当前位置:首页 >> 英语考试 >>

2010年高考英语宁夏试卷及答案Word版


要高考网 http://www.yaogaokao.com

2010 年宁夏英语高考试卷 第一部分 英语知识运用(共四节,满分 55 分) 第一节 语音知识(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 从每小题的 A、B、C、D 四个选项中,找出所给单词的正确读音,并在答题卡上将该选项 涂黑. 1. taste (A) A./terst/ 2. touch A.
3. rely

B./t

st/

C. ( C)

D./ta:st/

B.

C.
( D)

D.

A. 4. loss A. 5. agriculrure A. B.

B.

C. (B) C. (A) B. C. D.

D.

D.

第二节 情景对话(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答 题卡上将该选项涂黑.选项中有两个为多余选项 Jerry: Hi , Mike. Look like you’ve got some sun . Mike: I guess so. I spent the weekend on the beach. Jerry: Really? That sounds exciting. __6__ (C) Mike:At my friend’s house .He invited me to stay there for as long as I wanted . Jerry: __7__ (G ) Mike: Oh, I have a paper to work on. Jerry: _8__ I mean besides lying out in the sun. (E) Mike: I play some volleyball . I never realized how hard it is to run on sand. Jerry: _9__ Did you go swimming? (B) Mike: I intended to . __10__So I just went fishing. (F) Jerry: All sounds so relaxing. A. What a pity! B.It must be cool. C.Where did you stay ? D. But how did you get there ? E.So what else did you do out there ? F.But the water wasn’t warm enough G..Then why not stay there for a longer time? 第三节 语法和词汇知识(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从每小题的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该 选项涂黑. 11.The old temple _______ roof was damaged in storm is now under repair. (D) A. where B. which C. its D. whose 12. The cost of renting a house in central Xi’an is higher than ____ in any other area of the city.

要高考网 http://www.yaogaokao.com

A.that B. this C. it D. one (A ) 13. –What’s the noise ? It sounds as if it comes from upstairs. --______ .It must be the window-cleaner working , next door. (D) A.I’m not sure B. I hope not C.I’d rather not D. I don’t think so 14. You look well . The air and the sea foods in Sanya must _____ you , I suppose. (A ) A.agree with B.agree to C. agree on D. agree about 15.If we ___ the other road ,we might have arrived here in time for the meeting. (B) A.take B.had taken C.took D. have taken 16._____ from the top of the tower ,the south foot of the mountain is a sea of trees . (A ) A.Seen B.Seeing C.Have seen D. To see 17.John opened the door . There _____ he had never seen before. (D) A.a girl did stand B. a girl stood C.did a girl stand D. stood a girl 18.It never occurred to me _____ you could succeed in persuading him to change his mind. (D) A.which B.what C.that D. if
19. His first book next month is based on a true story. (B) A. published B. to be published C. to publish D. being published 20. John thinks it won’t be long he is ready for his new job. (C) A. when B. after C. before D. since 21. I have to see the doctor because I a lot lately. (A) A. have been coughing B. had coughed C. coughed D. cough 22. Studies show that people are more to suffer from back problems if they always sit before computer screens for long hours. (A) A. likely B. possible C. probable D. sure 23. May I take this book out of the reading room? No,you . You read it in here. (D) A. mightn’t B. won’t C. need’t D. mustn’t 24. It is reported that many a new house at present in the disater area. (D) A. are being built B. were being built C. was being built D. is being built 25. What a fine day! Shall we go picnicking? . But we need to be home before six o’clock for the football match.. (C) A. Have a nice time. B. Pardon me C. That’s great D. You are right 第四节 完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分) I used to live selfishly, I should admit. But one moment changed me. I was on my lunch break and had 26 the office to ger something to eat . On the way, I 27 a Busker(街头艺人),with a hat in front of him. I had some 28 in my pocker, but I would not give them to him, thinking to myself he would 29 use the money to feed his addiction to drugs or alcohol. He 30 like that type-young and ragged. 31 what was I going to spend the money on ? Only to feed my addiction to Coca-Cola or chocolate! I then 32 I had no right to place myself above 33 just because he was busking. I 34 and dropped all the coins into his 35, and he smiled at me, I watched for a while. As 36 as it sounds, I expected something more to come from that moment—a feeling of 37 or satifaction, for example. But nothing happened 38 , I walked off. “It proved to be a waste of 39 ,”I thought. On my way home at the end of the 40, I saw the busker again and he was 41 . I watched him pick up the hat and walk 42 a cafe counter. There he poured the 43 contents into a tin collecting 44 an earthquake fund-raising(募

要高考网 http://www.yaogaokao.com

捐) event. He was busking for charity(慈善)! Now I donate any 45 I have to charity tins and enjoy the feeling of giving. 26. A. left B. cleaned C. prepared D.searched (A) 27. A. led B. chose C. saw D. fooled (C) 28. A. chocolates B. coins C. tins D. drugs (B) 29. A. almost B. only C. rather D. still (B) 30. A. acted B. looked C. sounded D.smelt (B) 31. A. Though B. For C. Therefor D. But (D) 32. A. declared B. realized C. expected D. guessed (B) 33. A. it B. all C. him D. them (C) 34. A. waited B. followed C. stopped D. arrived (C) 35. A. rag B. hat C. pocket D. counter (B) 36. A. selfish B. awkward C. innocent D. special (A) 37. A. happeiness B. sadness C. love D. hate (A) 38. A. Disappointedly B. Unfortunately C. Coincidentally D. Comfortably (A) 39. A. words B. effort C. space D. money (D) 40. A. moment B. day C. break D. event (B) 41. A. walking around B. passing by C. packing up D. running off (C) 42. A. around B. in C. behind D. to (D) 43.A. chief B. basic C. actual D. total 【D】 44.A.by B. for C. on D. with 【B】 45.A.work B. time C. energy D.change 【D】 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 选项涂黑。 A

Ask Dr

?

Jeffers

This month Dr. Jeffers is answering questions about the human brain and how it works.

Dear Dr. Jeffers, One of my colleagues, Felix Moeller, told me that scientists are learning to use computer to ‘read minds’. Is there any truth to this story/ —Jane Leon, New York, USA Dear Ms. Leon, Well, a lot of research is being conducted in this area, but so far, the brain scanning equipment and corresponding computer programs haven’t been able to actually read thoughts. In one experiment, test subjects(受试者)were connected to scanning equipment and shown two numbers on a screen. They were then asked to choose between adding or subtracting(减)the two numbers. Using this method, researchers were able to follow brain processes and make the correct assumptions 假设) percent of the time. It’s not quite mind reading, but it’s certainly a first step. ( 70 —Dr. J. Dear Dr. Jeffers, My three-year-old son loves it when I dig my fingers into his sides and tickle (胳肢)him

要高考网 http://www.yaogaokao.com

until he laughs uncontrollably. The other day I noticed him trying to tickle himself but he couldn’t do it. Why not? —Glenn Lewis, Vancouver, Canada Dear Mr. Lewis, It’s because of how the brain works. The brain is trained to know what to pay attention to and what to ignore. It causes us to ignore physical feelings we expect to happen, but it causes a mild panic reaction when there is an unexpected feeling. For example, you don’t notice how your shoulder feels while you’re walking down the street. But if someone comes up behind you and touches you lightly on the shoulder, you may jump in fear. It’s that unexpected part that causes the tickle reaction. —Dr. J. 46.What can we learn from the answer to the first question? 【B】 A. Some equipment is able to read human minds. B. Some progress has been made in mind reading. C. Test subjects have been used tomake decisions. D. Computer programs can copy brain processes. 47.People laugh when tickled by others bedause the feeling is _______. 【A】 A. unexpected B.expected C. comfortable D. uncomfortable 48.Who has got a little child according to the text? 【B】 A. Ms. Leon B. Mr. Lewis C. Mr. Moeller D. Dr. Jeffers 49.According to the text, Jeffers is probably _______. 【C】 A. a computer programmer B. a test subject C. a human brain expert D. a medical doctor B Brave Frenchman Found Half-way Around the World (NEW YORK) A French tourist highly praised for rescuing a two-year-old girl in Manhattan said he didn’t think twice before diving into the freezing East River. Tuesday’s Daily News said 29-year who left the spot quickly after the rescue last Saturday. He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Scaport museum. He handed the girl to her father ,David Anderson, who had dive in after him. “I didn’t think at all,” Duret told the Daily News. “ It happened very fast. I reacted very fast.” Duret, an engineer on vacation ,was walking with his girlfriend along the pier(码头)when he saw something falling into the water .He thought it was a doll, but realized it was a child when he approached the river. In an instant ,he took off his coat and jumped into the water. When he reached the girl, she appeared lifeless, he said . Fortunately, when she was out of the water, she opened her eyes. Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. An ambulance came later for her, said Duret, who was handed dry clothes from cookers. Duret caught a train with his girlfriend shortly after. The rescue happened on the day before he left for France. Duret said he didn’t realize his tale of heroism he was leaving the next morning . “I don’t really think I’m a hero,” said Duret. “Anyone would do the same ting.” 50.why was Duret in NewYork? 【C】 A. To meet his girlfriend B. To work as an engineer C. To spend his holiday D. To visit the Andersons.

要高考网 http://www.yaogaokao.com

51. What did duret do shortly after the ambulance came? (D) A. He was interviewed by a newspaper B. He asked his girlfriend for his dry clothes C. He went to the hospital in the ambulance D. He disappeared from the spot quickly 52. Who divide after duret into the river to save the little girl? (A) A. David Anderson B. a passer-by C. his girlfriend D. a taxi driver. 53. When was duet most probably found to be the very hero? (B) A. the day when he was leaving for home. B. a couple of days after the girl was rescued C. the first day when he was in New York D. the same day when he was interviewed. The 1900 house The bowler family was one of more than 400 families who applied to 1900 house, a reality TV shout which took a typical family back a hundred years to se how people lived in the days before the internet, computer games and even electricity. The bowler family spent three months in a London home without a telephone, computers, TV, or fast food. The bowlers wore clothes from 1900, are only food available in English at that time, and cooked their meals on a single stove. Paul bowler still went to work every day in a then uniform. The children changed their clothes on the way to and from school and their classmates didn’t know about then unusural home life. Joyce stayed at home, cooking and cleaning like a typical housewife of the time, though everything took three times as long. So does Joyce think that people’s lives were better in the old days? “I think people in the old days had just ad many troubles and worries,” Joyce said. And I don’t think their life was better or worse, there were lots of things back then that I’m happy I don’t have to deal with nowadays, but on the other hand life was simpler.” “We had a lot more time with our family, and it was hard being nice to each other all the time,” eleven-year-old Hilary said. So what did the Bowler family miss most about modern life while living in the 1900 house? Paul,39:” telephone and a hot shower” Joyce,44:” a quick cup of tea from a kettle you could just turn on” Hilary,11:” rock CD” Joseph,9:” hamburger and computer games” 54.While the Bowler family was living in 1900 house,_____. [A] A the mother spent more time on housework B the two children wore the then clothes for school C they prepared their meals together on a stove D they ate simple foods they had never seen 55. According to Paragraph 4, what’s Jovce’s opinion about life in 1900? [C] A There were fewer problems for the family B Life was simpler but worse than it is now C There were things she liked and disliked D The family had more time to stay together 56.What would Hilary expect most from modern life in the three months? [C] A To play computer games B To make phone calls C To listen to music D To chat on the Internet

要高考网 http://www.yaogaokao.com

For these reasons,I believe that lawmakers need to legislate (立法) against spam.Spammers should be fined,and perhaps sent to prison if they continue to disturb people.E-mail is a tool which helps people all over the world to communicate conveniently,but spam is destroying this conwenience. 57.What does the underlined word “correspondence” in the Paragraph 1 probably mean? 【A】 A.messages B.ideas C.connections D.programs 58.According to the text, what is the major cause of the flooding spam? 【D】 A.Companies rely on e-mail for communications. B.More people in the world communicate by e-mail. C.Many computer viruses contain spam e-mail. D.More advertisers begin to promote sales through spam. 59.According to Paragraph 3,who is the final victim of spam? 【D】 A. The business B. The advertiser C.The employee D.The consumer D When I first got an email account ten years ago, I received communications only from family,friends,and colleagues.Now it seems that every time I check my e-mail ,I have an endless seriers of advertisement and otner correspondence that do not interest the at all.If we want e-mail to continue to be useful,we need special laws that make spamming(发送垃圾邮件) a crime. This problem is troubling for inviduals and companies as well. Many spam emails contain computer viruses that can shut down the entire network of a company.Companies rely on e-mail on on e-mail for their Comployees to communicate with each other. Spam frequently causes failures in their local commnications networks,and their employees are thus unable to communicate effectively.such a situationg results in a loss of productivity and requires companies to repeatedly repai their networks.These computer problems raise productton costs of companies ,which are,in the end,passed on to the consumer.

60.What is the purpose of the text? A.To inform B.To educate C.To persuade D.To instruet 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从下框的 A~F 选项中选出能概括每一段主题的最佳选项。选项中有一项为多余项。 AGift giving proven to be valuable. B.Memories from gift giving C.Moments and events for gift giving D.Various functions of gift giving E.Gitt giving as a wasteful practice F.Gift giving as a two-way social activity Gift Giving 61. C There are many occasions(场合) for giving gifts in modern industrialinzed societies;birthdays,naming ceremonies, weddings, anniversaries, New Year, It is common to give gifts on many of these celebrations in western cultures. In addition, special events, such as one’ s first day of school or graduation from university, often require gift fiving. 62. F

要高考网 http://www.yaogaokao.com

What is happening when we give gifts? Most important, we are exchanging gifts. If someone gives me a gift for my birthday, I know that I am usually expected to give one on his or her next birthday. A gift builds up or confirms a social oblingation(义务). 63. D Gifts tighten personal relationships and provide a means of communication between loved ones. People say that a gift lets the recipient(接受者) know we are thinking of them, and that we want to make the person “feel special.”We want people to feel wanted, to feel part of our social or family group. We give presents to say “I’m sorry.”Sometimes it is difficult for us to find a present that someone will like. Sometimes we give things that we like or would frrl comfortable with. In all these cases, the gifts are sending out messages-often very expressive ones. 64. B People tend to talk about presents in a fairly loving way. A woman whose mother had died years ago described the many gifts around her house.These were gifts that her mother had given her over the years:“I appreciate these, and they mean something to me,”the woman said,“because I remember the occasions they were given on, and that they were from my mother, and the relationship we’ve had.”The gifts remain and keep the relationship alive in mind. This woman felt the same way about the gifts she gave to others. She hoped that the recipients would look at here gifts in years to come and 65. A Emotions(情感)like these suggest that a positive spirit still lies behind gift giving. They prove that the anthropologist Claude Levi-Strauss was wrong to say that modern western gift giving is highly wasteful. Studies in Canada and elsewhere have also shown that this is not the case. Each gift is unique even if so many are given.The emotional benefit for those who exchange gifts is the very reason for the tradition to continue. 第三部分 写作(共三节,满分 55 分) 第一节 单词拼写(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 根据下列各句句意和空白之后的汉语提示词,在答题卡指定区域的横线上写出对应单词的正确形式, 每空只写一词。 66.The car is running at a speed/rate(速度)of eighty kilometers an hour. 67.The teacher is glad that everyone in her class iseager(渴望的)to learn. 68.Jeff has thehabit(习惯)of listening to music while reading. 69.Mr. White has been absent/away(缺席的)from work for days, so he knows nothing about our new plan. 70.He tried to explain(解释),but she wouldn’t listen. 71.The local government is discussing(讨论)how to help the poor in the countryside. 72.When things aren’t going well, my parents always encourage(鼓励)me, telling me not to give up. 73.Miss Harper closed her eyes and pretended(假装)to be asleep. 74.We sat chatting for a few minutes(分钟)after finishing our meal. 75.I have been deeply(深深地)impressed by a number of experiences in her life. 第二节 短文改错(共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有 10 处语言错 误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(^) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 ,并在该词下面写出修改后的词。 修改:在错的词下划一横线( ) 注意:1.每处错误及修改均仅限一词;

要高考网 http://www.yaogaokao.com

2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My sister saw a lovely cup when we are shopping the other day. She liked it at once. Then were she bent down and picked ^ up to look at a price on it. As she did this, lots of tea splashed on his it the her T-shirt! I had to try hardly not to laugh at her shocked face! My sister wanted ^ get out of the shop Hard to as fast as she could when a shop assistant came over to us. It w\asturned out to be her own cup, that she’d left on the shelf by mistake. The assistant was clearly as embarrassing as my sister, which embarrassed for I just thought it was funny! But/yet/while/and 第三节 书面表达(满分 30 分) 假定你是李华。你们学校和一所美国中学签署了教师交流协议。在过去的一年里,你们的英文老师是 来自这所中学的 Sue Wood。不久前她返回美国任教。请你根据写作要点和要求给 Sue 写封电子邮件。 写作要点: 1.对她表达感谢之意; 2.介绍她离开后你自己及班里发生的事情; 3.希望了解她的近况。 要求: 1.短文须写在答题卡的指定区域。 2.短文词数不少于 100(不含已写好的部分) 。 3.内容充实,结构完整,语意连贯。 4.书写须清晰、工整。 5.邮件中不能体现本人真实信息。 Dear Sure, I’m Li Hua, one of your students in China. It’s almost a month since you left us. We all miss you and are very grateful for what you did for us. We are busy as usual. We had an English speech contest the other day. I won the first prize! This again reminds me of all your kind help. Do you still remember the trees we planted together on the hill behind the school? Yesterday, we went there and watered them. The tree you planted yourself is growing well, and the whole class decided to name it Sue Wood. Will you come back to see Sue Wood? How is everything with you lately? We hope to know more about you and your American students. Hope to keep in close touch. All the best Li Hua B 卷选择题答案 第一部分:英语知识运用(1~45) 1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 6.E 7.A 8.C 9.F 10.B 11.C 12.B 13C. 14.B 15.A 16.B 17.C 18.D 19.A 20.D 21.B 22.B 23.C 24.C 25.D 26.C 27.A 28.D 29.D 30.D 31.B 32.D 33.A 34.A 35.D 36.C 37.C 38.A 39.B 40.D 41.A 42.B 44.D 45.B 第二部分:阅读理解(46~55) 46.C 47.D 48.C 49.B 50.B 51.A 52.D 53.C 54.D 55.B 56.B 51.D 58.A 59.A 60.B 61.E 62.F 63.A 64.C 65.D http://wenku.baidu.com/view/985377f77c1cfad6195fa7b8.html

要高考网 http://www.yaogaokao.com


相关文章:
2010年宁夏高考英语试题Word版
2010年宁夏高考英语试题Word版_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2010年宁夏高考...All the best Li Hua B 卷选择题答案 第一部分:英语知识运用(1~45) 1.B...
2015年宁夏高考英语试题与答案(word版)_图文
2015年宁夏高考英语试题答案(word版)_高考_高中教育_教育专区。2015 年宁夏高考英语试题答案(word 版) 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分...
2013年宁夏英语高考试题及答案(Word版)
2013 年宁夏英语高考试题及答案(Word 版) 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英语本试题分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)考试结束后,将本试卷和答题卡 ...
2008年高考英语试题及答案(宁夏卷)
2008年高考英语试题-宁夏... 27页 2下载券 2008年...2010年全国高考英语试题... 11页 1下载券2...62.The underlined word“fixture”in Paragraph 3 ...
宁夏2017年高考英语试题与答案
宁夏2017年高考英语试题与答案_高考_高中教育_教育专区。宁夏 2017 年高考英语试题及答案 (考试时间:120 分钟试卷满分:150 分) 注意事项: 1.本试卷由四个部分...
2010年宁夏高考英语试题
2010 年宁夏高考英语试题第一部分 英语知识运用(共...57.What does the underlined word “correspondence...All the best Li Hua B 卷选择题答案 第一部分:...
2009年宁夏高考英语试题及答案
2009年宁夏高考英语科真... 12页 2下载券 2010年宁夏高考英语试题... 17页...2009 年普通高等学校招生全国统一考试英语答案选择题答案(1-75 题) 1.C 2.B...
2009年高考英语试题卷下载-海南宁夏卷[Word解析版]
2010年高考英语试题及答... 14页 免费2​0​0​9​年​高​考​...36.A.However 【答案】A B.Therefore C.Besides D.Finally 【解析】表示转折...
2012高考英语宁夏卷
2012 年高考英语试题及答案(宁夏卷) 发布日期:2012-06-10 00:09 阅读:175 人第I卷 第一部听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容...
(海南卷、宁夏卷)2009年高考试题-英语(Word版有答案)
(海南卷、宁夏卷)2009年高考试题-英语(Word版答案)_高三英语_英语_高中教育...2008年高考英语试题及答... 12页 免费 2010年高考试题——英语... 18页 ...
更多相关标签: