广西苍梧县 2017 高考英语阅读理解暑假训练（五）
新闻报道型阅读理解 BARCELONA (Reuters)—“Galactic Suite”， the first hotel planned in space, expects to open for business in 2012 and would allow guests to travel around the world in 80 minutes. Its architects say the space hotel will be the most expensive in the galaxy(银河系), costing $4 million for a three?day stay. During that time guests would see the sunrise 15 times a day and use Velcro suits to crawl around their pod rooms by sticking themselves to the walls like Spiderman.
Company director Xavier Claramunt says the three?bedroom hotel’s joined up pod structure，which makes it look like a model of molecules, was dictated by the fact that each pod room had to fit inside a rocket to be taken into space. “It’s the bathrooms in zero gravity that are the biggest challenge，” says Claramunt, “How to accommodate the more private activities of the guests is not easy.” But they may have solved the issue of how to take a shower in weightlessness—the guests will enter a spa room in which babbles of water will float around. When guests are not admiring the view from their portholes(舷窗), they will take part in scientific experiments on space travel.
“There is fear associated with going into space，” said Claramunt.“That’s why the shuttle rocket will remain fixed to the space hotel for the duration of the guests’ stay, so they know they can get home again.” In an era of concern over climate change, Galaxy Suite have no plans so far to offset the pollution problems of sending a rocket to carry just six guests at a time into space. “But，” says Claramunt, “I’m hopeful that the impact of seeing the earth from a distance will stimulate the guests’ urge to value and protect our planet.”
)1.Which of the following might be the best title for the text?
A．“Galactic Suite”： the best hotel planned in space B．Fly me to the moon: space hotel sees 2012 opening
C．Fly to the moon: a greatest dream for humans D．Building a space hotel: a dream or a reality ( )2.Which of the following is NOT what guests can do in “Galactic Suite”？
A．Watching the sunrise. B．Taking a weightless shower. C．Doing scientific experiment. D．Walking in space.
)3.According to the text, the last paragraph means that ________.
A．each of us has the duty to protect our earth B．space travel helps improve people’s sense of protecting the earth C．seeing from space will have a great impact on people’s life D．many guests have the urge to value and protect the earth
)4.Suppose we will travel to space, the following will be the problems we must solve
EXCEPT________. A．weightlessness C．pollution ( B．fear D．money
)5.The author writes the text in order to________.
A．remind people of pollution problems on the earth B．tell us a bright dream of going to space C．explain some problems existing in space travel D．report a space hotel to be completed by 2012
【解析】 本文为新闻，主要报道了建太空旅馆的情况。 1．B 文章大意题。本文主要报道了建太空旅馆的情况。这是一个事实而不是梦想，故可排除 C 和 D。 2．D 细节理解题。由第三段 During that time guests would see the sunrise 15 times a day 可 知 A 项正确；由第六段 take a shower in weightlessness—the guests will enter a spa room in which babbles of water will float around 可知 B 项正确；由第七段 they will take part in scientific experiments on space travel 可知 C 项正确。D 在文中没有提及。
3．B 段落大意题。由最后一段 Claramunt 所说的话可知，他主要讲了从太空看地球对保护地球环境的作 用，故 B 项正确。 4．C 推理判断题。三天游花费四百万美元的确很贵，如体验太空游，当然需要先解决资金问题，其 次，第六段提到 they may have solved the issue of how to take a shower in weightlessness，即失 重问题；第八段提到 There is fear associated with going into space，即恐惧感，污染问题是地球上 的问题，由此知选项 C 正确。 5．D 推理判断题。本文是一篇新闻报道，主要报道了太空旅馆即将在 2012 年建成的消息，故 D 正确。
【2016 高考训练题】阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C、D）中，选出最佳选项。 BEIJING, (Xinhua) —China’s capital city launched its first underground library, “M Subway Library” on Jan. 12，2015. The theme of its first activity is “Our Characters”. Citizens riding the special train on subway Line 4 now can read e-books provided by the National Library by scanning the QR code in the carriage. “M Subway Library” is a public welfare program initiated by the Beijing MTR and the National Library to provide qualified book resources to the public through the platform of public transportation. The library will organize different themed activities regularly and recommend a dozen free books to the public each year in the long term. XINING, (Xinhua) —A bullet train made its maiden trip from Xining city to Lanzhou city in Northwest China on Dec. 26, 2014, marking the start of the full operations of the Lanxin high-speed railway. The Lanxin high-speed railway links Urumqi in the Xinjiang Uygur Autonomous Region with Xining, capital of Qinghai Province, and Lanzhou, capital of Gansu Province, slashing the total travel time from more than 23 hours to 11 hours and 50 minutes. The 1,776-kilometer high-speed rail line, with a designed speed of 250 kilometers per hour, is China’s first high-speed railway built in a high-altitude region. NINGBO, (Xinhua) —Ningbo Subway Line 1 started running special trains with 3D paintings featuring the city’s culture starting on Dec. 20, 2014．Through the paintings, the city in East China’s Zhejiang province seeks to share its culture and attract more outside visitors. The paintings focus on four themes rice cake, fishing festival, books and Buddhism. 13．The purpose of launching “M Subway Library” is to A．earn more money by making advertisements in the carriage
B．attract more tourists to come to Beijing to take the subway C．make the idea of “Green Travel” go deep into people’s mind D．offer the passengers an additional reading platform 14．Which of the following statements is correct according to the news? A．The Lanxin high-speed railway covers Gansu, Xinjiang and Tibet. B．It is China’s first high-speed railway. C．It has a length of 1,776 kilometers. D．It will take you 11 hours and 50 minutes to travel from Xining to Urumqi. 15．What can you enjoy when you ride the special train on subway Line 1 in Ningbo? A．Chinese classical music. B．3D paintings about Ningbo’s culture. C．Traditional Chinese paintings. D．3D films which were shot in Ningbo. 参考答案 13—15 DCB
阅读 Winners Club You choose to be a winner! The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers.It has been made to help you better manage your money.The Winners Club is a transaction account(交易账户)where you receive a key?card so you can get to your money 24/7—that’s 24 hours a day, 7 days a week! It’s a club with impressive features for teenagers： ● No account keeping fees! You’re no millionaire so we don’t expect you to pay large fees.In fact, there are no account keeping or transaction fees!
● Excellent interest rates! You want your money to grow.The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits(储蓄)without taking them out in a month.
● Convenient Teenagers are busy—we get that.You may never need to come to a bank at all.With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet...You can have money directly deposited into your Winners Club account.This could be your pocket money or your pay from your part?time job!
● Mega magazine included Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.There are also fantastic offers and competitions only for Winners Club members. The Winners Club is a great choice for teenagers.And it is so easy to join.Simply fill in an application form.You will have to get permission from your parent or guardian(so we can organize that cool key?card)but it is easy.We can’t wait to hear from you.It’s the best way to choose to be a winner! ( )1.The Winners Club is a bank account intended for________. B．teenagers C．winners D．adults
)2.Which of the following is TRUE about the Winners Club?
A．Special gifts are ready for parents. B．The bank opens only on work days. C．Services are convenient for its members. D．Fees are necessary for the account keeping. ( )3.The Winners Club provides magazines which________.
A．encourage spending B．are free to all teenagers C．are full of adventure stories D．help to make more of your money
)4.If you want to be a member of the Club，you must________.
A．be an Internet user B．be permitted by your parent C．have a big sum of money
D．be in your twenties ( )5.What is the purpose of this text?
A．To set up a club. B．To provide part?time jobs. C．To organize key?cards. D．To introduce a new banking service.
【解析】本文为广告，介绍了一种针对十几岁的青少年的存款账户，重点介绍了该账户的几个优点。 1．B 细节理解题。从第一段第一句话即可得知答案为 B。 2．C 推理判断题。从 Convenient 一段可知 the Winners Club 的服务对于它的成员来说是方便的， 不需要去银行，在手机或网络上就可以操作。 3．D 细节理解题。从文中信息句 you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.可知答案为 D。
4．B 细节理解题。从文中信息句 And it is so easy to join.Simply fill in an application form.You will have to get permission from your parent or guardian...理解得知，如果十几岁的青少年要加入 该俱乐部必须取得父母或监护人的同意。 5．D 推理判断题。本文介绍了一种针对青少年的存款账户，重点介绍了该账户的几个优点。
【2016 高考训练题】阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C、D）中，选出最佳选项。 The 10th annual International “Go Skateboarding Day” will be held on June 21，2012.Skateboarding Day is all about fun! Here is your guide to some of the events around the world. Los Angeles, California Over 10，000 skateboarders from around the world will gather in the streets of L．A.They have partnered with Boards for Bros, a non?profit organization that collects and restores (修复) skateboards for children who cannot afford their own, and have asked skateboarders across the US to donate their used skateboard products.The celebration will last most of the daytime. Manila, Philippines The Skateboarding Day to be held in the Philippines will be in the Manila for the second time.Manila is hoping to promote health and skateboarding sports.The event begins at 2：00 pm and ends at
6：00 pm.The skateboarders start from Liwasang Bonifacio where they can skate in the streets of P．Burgos, Roxas Boulevard and up to Malate fountain in Rajah Soliman Park where the event ends with a Product Toss and Best Trick contest. Sylvan Lake, Alberta, Canada If you happen to be in Alberta, Canada and the weather isn't great for outdoor skating, Incline Skate & BMX Park is the place to go skateboarding.Incline is a great place to skate, and a day pass there is only $ 8 for an adult, half for those below 16.On Go Skateboarding Day, they will hold a competition with the first prize winner taking home $ 600. New York City, New York Steve Rodriguez, owner and founder of SBoro Skateboards holds the biggest chapter of the Skateboarding Day in the world.Tens of thousands of people will participate, and June 21st is now an official New York City holiday.The event starts at 10 am and ends at 6 pm.There will be a free clinic at 10 am, tons of prizes, food and drinks.For details of the full day please check out http：//www.Sboro.com. 5．It can be learned that the Boards for Bros aims to________． A．provide skateboards for poor children B．donate used skateboard products to the festival C．search for competitors for the festival every year D．restore skateboards only for the competitors 6．How much will they pay if a couple with their 14?year?old child skate in Incline? A．Eight dollars. B．Twelve dollars. C．Sixteen dollars. D．Twenty dollars. 7．Where will the event or celebration last the shortest? A．In Manila, Philippines. C．In Sylvan Lake, Alberta Canada. B．In Los Angeles, California. D．In New York City, New York.
8．We can infer from the text that________． A．the winner of the first prize will gain $ 600 in Manila B．the festival in Los Angeles is an official holiday now C．Incline in Canada is probably an indoor park D．the clinic in New York City charges money from parents 参考答案 5-8 ADAC