当前位置:首页 >> >>

2010年二模英语语法题


2010 年二模语法题

长宁

25. When supply is more than demand __________ any product, prices are timely to fall. A. for B. with C. about D. to

26. It’s wrong for __________ parent to tell kids to ignore what the other parent tells them to do. A. each B. either C. every D. both

27. I don’t like going to the party; I must, __________, go since they have invited me several times. A. still B. otherwise C. nevertheless D. and

28. Intelligent people need never work hard to be successful in the field where they are engaged in, _______they? A. needn’t B. don’t C. do D. need

29. The vehicle auction(拍卖) group Dickson Willis have had a second year of high profits __________ tough competition from opponents. A. due to B. except for C. in spite of D. as to

30. __________the regular train to London, Mr. Fog had to wait to take another one, so he was late for the conference. A. Missed B. Being missing C. To miss D.Having missed

31. Earlier fears about the weather disappeared when the rain which had been forecast __________to appear. A. would fail B. fails C. failed D. has failed

32. It will be just half a month __________ the 2010 World Exposition is held in Shanghai. A. since B. before C. until D. when

33. __________ made her friends angry most was that she lied to them, as she had never done that before. A. It B. What C. That D. Whatever

34. To have a good command of a foreign language, we should find opportunities to hear it _________ as much as possible. A. speak B. speaking C. spoken D. to speak

35. Israeli scientists grow vegetables and other crops inside standard metal shipping containers, __________ water replaces soil as the bed for the roots of the plants. A. which B. in which C. when D. with which

36. The students are all interested in __________ Ms Snider managed to complete two popular novels in one and a half years. A. why B. what C. that D. how

37. Hearing Shen Xue and Zhao Hongbo eventually won a gold medal after over ten years’ hard work, I cannot but __________ their courage and perseverance. A. admire B. admiring C. to be admired D. having admired

38. I really regret __________ you the fact that your school team lost the game just this morning as you feel so upset. A. tell B. telling C. to tell D. told

39. To our great joy, Professor Liu __________ the special prize for his devotion to helping students from less developed areas. A. will award B. is awarded C. has been awarded D. has awarded

40. His suggestion put forward at the conference __________ the UN launch an educational program to teach people how to solve conflicts peacefully will be taken into consideration. A. that B. what C. which D. where 崇明 25. You mean the boy is only 12 years old? He seems much taller ______ his age. A. for B. on C. at D. with 26. I felt so bad all day yesterday that I decided this morning I couldn’t face _____ day like that. A. other B. another C. the other D. others 27. ---It’s the office! So you _____ know eating is not allowed here. ---Oh, sorry. A. may B. will C. must D. need 28. How much _____ she looked without her glasses! A. well B. good C. best D. better 29. It was the principles I learned from my reading _____ enabled me to get bigger and better jobs. A. that B. which C. what D. who 30. My parents have promised to come to see me before I _____ for Africa. A. have left B. leave C. left D. will leave 31. The wild flowers looked like a soft orange blanket _____ the desert. A. to cover B. covered C. cover D. covering 32. _____ the police thought he was the most likely one, they could not arrest him since they had no exact proof about it. A. Although B. As long as C. If only D. As soon as 33. _____ by the advances in technology, many farmers have set up wind farms on their land. A. Being encouraged B. Encouraging C. Encouraged D. Having encouraged 34. Lack of money led the company to a situation _____ they had to decide whether they should keep on with their production. A. when B. where C. that D. which 35. Do you consider it any good _____ psychology? A. to learn B. to have learned C. learning D. having learned 36. You and I could hardly work together, _____? A. could you B. couldn’t I C. couldn’t we D. could we 37. Please do me a favor —_____ my friend Mr. Smith to Youth Theater at 7:30 tonight. A. to invite B. inviting C. invite D. invited 38. The computer was used in teaching. As a result, not only _____, but students became more

interested in the lessons. A. saved was teachers’ energy B. was teachers’ energy saved C. teachers’ energy was saved D. was saved teachers’ energy 39. He told us whether _____ a picnic was still under discussion. A. to have B. having C. have D. had 40. The strange man asked me to hand the letter to _____ I met in the police station, saying it was very important. A. whoever B. whatever C. whichever D. whomever 卢湾 25. They chatted ____ coffee about their experience as volunteers during the charity. A. over B. on C. to D. with 26. — Did you watch the football match last night? — Yes, that’s a most close one, and eventually neither could defeat ____. A. both B. the other C. another D. each 27. The price of the flat now is ____ that last year. A. as twice high as B. twice more expensive than C. as high as twice D. twice the amount of 28. So far no life has been found outside the earth, but while some scientists are actively searching for living things in outer space, others firmly believe there ____ . A. mustn’t be B. may not be C. can’t be D. won’t be 29. Such great achievements ____ so far that many friends abroad can hardly believe that. A. has China made B. China has made C. does China make D. are made in China 30. As is known to us all, the opening ceremony of the Shanghai World Expo, ____ theme is “Better City, Better Life”, will begin on May 1st, 2010. A. which B. its C. that D. whose 31. Our community appears more beautiful with green grass and colourful flowers ____ here and there. A. grow B. to grow C. growing D. having grown 32. Wife ____ a big dinner when Husband was aware of their eighth wedding anniversary that day. A. was still preparing B. had hardly prepared C. did carefully prepare D. would eagerly prepare 33. The problem of carbon emission ____ at Copenhagen Summit has aroused the public’s wide concern.

A. discussed C. being discussed

B. having been discussed D. to be discussed

34. A major issue was put forward by some representatives at the conference ____ the teachers in the remote areas were underpaid. A. whether B. at which C. where D. that 35. The customers objected ____ unfairly in the course of shopping. A. to be treated B. their being treated C. to being treated D. having been treated

36. — Where’s your assignment? — ____ A. I had already handed it in. C. It’d been handed in.

B. It was handed in. D. It’s been handed in.

37. The traffic in Shanghai will be blocked and people will come to blows _____ the government plans in advance. A. as long as B. unless C. even if D. since 38. It was the A/N1H1 epidemic ____ spread almost throughout the country ____ promoted the research and production of the flu vaccine. A. that…that B. that…which C. what…that D. that…what 39. He was disappointed ____ he had learned from books quite differed from his actual life. A. what B. that C. which D. how 40. The athletes, especially the winners, should remain modest ____ rapid progress they’ve made. A. however B. how much C. whatever D. no matter 闵行 25. This new computer is obviously superior ______ the old one because it has many new functions. A. with B. on C. at D. to _ is left. Somebody just

26. I bought three DVD copies of the film Avatar and now borrows something and never returns. A. none B. nothing C. either

D. neither

27. It is dangerous to play with the knife. You ______ hurt yourself. A. can B. may C. must D. should

28. Compared with the nervousness of driving in the rain or snow, it is ______ to sit in a train without any worry of bad weather. A. more tired B. less tiring C. less tired D. even more tiring

29. The prices of houses ______ because the demand of them becomes more and more great. A. are rising B. rise C. had risen D. have been risen

30. ______ your plans look good, you still need to do some revision work on it. A. If B. Once C. Although D. Since

31. People ______ long distances frequently have to decide whether they would prefer to go by land, sea or air. A. to travel B. travelled C. travel D. travelling it is lost.

32. True friendship is like sound health, whose value is seldom known A. when B. though C. until D. unless

33. The judge made the final decision after listening to the opinions of each party ______. A. having involved C. involving B. to be involved D. involved

34. The film brought the hours back to me ______ I was taken good care of in that far-away village. A. until B. that C. when D. where

35. More and more people are looking forward to ______ the Expo in Shanghai. A. visit B. visiting C. visited D. be visited

36. ----Do you have any problems if you ______ this job? ----Well, I’m thinking about the salary… A. offer B. will offer C. are offered D. will be offered

37. Many people firmly believed ______ a healthy lifestyle can improve the quality of life. A. that B. if C. how D. why

38. Only in recent years ______ to realize the importance of wildlife conservation. A. do people begin C. people have begun B. have people begun D. people begin

39. Her husband and she are now at work on a new dictionary ______ next year. A. to publish B. being published C. published D. to be published

40. The question came up at the meeting ______ we had enough money for our research. A. whether B. that C. which D. what

浦东 25. I felt it rather inappropriate to turn up at the graduation ceremony _____ jeans and a T-shirt. A. in B. on C. by D. with 26. Education knows no limits. It _____ take place anywhere, whether in a kitchen or in the job. A. should B. can C. need D. must 27. It is an established fact that factory workers work better, harder, and have _____ accidents when their machines are painted orange rather than black or gray. A. fewer B. few C. more D. less 28. — Which of these electronic watches do you like? — ______of them. They are expensive and of little use. A. None B. All C. Both D. Either 29. To help today’s customers make a choice, a company in New York _____a video trolley — a supermarket trolley with a video screen to display advertisement and price information. A. has invented B. had invented C. invents D. is inventing 30. In the rainforest of the Amazon, 50 to 150 plant species _____ every day. A. have been destroyed really matters. A. having forgotten event. A. to hold Haiti last winter. A. being killed A. that B. to be killed B. which C. killing C. of which D. to have been killed D. where 34. This city, _____ lies in the northeast, was the country’s busiest port from 1648 to 1950. B. being held C. to be held D. held 33. At least 200,000 people were reported _____ in the ever recorded worst earthquake that struck B. forgotten C. forgetting D. to have forgotten 32. The symbolic one-hour switch-off first _____ in Sydney in 2007 has become an annual global B. are destroying C. are being destroyed D. destroyed 31. We often talk a great deal about English language teaching, _____ that it is the learning that

35. Mary had to work at evenings and weekends. Only in this way _____ complete the reports by the deadline. A. was she able to C. she has been able to B. she was able to D. has she been able to

36. _____ you have a complaint to make, do something about it right away. The longer you wait, the harder it will be to get your complaint resolved. A. If the day. A. that B. how C. when D. whether 38. Many scientists believe that now we can study the behavior of a three-year-old child to see ____ they will grow up to be criminals. A. that B. how C. why D. whether 39. — Is there any possibility ____ you could pick me up at my office at 7:00 tomorrow B. Unless C. Though D. Since 37. One advantage of eating a balanced breakfast is _____ it can keep you energetic throughout

evening? — No problem. A. when B. which C. if D. that 40. Many companies give away small quantities of their produce as samples ____ people can try them before buying them. A. if B. because C. so that D. since 松江 25. The effective communication ability for a writer is to get the knowledge out of his head and ____ readers’ heads. A. out of B. into C. towards D. for 26. We had a party last month and it was a lot of fun, so let’s have _____ one this month. A. other B. more C. the other D. another 27. The wet weather will continue tomorrow when a cold front _____ to arrive. A. expects B. is expecting C. is expected D. will be expected 28. I want to be very careful to talk only about ____ we've formally tested. A. which B. that C. what D. whether 29. ____ I paid a visit to this scenic spot, I was deeply attracted by its beauty. A.The first time B. At the first time C. For the first time D. At first 30. People pay ______as to the content of your speech. A. so much attention to your voice B. as much attention to your voice C. much attention to your voice D. attention to your voice much 31. _____ his ability of speech, he has made use of each chance. A. To improve B. Improving C. Being improved D. Improved 32. You _____ tell him. He is fully aware of the danger. A. mustn’t B. don’t need C. needn’t D. can’t 33. Don’t promise anything _____ you are one hundred percent sure. A. if B. after C. in case D. unless 34. He found that complex problems, especially those _____ abstract thinking, were best for picking out bright and dull students. A. involve B. involved C. involving D. being involved 35. That is the man ____ house the police found the lost computer last week. A. in whose B. in what C. in that D. in which 36. ______ with severe drought in some areas, Chinese government is taking active measures to ensure people’s essential needs. A. Facing B. Faced C. To face D. Being faced 37. It is the experience he had as a boy ______ has formed his present personality. A. that B. what C. which D. who 38. There is no doubt ____ we will host the 2010 World Expo successfully. A. which B. whether C. / D. that 39. Not only ____ at music, but also they are ready to help others. A. they are talented B. they have been talented C. are they talented D. they have talented

40. It ____ that making a plan is easier than carrying it out. A. was turned out B. is turned out C. has been turned D. turns out 静安 4 区 25. It saves time in the kitchen to have things you use a lot _______ easy reach. A. near B. upon C. within D. around

26. We are ensured that there are enough textbooks for each student to have _______ when the new semester comes. A. it B. those C. one D. them — She looks very happy. She _______ have passed the exam. — I guess so. It’s not difficult after all. A. should B. could C. must D. might — Why did you leave that company? — I _______ a better position at IBM. A. offer B. offered C. am offered D. was offered _______ more about Participant Service of Expo 2010, Shanghai China, call Hotline +86-21-962010. A. To find out B. Finding out C. Find out D. Having found out They are considering ____ the house before the prices go up. A. purchase B. purchasing C. purchased D. to purchase Teenagers have reached a point in their life _______ they are supposed to make decisions of their own for the first time. A. which B. where C. how D. why There is a great deal of research _______ that music activities engage different parts of the brain. A. indicate B. indicating C. to indicate D. to be indicating Evidence has been piled up _______ drinking water after getting up in the morning contributes to one’s health. A. what B. which C. if D. that Many experts believe that teachers’ development is _______ the key to better education lies.

27.

28.

29.

30. 31.

32.

33.

34.

A. that B. what C. where D. which 35. The cause he had devoted himself to _______ a perfect success. A. proving B. proved C. was proved D. has been proved 36. Only when you leave your parents for college education _______ how much you love them. A. do you realize B. you realize C. you will realize D. will you realize 37. Bad habits, _______ formed, are difficult, and sometimes impossible to shake off. A. once B. before C. until D. unless 38. — Did you take enough money with you? — Yes, but I spent _______ I had expected. A. not so many as B. as many as C. much more than D. much less than 39. — I’ve read another essay this week. — Well, maybe _______ is not how much you read but what you read that matters.

A. this B. that C. there D. it 40. ______along either bank of Huangpu River, trees and flowers added beauty to the newly-decorated bund. A. Planting B. Planted C. To plant D. To be planted

长宁 崇明 卢湾 闵行

25--29 ABCDC 30—34 DCBBC 35—39 BDABC 40 A 25. A 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. D 32. A 33.C 35. C 36. D 37 C 38. B 39. A 40. D 25-29 ABDCA 25. D 30-34 DCBAD 35-39 CDBAA 40 C 32. C 33. D

34. B

26. A 27. B 28. B 29. A 30. C 31.D

34. C 35. B 36.C 34.B

37. A 38. B 39. D 40. A 浦东 25.A 26. B 27.A 28. A 29.A 30.C 31. C 32.D 33.D 35.A 36. A 37.A 38.D 39.D 40.C 松江 25-----40 BDCCA BACDC ABADCD 静安 4 区 25~29 CCCDA 30~34 BBBDC 35~40 BDADDB


相关文章:
2010年二模英语语法题.doc
2010年二模英语语法题2010年二模英语语法题2010 年二模语法题 长宁
2010年上海市静安区二模英语试卷及答案.doc
2010年上海市静安区二模英语试卷及答案 - 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 2010 年上海市静安区二模英语试卷及答案 2010.4 Part 2 Vocab...
北京市西城区2010年高三二模试题(word版):英语 精品.doc
北京市西城区2010年高三二模试题(word版):英语 精品_英语_高中教育_教育专区。北京市西城区 2010 年高三抽样测试 英语试题 2010.5 本试卷分第一卷(选择题)和第...
2010年上海市浦东区二模英语试卷及答案.doc
2010年上海市浦东区二模英语试卷及答案 - 中国最大的教育门户网站 E 度网 www.eduu.com 2010 年上海市浦东区二模英语试卷及答案 (满分 150 分,考试时间 100 ...
2010年北京朝阳区高三二模英语试题及答案_图文.doc
2010年北京朝阳区高三二模英语试题及答案 - 北京市丰台区 2010 年高三年级第二学期统一练习(一) 英语试题 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 ...
浦东新区2010年初三英语二模试卷附答案.doc
中小学 1 对 1 课外辅导专家 浦东新区 2010 年初三英语二模试卷(满分 150 分...Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分 词汇和语法) ⅤChoose the best ...
2010年中考英语学业统一模拟检测试题.doc
2010年中考英语学业统一模拟检测试题_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。卢湾...: (共 7 分) Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分 词汇和语法) Ⅴ....
英语语法模拟试卷和答案.doc
英语语法模拟试卷和答案_英语_初中教育_教育专区。北京语言大学网络教育学院 《英语语法模拟试卷一注意: 1.试卷保密,考生不得将试卷带出考场或撕页,否则成绩作废...
2010年上海市闵行区初中英语二模卷试题及参考答案【纯w....doc
2010年上海市闵行区初中英语二模试题及参考答案【纯word版,完美打印】_初三...考试时间 100 分钟) Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分 词汇和语法) ...
2010年高三英语二模选择题.doc
2010年高三英语二模选择题 - One 25. When supply is
上海卢湾区2010年中考二模英语试题及答案.doc
上海卢湾区2010年中考二模英语试题及答案 - 卢湾区 2010 年初中毕业生统一学业模拟考试 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) 考生注意: 本卷有三部分 9...
2010广东省佛山市二模英语试题.doc
2010广东省佛山市二模英语试题 - 2010 年佛山市普通高中高三教学质量检测(二) 英语试题 2010.04 本试卷分选择题和非选择题两部分,共 12 页,满分 150 分。考试...
2010年大兴区中考二模英语试题_图文.doc
2010年大兴区中考二模英语试题 - 2010 年大兴区中考二模英语试题 考生须知 1. 2. 3. 4. 本试卷为闭卷考试,满分为 120 分,考试时间为 120 分钟。 本试卷共...
2010年上海市浦东新区中考英语第二次模拟试题及答案.doc
2010年上海市浦东新区中考英语第二次模拟试题及答案_自然科学_专业资料。2010 ...Part 2 Vocabulary and Grammar 词汇和语法 语法) (第二部分 词汇和语法) ...
2010年上海高考英语二模翻译各区试题集.doc
2010年上海高考英语二模翻译各区试题集 - 长宁区 1. 欢庆春节是中国的传统
2010高考英语语法填空题解题指导与针对训练.doc
2010高考英语语法填空题解题指导与针对训练_高三英语_英语_高中教育_教育专区。...(深二模) 5. The child, Nicole Hobson, (take) by her mother to ...
北京西城区2010年中考英语二模试题答案.doc
北京西城区2010年中考英语二模试题答案_中考_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 北京西城区2010年中考英语二模试题答案_中考_初中教育_教育专区。 ...
2010高考英语语法填空题解题指导与针对训练.doc
2010年高考英语广东卷语... 7页 免费 高考英语语法填空题解题... 4页 2下载...(汕头二模) 6.Television is not only a convenient source of entertainment, ...
2010年上海市松江区中考英语第二次模拟试题及答案.doc
2010年上海市松江区中考英语第二次模拟试题及答案。2010年上海市松江区中考英语第二次模拟试题及答案松江区 2009 学年度第二学期初三模拟英语试卷 (满分 150 分...
2010届广东省汕头市重点高中高三英语二模试题.doc
2010届广东省汕头市重点高中高三英语二模试题 - 2010 届广东省汕头市重点高中高三英语二模试题 I.听力(共两节,满分 35 分) 第一节:听力理解 (共 15 小题;每...
更多相关文章: