当前位置:首页 >> 高考 >>

07年宁夏海南高考英语试题及答案


2007年普通高等学校招生考试(宁夏海南)





第一卷
第一部分 听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。 每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、 B、 C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18 答案是B。 1.Who is coming for tea? A.John. B.Mark. C.Tracy. 2.What will the man do next? A.Leave right away. B.Stay for dinner. C.Catch a train. 3.What does the man come for? A.A lecture. B.A meeting. C.A party. 4.What size does the man want? A.9. B.35. C.39. 5.What are the speakers talking about? A.Life in Southeast Asia. B.Weather conditions. C.A holiday tour. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每 小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6.What is the man doing? A.Giving a speech. B.Chairing a meeting. C.Introducing a person. 7.Why does the woman sing so well? A.She has a great teacher. B.She teaches singing. C.She is young. 听第7段材料,回答第8、9题。

8.What is the second gift for Jimmy? A.A car. B.A watch. C.A computer. 9.Why does Jimmy feel happy? A.He lives with his parents. B.He’s got what he dreamt of. C.He’s received lots of presents. 听第8段材料,回答第10至12题。 10.What is the relationship between the speakers? A.They are friends. B.They are strangers to each other. C.The are husband and wife. 11.Why does the woman come to talk with the man? A.To get a job. B.To take a test. C.To see the secretary. 12.What does the man mean by saying sorry? A.He can’t hear the woman clearly. B.He doesn’t need a designer. C.He can’t help the woman. 听第9段材料,回答第13至16题。 13.What do we know about the woman? A.She lives close to the office. B.She is new to the company. C.She likes the big kitchen. 14.How does the man go to work? A.On foot. B.By bus. C.By car. 15.Why was Susan late for work? A.She missed the bus. B.Her train was late. C.Her car broke down. 16.What will the man do the next day? A.Go to work by train. B.Visit Lily in her flat. C.Leave home earlier. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.Where can you most probably hear this talk? A.In a class of the English language. B.In a class of the Greek language. C.In a class of the French language. 18.How long does the class last? A.11 weeks. B.13 weeks. C.15weeks. 19.What is ―the short-cut‖ to learning words according to the speaker? A.Taking more courses. B.Reading basic words aloud. C.Learning how words are formed 20.Why is the class popular? A.It is not offered each term. B.It’s taught by Professor Morris. C.It helps to master some useful rules. 第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分) 第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分) 从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.

例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A.however B.whatever C.whichever D.whenever 答案是B。 21.—Have you heard the latest news? —No, what ? A.is it B.is there C.are they D.are those 22.Some pre-school children go to a day care center, they learn simple games and songs. A.then B.there C.while D.where 23.The manager suggested an earlier date the meeting. A.on B.for C.about D.with 24.—It’s a long time since I saw my sister. — her this weekend? A.Why not visit B.Why not to visit C.Why not visiting D.Why don’t visit 25.—The last one pays the meal. —Agreed! A.arrived B.arrives C.to arrive D.arriving 26.I won’t call you, something unexpected happens. A.unless B.whether C.because D.while 27.—How’s your tour around the North Lake? Is it beautiful? —It be, but it is now heavily polluted. A.will B.would C.should D.must 28.We all know that, the situation will get worse. A.not if dealt carefully with B.if not carefully dealt with C.if dealt not carefully with D.not if carefully dealt with 29.I smell something in the kitchen. Can I call you back in a minute? A.burning B.burnt C.being burnt D.to be burnt 30.Does this meal cost $ 50? I something far better than this! A.prefer B.expect C.suggest D.suppose 31.Between the two generations, it is often not their age, their education that causes misunderstanding. A.like B.as C.or D.but 32.I know a little bit about Italy as my wife and I there several years ago. A.are going B.had been C.went D.have been 33.—Can you read that, sir? No smoking allowed in the lift? — . A.Never mind B.Don’t mention it C.Sure, I don’t smoke D.Pardon me 34.―Goodbye, then,‖she said, without even from her book. A.looking down B.looking up C.looking away D.looking on 35.The flowers were so lovely that they in no time. A.sold B.had been sold C.were sold D.would sell 第二节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 In the United States there was an unusual story telling of the daughter of a mechanic (技工) . One

day while walking along the bank of a lake, the girl 36 to see 20 eggs laid by a wild goose. After some time the girl 37 the mother would not return to her eggs and she 38 to take them home. There she carefully 39 the eggs in the heat of a lamp. Several days 40 the eggs broke and the baby geese came into the 41 . Geese are known to take the first living thing they see as their mother. 42 , to these young geese, the girl was their mother. As they 43 , the girl was able to 44 her birds to run across the grass, but she could not teach them to 45 , The girl became increasingly worried about this, both when 46 and in her dreams. Later, she had an 47 ; She would pilot a plane to guide them in 48 . She asked her father for a plane and he assembled(组装)a small aircraft for her. Garing about 49 safety, the father decided to pilot the plane himself. However, the birds did not 50 or follow him, and 51 slept in the grass. One day, the girl 52 into the plane, started it and soon left the 53 . Seeing their mother take to the air, the birds 54 flapped (拍打) their wings and 55 . She flew the plane freely in the sky, her young birds following. 36.A.managed B.attempted C.happened D.supposed 37.A.realized B.expected C.imagined D.admitted 38.A.helped B.decided C.afforded D.meant 39.A.placed B.protected C.treated D.examined 40.A.ago B.out C.later D.long 41.A.family B.lake C.home D.world 42.A.But B.Also C.Thus D.Still 43.A.increased B.improved C.rose D.grew 44.A.ask B.lead C.want D.allow 45.A.fly B.race C.swim D.sing 46.A.asleep B.away C.around D.awake 47.A.idea B.opinion C.explanation D.excuse 48.A.sky B.space C.flight D.plane 49.A.his B.her C.their D.its 50.A.respect B.remember C.recognize D.receive 51.A.so B.instead C.hardly D.too 52.A.climbed B.looked C.reached D.fell 53.A.house B.floor C.water D.ground 54.A.secretly B.disappointedly C.patiently D.eagerly 55.A.looked away B.set out C.went by D.turned back 第三部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005. While most people were warming up their cars, Trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does. After putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone. The bike, a black Kona 18 speed, was our only transport. Trevor used it to get to work, putting in 60 – hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get groceries, saving us from having to walk long distances from where we live. I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story. Shortly after that, several people in our area offered to help. One wonderful stranger even bought a bike, then called my husband to pick it up. Once again my husband had a way to get to and

from his job. It really is an honor that a complete stranger would go out of their way for someone they have never met before. People say that a smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from strangers are even more so. This experience has had a spreading effect in our lives because it strengthened our faith in humanity (人性) as a whole. And it has influenced us to be more mindful of ways we, too, can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can be everlasting. 56.Why was the bike so important to the couple? A.The man’s job was bike racing. B.It was their only possession. C.It was a nice Kona 18 speed. D.They used it for work and daily life. 57.We can infer from the text that . A.the couple worked 60 hours a week B.people were busy before Christmas C.the stranger brought over the bike D.life was hard for the young family 58.How did people get to know the couple’s problem? A.From radio broadcasts. B.From a newspaper. C.From TV news. D.From a stranger. 59.What do the couple learn from their experience? A.Strangers are usually of little help. B.One should take care of their bike. C.News reports make people famous. D.An act of kindness can mean a lot B Many animals recognize their food because they see it. So do humans. When you see an apple or a piece of chocolate you know that these are things you can eat. You can also use other senses when you choose your food. You may like it because it smells good or because it tastes good. You may dislike some types of food because they do not look, smell on taste very nice. Different animals use different senses to find and choose their food. A few animals depend on only one of their senses, while most animals use more than one sense. Although there are many different types of food, some animals spend their lives eating only one type. The panda eats only one particular type of bamboo. Other animals eat only one type of food even when given the choice. A kind of white butterfly will stay on the leaves (叶子) of a cabbage, even though there are plenty of other vegetables in the garden. However, most animals have a more varied (多样的) diet. The bear eats fruits, honey (蜂蜜) and fish. The fox eats small animals, birds and fruits. The diet of these animals will be different depending on the season. Humans have a very varied diet. We often eat food because we like it and not because it is good for us. In countries such as France and Britain, people eat foods with too much sugar. This makes them overweight, which is bad for their health. Eating too much red meat and animal products, such as butter, can also be bad for the health. Choosing the right food, therefore, has become an area of study in modern life. 60.We can infer from the text that humans and animals . A.depend on one sense in choosing food B.are not satisfied with their food C.choose food in similar ways D.eat entirely different food 61.Which of the following eats only one type of food? A.The white butterfly. B.The small bird. C.The bear. D.The fox. 62.Certain animals change their choice of food when . A.the season changes B.the food color changes C.they move to different places D.they are attracted by different smells 63.We can learn from the last paragraph that . A.food is chosen for a good reason B.French and British food is good C.some people have few choices of food D.some people care little about healthy diet C

Our ―Mommy and Me‖ time began two years ago. My next – door neighbor and fellow mother, Christie, and I were out in our front yards, watching seven children of age 6 and under ride their bikes up and down. ―I wish I could take one of my children out alone,‖ said Christie. Then we worked out a plan : When Christie takes one of her children out, I’ll watch her other three. And when she watches two of mine, I’ll take someone out. The children were extremely quick to accept the idea of ―Mommy and Me‖ time. Christie’s daughter, Mckenzie, went first. When she returned, the other children showered her with tons of questions. McKenzie was smiling broadly. Christie looked refreshed and happy. ―She’s like a different child when there’s no one else around.‖ Christie shared with me quietly. With her mother all to herself, Mckenzie didn’t have to make an effort to gain attention. Just as Christie had noticed changes in McKenzie, I also discovered something different in each of my children during our alone times. For example, I am always surprised when my daughter, who is seldom close to me, holds my hand frequently. My stuttering(口吃的)son, Tom, doesn’t stutter once during our activities since he doesn’t have to struggle for a chance to speak, And the other son, Sam, who’s always a follower when around other children shines as a leader during our times together. The ―Mommy and Me‖ time allows us to be simply alone and away with each child – talking, sharing, and laughing, which has been the biggest gain, Every child deserves(应得到)to be an only child at least once in a while. 64.What is the text mainly about? A.The experience of the only child being with mother. B.The advantage of spending time with one child at a time. C.The happy life of two families. D.The basic needs of children. 65.Right after McKenzie came back, the other children were . A.happy B.curious C.regretful D.friendly 66.What is one of the changes the author finds in her children? A.The daughter acts like a leader. B.Sam holds her hand more often. C.The boys become better followers. D.Tom has less difficulty in speaking. 67.The author seems to believe that . A.having brothers and sisters is fun. B.it’s tiring to look after three children C.every child needs parents’ full attention D.parents should watch others’ children D Anyone who cares about what schools and colleges teach and how their students learn will be interested in the memoir (回忆录) of Ralph W. Tyler, who is one of the most famous men in American education. Born in Chicago in 1902, brought up and schooled in Nebraska, the 19 – year – old college graduate Ralph Tyler became hooked on teaching while teaching as a science teacher in South Dakota and changed his major from medicine to education. Graduate work at the University of Chicago found him connected with honorable educators Charles Judd and W. W. Charters, whose ideas of teaching and testing had an effect on his later work. In 1927, he became a teacher of Ohio State University where he further developed a new method of testing. Tyler became well – known nationally in 1938, when he carried his work with the Eight – Year Study from Ohio State University to the University of Chicago at the invitation of Robert Hutchins. Tyler was the first director of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences at Stanford, a position he held for fourteen years. There, he firmly believed that researchers should be free to seek an independent spirit in their work.

Although Tyler officially retired in 1967, he never actually retired. He served on a long list of educational organizations in the United States and abroad. Even in his 80s he traveled across the country to advise teachers and management people on how to set objectives(目标)that develop the best teaching and learning within their schools. 68.Who are most probably interested in Ralph W. Tyler’s memoir? A.Top managers. B.Language learners. C.Serious educators. D.Science organizations. 69.The words ―hooked on teaching‖ underlined in Paragraph 2 probably mean . A.attracted to teaching B.tired of teaching C.satisfied with teaching D.unhappy about teaching 70.Where did Tyler work as the leader of a research center for over 10 years? A.The University of Chicago. B.Stanford University. C.Ohio State University. D.Nebraska University. 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多途选 项。 71 One of the best things you can possible do is to start your own club. It’s great fun especially if you’re the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays. The first thing you need to come up with is an idea for your club. 72 Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless. Next you need some friends to be in your club with you. 73 . All you need is three or four other people who are interested in the same things as you. 74 You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up. That’ll keep you busy for ages. At your first meeting you should make up a rule book. And the very first rule should be no grown – ups or little/ big brothers/ sisters! The best clubs are always secret! Now you have just about everything you need, except membership cards. These are very important and again you can spend a lot of time making them. 75 Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it. So there you are, get clubbing! Once you get started you’ll think of loads of more interesting things to do! A.That’s easy. B.Enjoy your own club! C.Invite a designer to join you! D.What are you interested in? E.Summer vacation is just around the corner. F.Then you need to pick a name for your club. G.Use bright thick pens to make a special design.





第二卷
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第四部分 写作(共两节,满分35分) 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:把缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(/)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 I first met Li Meng at a friend birthday party five years ago. Then I invited Li Meng over in my place. We listen to my CDs together and soon became good friends. Three years ago, Li Meng’s parents invited I to spend two wonderful week in Qingdao with them during the summer holiday. Li Meng and I loved walking along the beautifully beaches there. Last year I was ill but had to stay in hospital for a week. Li Meng came see me every day. Then, her father has changed jobs and they moved to another city. Since then we haven’t see each other much, but we’ve kept writing to each other. 第二节 书面表达(满分25分) 假定你是李华,希望通过外籍教师Peter找一位英语笔友。请写一封短信,描述一下你理想 中笔友的条件,并说明为什么选这样的笔友。具体条件包括: 1.年龄 2.性别 3.爱好(旅游、运动、宠物等) 。 注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。 试卷机构人员注意:请将―Best regards, Li Hua‖放置在答题卡末端。 Dear Peter, I am writing to ask whether you are able to do me a favor. Best regards, Li Hua

2007年普通高等学校招生全国统一考试

英语参考答案
选择题答案(1—75) 1.B 2.A 8.C 9.B 15.B 16.C 22.D 23.B 29.A 30.B 36.C 37.A 43.D 44.B 50.C 51.B 3.B 10.B 17.A 24.A 31.D 38.B 45.A 52.A 4.A 11.A 18.B 25.C 32.C 39.A 46.D 53.D 5.C 12.C 19.C 26.A 33.D 40.C 47.A 54.D 6.C 13.A 20.C 27.C 34.B 41.D 48.C 55.B 7.A 14.B 21.A 28.B 35.C 42.C 49.B 56.D

57.D 58.B 59.D 60.C 61.A 62.A 63.D 64.B 65.B 66.D 67.C 68.C 69.A 70.B 71.E 72.D 73.A 74.F 75.G 第四部分:第一节: I first met Li Meng at a friend birthday party five years ago. Then I invited Li Meng over in my friend's place. We listen to my CDs together and soon became good friends. Three years ago, Li Meng’s listened parents invited I to spend two wonderful week in Qingdao with them during the summer holiday. Li me a 或 weeks Meng and I loved walking along the beautifully beaches there. Last year I was ill but had to stay in beautiful and hospital for a week. Li Meng came∧see me every day. Then, her father has changed jobs and to they moved to another city. Since then we haven’t see each other much, but we’ve kept writing to seen each other. 0分 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法判断;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无 法看清。 四、说明 1.内容要点可用不同方式表达 2.应紧扣主题,可适当发挥。 五、One Possible Version Dear Peter, I am writing to ask whether you are able to do me a favor. I want to have a pen friend, hopefully a girl in her early twenties, and with interests similar to mine. In my mind, she is someone who is interested in traveling, swimming, and playing table tennis. Besides, it would be better for her to have a pet dog as I have kept one at home for some time. With such a pen friend, I hope I can share with her our experiences in traveling, taking care of pets, or whatever we have in common. And I believe I will improve my English by doing so and learn more about her country. I look forward to hearing from you soon. Best regards, Li Hua

2007年普通高等学校招生全国统一考试 英 语

听力部分录音稿
这是普通高等学校招生全国统一考试英语科听力部分。该部分分为第一、第二两节。 注意,回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间 将你的答案转涂到客观题答题卡上。

停顿 00’10"

现在是听力试音时间。 M: Hello. International Friends Club. Can I help you? W: Oh, hello. I read about your club in the paper today and I thought I’d phone to find out a bit more. M: Yes, certainly, well we’re a sort of social club for people from different countries. It’s quite a new club -- we have about 50 members at the moment, but we’re growing all the time. W: That sounds interesting. I’m British actually, and I came to Washington about three months ago. I’m looking for ways to meet people. Er, what kinds of events do you organize? M: Well, we have social get-togethers, and sports events, and we also have language evenings. W: Could you tell me something about the language evenings? M: Yes. Every day except Thursday we have a language evening. People can come and practise their languages -- you know, over a drink or something. We have different languages on different evenings. Monday -- Spanish; Tuesday -- Italian; Wednesday -- German; and Friday -- French. On Thursday we usually have a meal in a restaurant for anyone who wants to come. W: Well, that sounds great. I really need to practise my French. M: OK. Well, if you can just give me your name and address, I’ll send you the form and some more information. If you join now you can have the first month free.

试音到此结束。
听力考试正式开始。

停顿 00’10"
请看听力部分第一节。 第一节 听下面5段对话。 每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、 B、 C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。

停顿 00’02"
例如:现在你有5秒钟的时间看试卷上的例题。

停顿 00’05"
你将听到以下内容: M: Excuse me. Can you tell me how much the shirt is? W: Yes, it’s nine fifteen.

停顿 00’02"
你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。

衬衫的价格为9镑15便士,所以你选择B项,并将其划在试卷上。 现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。

停顿 00’05" 哔-

(Text 1)
W: John, is Mark coming for tea tomorrow? M: Yes, I told you yesterday, Tracy! W: Oh did you? Sorry, I must have forgotten.

停顿 00’10‖ 哔-

(Text 2)
W: What’s the hurry? We’d like you to stay for dinner. M: Well, thank you! But Helen and I have to meet my parents at the railway station.

停顿 00’10‖ 哔-
(Text 3) W: Hi, Tom! We had to start the meeting without you. M: I know. My flight was delayed because of the heavy rain. W: But you are just in time for the discussion.

停顿 00’10‖ 哔-

(Text 4)
M: How much are these shoes? W: Oh, they are $35 a pair. M: Do you have Size 9? W: I’m afraid they are sold out.

停顿 00’10‖ 哔-
(Text 5)

M: Hi, I’m thinking of taking a trip during the Christmas holidays. W: Where would you like to go? M: Well, maybe somewhere warm and sunny. W: How about a tour to Southeast Asia?

停顿 00’05‖ 哔-
第一节到此结束。 第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

哔-
听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。

停顿 00’10‖ 哔-
(Text 6) M: Ladies and gentlemen, let’s welcome Jane Carter. … Jane, you are so young! How can you sing so well? W: Well, Mr. Green, I like singing very much and I’ve been doing this for a while. Above all, I have Mr. James as my teacher. M: No wonder! I believe you’ll do a wonderful job tonight. Now, ladies and gentlemen, Jane Carter!

停顿 00’02‖ 重复 停顿 00’10‖ 哔-
听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。

停顿 00’10‖ 哔-

(Text 7) W: Happy birthday, Jimmy! Are you ready for the next present? M: You mean there’s more besides the watch? W: Come with us, it’s in the car. … Now, here we are. You’ve been talking about this for months. M: Oh … it’s a new computer! It’s just what I want! I’m so happy about it. Thank you so much, mom and dad!

停顿 00’02‖ 重复 停顿 00’10‖ 哔-
听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

停顿 00’15‖ 哔-
(Text 8) W: … Excuse me, sir. M: … Can I help you? W: My name’s Jane Smith. I’m a designer looking for a job. M: See my secretary. She’ll set you up with a test. W: When? M: Next month. W: I can’t wait that long. M: Excuse me? W: I can’t wait a month. I need something sooner. M: … I’m sorry.

停顿 00’02‖ 重复 停顿 00’15‖ 哔-
听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。

停顿 00’20‖ 哔-

(Text 9) M: Hi, Lily, how’s your new flat? W: It’s great. I really like it. M: How big is it? W: It’s one big room, but it has a bathroom and a small kitchen too. M: How far is it from the office? W: It’s only about ten minutes. M: Ten minutes by bus or by car? W: On foot. I walked to work this morning. I was ten minutes early. M: You are lucky. I was ten minutes late. W: What happened? M: All the buses came late. W: What did Susan say? M: She was late too. W: What happened to her? M: She took the train, and it was late too. W: Well then, you were really lucky after all. But what are you going to do tomorrow? M: I’ll start out fifteen minutes earlier.

停顿 00’02‖ 重复 停顿 00’20‖ 哔-
听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。

停顿 00’20‖ 哔-
(Text 10) M: Good afternoon everybody and welcome to this class on English words. I hope that all of you can hear me; if not, please let me know. I am Professor John Morris; I’ll be your teacher for the next 13 weeks. As you can probably tell, this is one of the most popular—and crowded—classes; indeed, every time this course is offered, this room is very full. Why is that? Well, in order to use the English language, it’s very important to have at least a basic understanding of how words are formed. Just to mention one figure—and there are many—there are about one million words in English. If you are an English learner, you might wonder how you can possibly remember all of these words. Well, for one thing, you don’t have to; no native speaker exists who knows all of the words in the English language. Besides, there are shortcuts. Shortcuts? Yes. For example, if you know how words are formed by using parts of words from other languages, such as Greek and French, you will understand a good number of English words when you first come across them. Let me put it this way, knowing the rules will help you to master a large number of words. This is probably the number one reason why this class is so popular.

停顿 00’02‖ 重复 停顿 00’20‖ 哔-

第二节到此结束。 现在, 你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到客观题答题卡上。
停顿 02’00‖ 哔-
听力部分到此结束。


相关文章:
2009年全国高考统一考试英语试卷及答案(海南、宁夏卷)
2009 年全国高考统一考试英语试卷及答案(海南宁夏卷) 2009 年普通高等学校招生全国统一考试(海南宁夏卷) 英语 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)...
2009年海南宁夏高考英语试题和答案
2009年海南宁夏高考英语试题答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。学习用的www.go818.cn 试卷吧 http://go818.cn 你的需求就是我们坚持的理由 本资料来源于...
2008年高考英语试题(海南、宁夏卷)
2008年高考英语试题(海南宁夏卷)_高考_高中教育_教育专区。2008 年普通高等学校...2006年高考浙江卷英语试... 13页 免费 2007年高考英语试题及参... 10页 免...
2009年海南、宁夏英语高考试题答案
2009 年海南宁夏高考英语试题答案年海南宁夏高考英语试题答案。听力:1.B 2.B 3.A 4.B 5.C 6.A 7.C 8.A 9.A 10.B 11.C 12.A 13.C 14...
2009年高考宁夏、海南英语试题(含详细答案解析)
2009年高考宁夏海南英语试题(含详细答案解析)。2009年普通高等学校招生全国统一考试(海南宁夏卷) 英 语本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。...
2009年高考试题——英语(海南、宁夏卷)
2009年高考试题——英语(海南宁夏卷)_高考_高中教育_教育专区。2009年高考试题...2. 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需...
宁夏(真题+答案)2009年高考英语(海南、宁夏卷)试卷及答案
宁夏(真题+答案)2009年高考英语(海南、宁夏卷)试卷及答案_教育学/心理学_人文社科_专业资料。我所上传的文档内还有07,08,09年宁夏高考真题及答案,有需要的同学请...
2009年高考试题——英语(海南、宁夏卷)
2009年高考试题——英语(海南宁夏卷)_高考_高中教育_教育专区。2009 年普通...2. 每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需...
2014年全国高考英语真题(宁夏、吉林、黑龙江、陕西、海...
2014年全国高考英语真题(宁夏、吉林、黑龙江、陕西、海南)_高考_高中教育_教育...第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容...
2008年宁夏回族自治区高考英语试卷及答案
2008年宁夏回族自治区高考英语试卷及答案_政史地_初中教育_教育专区。2008 年...2009年高考英语(海南、宁... 19页 1下载券 2013年宁夏高考英语试题... 15...
更多相关标签: