countries in WHO. D. It?s abnormal that more attention is paid to cigarette falsification than that of medicine. We see few customers in Lea?s Antiquarian Booksellers, less than half-dozen a day on average. There is a flurry (紧张) of activity in September when the students come to buy copies of the new year?s set texts; another in May when they bring them back after the exams. At other times of the year we can go days without seeing a client. More commonly visitors to the shop are people who, having heard about us from a friend of a friend, and finding themselves near Cambridge, have made a roundabout way. They have expectation on their faces as they step into the shop, and not infrequently apologize for disturbing us. They are nice people, as quiet and as friendly as the books themselves. But mostly it is just Father, me and the books. How do they make ends meet? You might think, if you saw how few customers come and go. But you see, the shop is, in financial terms, just a sideline. The proper business takes place elsewhere. We make our living on the basis of perhaps half a dozen deals a year. This is how it works: Father knows all the world?s great collectors, and he knows the world?s great collections. If you were to watch him at the auctions (拍卖会) or book fairs that he attends frequently, you would notice how often he is approached by quietly spoken, quietly dressed individuals, who draw him aside for a quiet word. Their eyes are anything but quiet. Does he know of... they ask him, and Has he ever heard whether… A book will be mentioned. Father answers vaguely. It doesn?t do to build up hope. These things usually lead nowhere. But on the other hand, if he were to hear anything… And if he doesn?t already have it, he makes a note of the person?s address in a little green notebook. Then nothing happens for quite some time. But later — a few months or many months, there is no knowing — at another auction or book fair, seeing a certain other person, he will inquire, very hesitantly, whether … and again the book is mentioned. More often than not, it ends there. But
高三英语试卷 第 5 页 共 8 页

D

sometimes, following the conversations, there may be an exchange of letters. Father spends a great deal of time composing letters. In French, German, Italian, even occasionally Latin. Nine times out often the answer is a polite two-line refusal. But sometimes — half a dozen times a year — the reply is the beginning of a journey. A journey in which Father collects a book here, and delivers it there. He is rarely gone for more than forty-eight hours. Six times a year. This is our livelihood. The shop itself makes next to no money. It is a place to write and receive letters. A place to while away the hours waiting for the next international bookfair. I don?t pretend reality is the same for everyone — the shop is the very heart of the affair. It is a store of books, a place of safety for all the volumes, once so lovingly written, that at present no one seems to want. 67. The fact that customers make an apology after stepping into the shop indicates that . A. they have put the booksellers to some trouble B. they are such nice and friendly people C. the bookshop has few customers and is very quiet D. they come to the bookshop with no intention of buying books 68. The underlined word sideline in the second paragraph probably means an activity . A. one is not skilled in B. the source of one?s life depends on C. that can bring someone a large sum of money D. one does besides his main business for extra money 69. Why does the author ?s father answer other collectors? questions vaguely when attending auctions or book fairs? A. Because he is not familiar with these collectors. B. Because he thinks the price they give is a bit low. C. Because he is not sure whether he can find the book. D. Because he would like to possess the book by himself. 70. What can we infer from the passage? A. The bookshop has been running in the red. B. The bookshop is a good place for the author to kill time. C. The author and his father have a deep affection for the bookshop. D. The author?s father possesses ample collections that others need.

第四部分 任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个 最恰当的单词。 .. 注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填 1 个单词。 Animal feed is the biggest cost for most cattle producers. In the United States, the cost of hay, grains and other feed has risen sharply because of a drought. At the same time, wildfires this year burned more than a million hectares of North American rangeland (牧场). Jack Field raises cattle in the northwestern state of Washington. To save money, he has made plans to truck his small herd of cows three hundred kilometers to feed on crop stubble. Crop stubble is what remains after crops have been harvested. Moving his cattle from farm to farm costs money and time. But he says if he can avoid feeding them hay, he can still make a profit. Tim DelCurto is a beef scientist at Oregon State University. He is working with ranchers (牧场 主) and feedlot owners to help them find lower cost ways to feed cattle. He says cattle can eat things like grass-seed straw and distillers grains. These grains are left over from ethanol (乙醇) fuel production. He says cattle can also eat cannery waste and items rejected by vegetable processors — like misshapen green beans, carrots, even French fries. “Now I think one of the unique qualities of beef cattle — and sheep would fit this, too — is that they can virtually digest anything.” The rising cost of feed has led agricultural research universities to give greater attention to what experts call “feed efficiency”. The University of Idaho has a cattle barn where sensors measure exactly how much food each cow eats. Professor Rod Hill says just that animals are growing at the same rate does not mean they eat the same amount of food. In fact the difference in how efficiently their bodies transform feed into meat, fat, bone and hide might be surprising. “These animals are — for your eye and mine — they look quite homogenous (同种类的). But the variation in intake for animals growing at the same rate is of the order of thirty-five percent.”
高三英语试卷 第 6 页 共 8 页

This is a case where humans and animals have something in common. “You know, we talk to people who say, ?All I have to do is, is, is look at the candy store and, and I put on three pounds.? And so we don?t actually quantify it so precisely in humans, we know in humans that some people can eat a little and they can put on quite a bit of weight and some people can eat a lot and hardly put on any weight. So it?s a biological phenomenon.” Rod Hill says ranchers can use selective breeding to get the same growth with less feed. But he says not to focus too much on one thing, like reducing fat. “Less-efficient animals are slightly fatter, and more-efficient animals are slightly leaner. So we wouldn?t want to just go after efficiency and then forget about the body composition. So, we wouldn?t want animals to become too lean, so that might reduce marbling (肥瘦相间的肉) in the product, especially in the quality cuts where the profit is.” Title Problem (72)________ Improving “feed efficiency” in cattle Animal feed in the US becomes the biggest (71)________ for most cattle producers this year. ? A (73)________ did great harm to the growth of hay, grains and other feed. ? Wild fires (74)________ much of North American rangeland. ? Jack Field has (76)________ to carry his cows by truck 300 kilometers away to feed on crop stubble, which he thinks is beneficial. ? Tim DelCurto works with ranchers and feedlot owners to find lower cost ways to feed cattle. He thinks that cattle have the (77)________ to digest anything. ? Rod Hill devotes himself to the research on “feed efficiency” and advises ranchers to use (78)________ breeding to get the same growth of cattle with less feed. He believes that even (79)_______ animals grow at the same rate, they are quite (80)________ in efficiency in transforming feed into meat, fat, bone and hide.

Actions to (75)________ the problem

第五部分

书面表达(满分 25 分)

81. 2012 年中秋、 国庆双节齐至, 加上高速免费政策, 堵车好烦! 堵车也好, 难得有时间闲 人们纷纷驾车回家或出游, 高速公路的交通压力倍增。 下来翻翻书! 右图是一幅反映长假期间交通堵塞问题的漫画。 请根据你对这幅漫画的理解用英语写一篇短文。短文 应包括以下内容: 1.这幅漫画描述了什么内容? 2.产生这种现象的原因有哪些? 3.你对解决这个问题有何建议?(至少两点) 注意: 1.根据漫画内容和文字提示适当发挥想象。 2.词数 150 左右。 开头已经写好, 不计入总词数。 3.作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。 提示词:高速免费政策 toll-free road policy During the Mid-autumn Festival and National Day, many people experienced heavy traffic jams on expressways.

高三英语试卷 第 7 页 共 8 页

南京市、盐城市 2013 届高三年级第一次模拟考试 英语试题听力文稿与参考答案 听力文稿
(Text 1) W: How much time did you have to do the writing? M: We were given three hours, but I only used half of the time to finish it. (Text 2) W: I found a new way to the train station. Do you want to give it a try? M: No! It?s too risky. We have no time now. Maybe we can try it next time. (Text 3) M: Hi, Lily. Why are you still here? Didn?t you go to the conference in Shanghai this morning? W: No, Mike, it was postponed till next Wednesday. I?ve got to hurry to make it to another meeting in Beijing now. Then I have to go to Shenzhen from Beijing for a TV show. M: Ah, the life of a successful woman! (Text 4) W: Did you hear that Tom stole a bag on a bus? M: Really? We can?t really judge a person by his looks, can we? Where is he now? W: You?re right. He used to be a good student at school, and now he is in the police station. M: What a shame! (Text 5) M: What are you doing, Mary? W: I?m preparing for the parents? meeting. M: Are there enough desks in the classroom? W: I think there are enough. There are 40 desks all together, 1 for the teacher, 13 for the students and the others for parents. (Text 6) M: Julie, is that you? W: Yes. And you?re Paul, right? Paul Hill? M: Yes, it?s me. And you?re Julie Ashley. How are you? W: I?m fine. After ten years, you still look great! M: So do you! How are you doing? W: Not bad. Let?s find a table and sit down. We can have a good talk over the lunch. M: Okay, let?s sit over there. (Text 7) M: You must be pretty excited about your trip to Europe. When are you leaving? W: In just three weeks. But there are still a few things I need to do before I go. M: Like what? W: Like renewing my passport, going to the travel service to buy my plane ticket, and considering what to do with my house while I?m away. M: You?re not going to give it up, are you? W: No way! I?ll never find another house here. But I don?t want to pay three months? rent for an empty house, either. (Text 8) M: Wake up, darling. W: What for? It?s only 5 o?clock in the morning. M: We?re going to go jogging. W: This early? M: Get out of bed! Remember our agreement. Don?t break it on the first day. W: All right! Let me take a shower. M: No, you can take a shower after we come back. Now get up and get dressed.
高三英语试卷 第 8 页 共 8 页

W: What shall I wear? M: Sportswear and jogging shoes. W: I don?t have jogging shoes. M: Yes, you do. We bought them yesterday. W: Oh, look! It?s spitting rain outside. M: It isn?t raining outside and we are going to jog this morning. Come on! W: But .... M: No buts. It?ll be good for your health, and keep you in shape as well. (Text 9) W: These regulations are not all that clear to me. Would you mind explaining them? M: Sure. The first one just means that you have to answer the phone immediately. Three rings maximum. This gives the caller a good impression. W: OK, that I understand. What about the next one? M: “Sound interested”? Well, this means you must never sound bored or angry, even if the caller is difficult. W: I see. And I have to introduce myself to every caller. M: Yes. At the start of every call you must give your name. So you would say “Good morning, Diana Clothing Company, Hong Jie speaking” — or “Lily speaking” in your case. W: And I have to call the customer by name too? M: Yes, that?s right. It?s more personal and more polite. W: Mm, and this last one — “make a promise”. What do we have to promise, exactly? M: At Diana we aren?t allowed to end a call without promising to do something. So you say “I?ll send you the Introduction today”, for example. Or “I?ll see what I can do and I?ll call you back”. W: I see. (Text 10) How many plastic bags do you use every day? Is there any chance for us to live without them? What can we do to have less plastic pollution? A performance in Hangzhou makes people think more about the overuse of plastic bags in our lives. In front of a supermarket in Hangzhou, five volunteers wore white plastic bags and walked around and through the crowd. The performance called on people to use more cloth bags instead of plastic ones. Some of the plastic bags worn by the performers were collected from customers in two food markets and the others were collected by 700 students from a secondary school. On that day, when leaving the food markets, customers were asked to hand over any plastic shopping bags that they didn?t need. Several hundred plastic bags were collected in just two hours.

参考答案
1. C 2. C 3. B 4. A 5. B 6. A 7. C 8. B 9. A 10. B 11. B 12. C 13. C 14. C 15. A 16. A 17. A 18. C 19. A 20. B 21. C 22. D 23. A 24. A 25. D 26. A 27. C 28. D 29. A 30. D 31. B 32. C 33. C 34. D 35. B 36. C 37. B 38. A 39. D 40. C 41. B 42. A 43. C 44. A 45. D 46. B 47. C 48. A 49. B 50. D 51. C 52. B 53. A 54. D 55. D 56. B 57. B 58. A 59. A 60. B 61. A 62. B 63. D 64. A 65. C 66. D 67. C 68. D 69. C 70. C 71. costy/ expensive 72. Reasons /Causes 73. drought 74. burned 75. solve / settle 76. planned 77. quality 78. selective 79. though/if 80. different 81. One possible version: During the Mid-autumn Festival and National Day, many people experienced heavy traffic jams on expressways. As is shown in the picture, vehicles flooded onto expressways because lots of
高三英语试卷 第 9 页 共 8 页

people took advantage of the long holiday to go home or visit tourist spots, which caused traffic overcrowding. People caught in jams killed time in different ways. Some were reading. Some were chatting. Some others were just complaining. There are several reasons for traffic jams. Firstly, with the development of economy, the number of cars has been increasing faster than expected. Secondly, more people prefer to travel in private cars instead of on public transport. Thirdly, the toll-free road policy encourages drivers to enjoy the benefit. How shall we deal with the traffic problem? As far as I?m concerned, the government had better abandon all the tolls. The administration should improve the present traffic system and provide constantly updated traffic information. It will help the traffic to avoid the rush time or the most crowded roads. (150 words)

书面表达评分建议
一、评分原则 1. 本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 2. 评分时,可先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 3. 少于 130 词或多于 170 词的,从总分中酌情减去 1-2 分。 4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、运用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文 的连贯性及语言的得体性。 5. 拼写和标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。 英美拼写及词汇用法均可接受。 6. 如字迹难以辨认,以致影响交际,将分数降低一个档次。 二、内容要点 1. 漫画内容 2. 原因分析 3. 两点建议 三、各档次的给分范围和要求 完全完成了试题规定的任务。 第五档 ? 覆盖所有内容要点。 ? 语法结构和词汇有个别小错误,但为尽量使用较复杂结构或较高级词汇所 致;具备较强的语言运用能力。 (很好) ? 有效地使用了衔接手段,全文结构紧凑,内容连贯。 (21—25 分) 完全达到了预期的写作目的。
高三英语试卷 第 10 页 共 8 页

第四档

(好) (16—20 分)

第三档 (中等) (11—15 分) 第二档 (较差) (6—10 分) 第一档 (差) (1—5 分) 0分

完成了试题规定的任务。 12. 虽漏掉一、二个次重点,但覆盖所有主要内容。 13. 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 14. 语法结构和词汇方面应用基本准确,少许错误主要是因为尝试较复杂语法 结构或词汇所致。 15. 应用简单的语句间的衔接手段,全文结构紧凑,内容较连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 A. 虽漏掉一些内容,但基本覆盖主要内容。 16. 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 B. 有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 C. 应用简单的衔接手段,内容基本连贯。 整体而言,基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ? 漏掉或未清楚描述某些主要内容,写了一些无关内容。 ? 语法结构单一,所用词汇有限。 ? 有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对所写内容的理解。 ? 较少使用衔接手段,内容缺少连贯性。 信息未能清楚地传达给读者。 未完成试题规定的任务。 ? 明显遗漏主要内容,写了一些无关内容。 ? 语法结构单一,所用词汇不当。 ? 有较多语法结构或词汇方面的错误,影响内容理解。 ? 缺乏语句间的衔接手段,内容不连贯。 信息未能传达给读者。 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;所写内容均与试题要求内容无关 或无法看清。

高三英语试卷 第 11 页 共 8 页


赞助商链接
相关文章:
江苏省南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题
江苏省南京市盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。高三英语江苏省南京市盐城市 2013 届高三第一次模拟考试 英语试题 YCY 本试卷...
南京、盐城市2013届高三第三次模拟考试英语试题
南京、盐城市2013届高三第次模拟考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2013 届高三年级第三次模拟考试 英语试题和解析 第一部分听力(...
江苏省南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题
江苏省南京市盐城市2013届高三第一次模拟考试英语试题_高中教育_教育专区。1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ...
江苏省南京市、盐城市2017届高三第一次模拟考试 英语.doc
南京市盐城市 2017 届高三年级第一次模拟考试 英语试题第一部分听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将...
南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试 英语试题
南京市、盐城市2013届高三第一次模拟考试 英语试题_高考_高中教育_教育专区。 ...2013届南京市、盐城市高... 16页 免费 江苏省南京市盐城市20... 17页 ...
...盐城市2017届高三年级第一次模拟考试英语试卷
江苏省南京市盐城市2017届高三年级第一次模拟考试英语试卷_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2017 届高三年级第一次模拟考试 英语试题第一部分听力(共...
...江苏省南京市、盐城市高三第一次模拟考试英语试题及...
2017届江苏省南京市盐城市高三第一次模拟考试英语试题及答案 - 南京市盐城市 2017届高三年级第一次模拟考试 英语试题 本试卷分选择题和非选择题两部分。共 ...
南京市、盐城市2016届高三年级第一次模拟考试 英语
南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共两节,满分 20 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间...
江苏省盐城市、南京市2018届高三第一次模拟考试英语试题
江苏省盐城市南京市 2018 届高三第一次模拟考试英语试卷第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 ...
...盐城市2017届高三第一次模拟考试 英语 Word版含答案...
南京市盐城市 2017 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共两节,满分 20 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的...
更多相关文章: