当前位置:首页 >> 英语 >>

浙江省台州市路桥中学2012-2013学年高一10月月考英语试题 Word版含答案

路桥中学 2012-2013 学年高一 10 月月考英语试题
本卷分听力部分和笔试部分,共 120 分,测试时间为 120 分钟。 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一题。每段对话仅读一遍。 1. What does the woman advise the man to do? A. Look for his dictionary. B. Buy a dictionary. C. Look up the new words in a dictionary. 2. Why didn't the man answer the phone last night? A. He wasn't at home. B. His phone was broken. C. The party in his room was too noisy. 3. How many times has the woman been late this week? A. Twice. B. Three times. C. Four times. 4. What do we know about Bob? A. He got a job last week. B. He is getting paid more. C. He will move to another city. 5. What does the woman mean? A. Peter is lying. B. Peter is never late for school. C. Peter had PE this morning. 第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,你将有时间来阅读 小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各个小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答 6、7 题。 6. What happened to the man? A. He won a lot of money. B. He picked up a wallet. C. The store owner gave him some money. 7. What will he probably buy first? A. A car and some clothes. B. A house and a car. C. It's a secret. 听第 7 段材料,回答 8、9 题。 8. Where are the speakers probably? A. At a hotel. B. At a lock store.
1

C. At a suitcase shop. 9. What is the man asking for? A. A new suitcase. B. A standard lock. C. A spare key. 听第 8 段材料,回答 10 至 12 题。 10. Why does the woman ask the man about Paris? A. He is a travel agent. B. He has been to Paris before. C. He just got back from Paris. 11. What does the man almost forget to mention? A. Going to Notre Dame. B. Visiting the Louvre. C. Taking a picture in front of the Eiffel Tower. 12. What does the woman promise to do for the man? A. Send him a postcard. B. Bring him some duck. C. Call him from Paris. 听第 9 段材料,回答 13 至 16 题。 13. Where does the conversation take place? A. On the phone. B. At the front desk of a hotel. C. In a hotel room. 14. How much is a regular room with a twin bed? A. $ 399 per night. B. $299 per night. C. $ 259 per night 15. Why do five-star rooms and regular rooms have such different prices? A. Five-star rooms have many extra features. B. Five-star rooms have bigger beds. C. Five-star rooms are on higher floors. 16. What does the woman ask about in the end? A. Special services. B. Checkout time. C. The way of payment. 听第 10 段材料,回答 17 至 20 题。 17. Which country is the audience of the talk from probably? A. Britain. B. China. C. Japan 18. What can you see inside the Tower of London? A. A collection of jewels B. Interesting items from all over the world
2

C. Famous paintings. 19. What is a good place to visit for people who are interested in history? A. Buckingham Palace. B. The London Eye. C. The British Museum. 20. What might children be interested in? A. The National Gallery. B. Special theatre programs. C. The old buildings. 第二部分:英语知识运用 第一节:单项选择(共 20 题;每小 0.5 分,计 10 分) 21. —Could we have an English test this weekend? —_______, I have been told we can go home this weekend. A. Not likely B. Not entirely C. Not really D. Not early 22. It is really _______ pleasure to walk along the bank with _______ full moon hanging in the sky. A. a;a B. a;the C. the; a D.a;/ 23. The students are so busy that they have zero time for outdoor activities, _______ they have the interest. A. as if B. when C. which D. even if 24. You can't imagine what great difficulty I had _______ his address. A. to find B. about finding C. finding D. found 25. —Have you ever been to Beijing before? —No, it is the first time that I _______ here. A. am B. be C. had been D. have been 26. Mum is coming. What present _______ for your birthday? A. you expect she has got B. do you expect she has got C. you expect has she got D. do you expect has she got 27. She told me that it was _______ you spoke ill of her behind her back _______ she disliked you. A. since; that B. for; that C. because; that D. that; why 28. Most of us can see that British English has some differences _______ American English _______ spelling and pronunciation. A. in, from B. from, in C. from, between D. in, between 29. The hostess left the money on the desk _______ to test the honesty of her maid. A. on purpose B. by chance C. by mistake D. with care
3

30. You'd better _______ your score and see if you have passed the exam. A. add up to B. add to C. add up D. add 31. Students are required to _______ down what the teachers teach in class. Which of the following is wrong? A. set B. put C. write D. make 32. —What did the teacher say? —He told me _______ again. A. not to careless B. not to be careless C. to be not careless D. not being careless 33. Mr. Green _______ goes to the park for a walk with some friends after upper. A. frequently B. immediately C. fluently D. finally 34. The money collected should be made good use _______ the people in Taiwan who suffered a lot in the earthquake. A. of helping B. to help C. to helping D. of to help 35. —Oh, you are still here. I thought you had left. —I was about to set out _______ you knocked at the door. A. before B. as C. when D. while 36. He fell ill _______ three years' hard work. A. as B. because C. since D. because of 37. Mary came home happily, which showed that she _______ the final exam. A. had passed B. pass C. would pass D. would have passed 38. She changed so much that I could hardly _______ her when we met again after a separation of 20 years. A. recognize B. know C. remember D. tell 39. —I'm sorry. I _______ at you the other day. —Forget it. I was also a bit out of control of myself. A. shouldn't shout B. mustn't shout C. shouldn't have shouted D. mustn't have shouted 40. —How about seeing a film this afternoon? —I haven' t seen any for a year. A. No chance B. Go ahead C. Why not? D. My pleasure 第二节:完形填空(共 20 小题,每小题 1 分,满分 20 分)
4

阅读下面短文,掌握其大意,然后从 41-60 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项。 It was my birthday last Thursday and I decided to 41 by inviting a few friends out to supper. I 42 a restaurant in a quiet part of town. It is one of my favorite restaurants because the food is good and the waiters are friendly. It is hardly ever crowded, because 43 people know about it, so it is not usually necessary to book a table. In any case, Thursday is not a busy evening 44 . When we entered the restaurant, I was surprised to find it completely 45 . I looked around but not a 46 table was free. One of the waiters recognized me. He came across and explained the situation. "A number of tourists came in about 47 ago." he said. "It was like an invasion! 48 the place was full! We can hardly manage." The waiter then 49 a table in the corner. "The people there 50 " he said, "Just hold on and you will 51 a place there." He was right. Fifteen minutes later, the people 52 the corner table paid their bill, got up and left. I led my friends across and we all sat down. Unfortunately our table was almost out of sight. We tried to attract the attention of the waiter who sent us there, but he, like 53 waiters, 54 the party of tourists. They ordered lots of food. But at last, an hour later, the tourists were finishing their meal and looking very 55 with life. The waiter, now very tired, appeared at our table. I advised my friends about the best dishes and finally the waiter went off with our 56 . A few moments later he 57 to our table. We could tell from his face that he had 58 for us. 59 a little embarrassed(尴尬的) he told us that there was 60 left. "All we can offer you" he said, "is an omelet!(煎蛋卷)" 41. A. remember B. celebrate C. memorize D. spend 42. A. chose B. ordered C. picked D. elected 43. A. a few B. a little C. few D. little 44. A. as a rule B. as a matter of fact C. as usual D.as before 45. A. empty B. full C. free D. quiet 46. A. one B. any C. single D. other 47. A. a half hour B. half a hour C. half an hour D. an hour half 48. A. suddenly B. soon C. quickly D. certainly 49. A. pointed out B. pointed over C. pointed on D. pointed to 50. A. will leave B. are about to leave C. would leave D. will be left 51. A. find B. find out C. look for D. search 52. A. by B. beside C. at D. near 53. A. all the other B. all an other C. all the others D. all other 54. A. were kept busy B. was busy with C. kept busy with D. were busy with 55. A. excited B. tired C. pleased D. disappointed 56. A. dishes B. food C. menu D. order 57. A. went B. came C. was D. returned 58. A. a good news B. good news C. bad news D. a bad news 59. A. Looking B. Look C. Looked D. Looks 60. A. meat of fish B. no meat and fish C. meat and fish D. no meat or fish 第三节:阅读理解(共 17 小题,每小题 2 分;满分 34 分)
5

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 A

61. Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend? A. Understanding. B. Honesty. C. Reliability. D. A sense of humor. 62. If you have fair weather friends, ______. A. they will give you all that they have when you need help B. you will be refused when you get into trouble C. you will become rich D. you can be sure that you get real friends 63. Good friends need to ______. A. always point out each other's mistakes B. be helped with money C. understand each other's feelings D. have money or luck 64. This passage mainly discuss _____. A. the importance of having a friend B. where to choose friends C. how to get along with friends D. the qualities of a friend

6

B Miep Gies, the woman who hid the Dutch girl Anne Frank's diary from the Nazis to become one of the world's most-read books, died after a brief illness at the age of 100. It was Gies who guarded Anne's diary, and presented it to the girl's father, Otto, when he returned from the Auschwitz concentration camp (奥斯威辛集中营) at the end of World War Ⅱ—the only one of his family to survive. In her diary, Anne Frank wrote about her teenage life hiding from the Nazis in Amsterdam from 1942 to 1944, when the Nazi police discovered her and her family's hiding place. The diary, first published in 1947, has been translated into 70 languages. Anne Frank expressed a great wish to live on after death. Miep Gies saw it as her duty to help in making this happen. Born in Vienna in 1909, Gies moved to the Netherlands at the age of 11. In 1933, she began working for Otto Frank at his trading company. At great risk to her own safety, she and four other helpers brought food and supplies to the Frank family hiding in a secret office building for more than two years. When she turned 100, Gies tried to play down her own role. "I'm not a hero," she said. " It wasn't something I planned in advance. I simply did what I could to help." Every day she received letters from all over the world with questions about her relationship with Anne Frank and her role as a helper. Gies received many honors for her role, including from the Netherlands, Germany and Israel. 65. When did Miep Gies move to the Netherlands? A. In 1909. B. In 1920. C. In 1933. D. In 1947. 66. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Anne's father Otto survived World War Ⅱ. B. Anne's hiding place was discovered in 1943. C. Only Miep Gies helped the Frank family. D. Miep Gies wasn't highly honored until her death. 67. By saying "Gies tried to play down her own role", the writer means Gies ______. A. didn't play a role in saving the family B. regretted saving the diary C. was proud of what she had done D. thought she was overpraised 68. What can we infer(推断) from the passage? A. Miep Gies died at the age of 100 after a brief illness. B. Otto protected his daughter's diary in the war and then had it published. C. Miep Gies did a great favor to Anne's family. D. Miep Gies helped Anne's family though she knew none of the family members. C In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are their pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections(注射) so that they won't carry diseases. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of stores. Some people spend around two hundred Canadian dollars a month on animal
7

food. When you visit people's houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a bird feeder in their garden. All kinds of birds are welcomed to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it. People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be: Their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely. But pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone. 69. The passage mainly talks about ______. A. how to keep diseases from pets B. Canadians have pets as friends C. how to take good care of pets D. life of the old in Canada 70. Pets are given injections in animal hospitals ______. A. in order to keep them safe B. after being taken home C. because they carry diseases D. because they are sick 71. The word "bird feeder" in the second paragraph probably means ______. A. a person who gives food to birds B. a container that has food for birds C. something that catches birds D. an animal that eats birds 72. In Canada, children leave their parents when they grow up because ______. A. they don't love their parents any more B. they can only find jobs far from their parents C. their parents' houses are too small D. they wouldn't depend on their parents any more 73. Which of the following is TRUE? A. People buy animal food only at the animal food stores. B. Pets eat better than people. C. Every family has a birdcage(鸟笼) in his house. D. Any bird can come to the bird feeders to eat. D Garden building is considered an important part of Chinese culture. Some people say that if you have never walked through a Chinese garden, you cannot say that you have really visited China. Traditional Chinese gardens are located(位于)in North China in such places as BeiHai Park, the Summer Palace, the Forbidden City. In larger imperial gardens, the main buildings are connected by an imaginary (虚构的) line in the middle of the garden on the north-south axis(轴).
8

Other features (特征)of imperial gardens are colored-paintings, man-made hills and lakes. Most private gardens are found in the south, especially in cities south of the Yangtze River. Private gardens were mostly built at one side or at the back of the houses. Around the beautiful scene are small open areas with beautiful shaped-doors through which visitors can enjoy the sights. They are open on all sides and are often near the water so that the whole scene can be enjoyed. Suzhou, known as the home of gardens, displays the most and the best Chinese traditional private gardens. Different parts of it are examples of the garden style of the Song, Yuan, Ming and Qing Dynasties. The landscape garden contains a number of pleasant natural scenes and some fairy tales. The ancient Chinese used to call the garden landscape "Jing", which means "scene" in English. Good examples include the ten West Lake Scenes in Hangzhou, the twenty-four slim West Lake in Yangzhou and the eight Daming Lake Scenes in Jinan. 74. The passage tells mainly about ______. A. an important part of Chinese culture B. the characteristics (特征) of different style of Chinese garden building C. where foreigners can find Chinese gardens D. how to appreciate Chinese gardens 75. Which of the following is NOT a feature of the imperial garden? A. There is a north-south axis in the center of garden. B. There are man-made hills and lakes in the gardens. C. They were built because of some fairy tales. D. They have colored-paintings. 76. In the third paragraph, the underlined word "They" refer to _____. A. private gardens B. beautiful scenes C. the houses D. rivers and lakes 77. According to the passage, which of the following is TRUE? A. Chinese people often invite foreigners to visit a Chinese garden. B. The landscape garden reflects different styles of the Song, Yuan, Ming and Qing Dynasties. C. All three kinds of gardens make up the important part of Chinese culture which is appreciated by the people all over the world. D. People enjoy the private gardens more than other two styles. 第三部分:写作(共四节,满分 36 分) 第一节:单词拼写(共 10 小题,每小题 0.5 分,满分 5 分) 1. He d____ with his wife on most things, which led to many quarrels. 2. The family are all c____ about her safety; for she has never been abroad before. 3. Thanks to her husband's good care, the wife has ____ (恢复) from her operation. 4. I think it fun to eat o____ with many good friends because of the fresh air. 5. Visitors are ____ (要求) not to take photos in the museum. 6. Besides English, French is also the o____ language in Canada. 7. You should think carefully about others' advice instead of ____ (忽视) it. 8. Judging from his accent, he is a n____ of Shanghai.
9

9. I'm really g____ for everything you've done for me. 10. He always borrows money from his friends, though he gets a good s ____. 第二节:课文填空(共 6 空,满分 6 分) So why has English changed over time? 1 all languages change and develop when cultures meet and communicate with each other. At first the English 2 in England between about AD 450 and 1150 was quite different from the English spoken today. It was 3 more on German than the English we speak at present. Then 4 between about AD 800 and 1150, English became less like German because those who ruled England spoke first Danish and later French. These new settlers 5 the English language and especially its vocabulary. So by the 1600's Shakespeare was able to make use of a 6 vocabulary than ever before. In 1620 some British settlers moved to America. Later in the 18th century some British people were taken to Australia too. English began to be spoken in both countries. 第三节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧,并在下面加上该加的词。 ) 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Lisa, There is nothing wrong with you and this boy be friends and studying together. Of course a boy and a girl can be good friend. Ending your friendship with this boy would be stupid thing to do, You would lose a good friend and someone to study. Teenagers are like to gossip, but they often see something which isn't real. Perhaps your classmates can understand your friendship with the boy. There's no reason to stop it. My advice is to ignore your classmates. That way you will show us that you are much grown-up than they are. Yours, Miss Wang 四、中译英(根据括号内的提示,翻译下列句子。共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 1. 虽然我们好久不见,我却仍然清楚地记得曾经有段时间我们常在一起踢球。 (well remember)

2. 假如你能停止闲言碎语与同学们好好相处,我会很感激的。 (gossip; be grateful)

3. 即使有许多分歧,这位作者还是坚持写出真实的故事。 (base…on…)

10

4. 为了能让这次演出顺利进行,她不得不扮演女老板的角色。 (play a part)

5. 当他不再打电话给我时,我就知道他不再关心我了。 (not…any longer)

11

【试卷答案】

第二节:完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 41. B 42. A 43. C 44. A 45. B 46. C 47. C 48. A 49. D 50. B 51. A 52. C 53. A 54. B 55. C 56. D 57. D 58. C 59. A 60. D 第三节:阅读理解(共 17 小题,每小题 2 分;满分 34 分) 61. A 62. B 63. C 64. D 65. B 66. A 67. D 68. C 69. B 70. A 71. B 72. D 73. D 74. B 75. C 76. A 77. C 第四部分:写作(共四节,满分 36 分) 第一节:单词拼写(共 10 小题,每小题 0.5 分,满分 5 分)

第二节:课文填空(共 6 空,满分 6 分) 1. Actually 2. spoken 3. based 4. gradually 5. enriched 6. wider 第三节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) Dear Lisa,
12

There is nothing wrong with you and this boy be friends and studying together. Of course a being Boy and a girl can be good friend. Ending your friendship with this booy would∧ stupid be thing Friends a to do. You would lose a good friend and someone to study∧ . with Teenagers like to gossip, but they often see something which isn’t real. Perhaps your and that chassmates can understand your friendship with the boy. There’s no reason to stop it. My advice can't is to ignore your classmates. That way you will show us that you are much grown-up than they them more are. Yours, Miss Wang

13