当前位置:首页 >> 其它课程 >>

高考英语一轮复习 阅读类综合训练(二)11


福建光泽县 2017 高考英语一轮阅读类综合训练(二)
【由上海市崇明县 2014 模拟改编】 Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. Due to rising pollution and a strengthening yuan, Beijing saw its tourist numbers drop to 4.20 million visits from January to November in 2013 from 5.01 million visits in 2012. The number of overseas travelers to Beijing grew after the city hosted the 2008 Olympics until 2012, when it saw a 3.8% __1__, followed by the further drop last year. The unexpected drop in 2013 came __2__ new policies introduced in a(n) __3__ to support China’s tourism industry. But only 14,000 tourists __4__ the visa-free stopover, according to the Beijing General Station of Exit and Entry Frontier Inspection, well short of the 20,000 target officials had __5__ predicted. Jiang Yiyi, deputy director of the Institute of International Tourism at the China Tourism Academy, __6__ part of the drop-off in foreign tourists to the strengthening yuan. In 2013, the yuan increased almost 3% against the U.S. dollar, making “Beijing a more expensive __7__ than in the past”, Jiang Yiyi noted. “At the same time,” she said, “other countries have seen their tourist numbers grow as the currencies(货 币) __8__. While RMB is on the rise, currencies from some of China’s __9__ for tourism, such as Japan, are depreciating(贬值), meaning travel to some other Asian countries has been getting cheaper while travel to China is becoming more expensive, ” Jiang Yiyi said. In 2013, the Japanese yen fell 21% against the U.S. dollar, __10__ 10 million overseas tourists. The Beijing Tourism Development Commission noted that the country’s battle with pollution is another __11__ cities face in attracting overseas tourists. Heavy air pollution from Beijing to Shanghai, where pollution levels went off the charts in December, __12__ don’t do much to help attract tourists. China’s tourism

1

officials are expecting to __13__ the trend of declining overseas visitors in 2014—possible, experts say, if it __14__ its outdated tour packages and lowers ticket prices. Jiang Yiyi at the China Tourism Academy suggests China adopt a long-term national plan to __15__ the country’s image and investment in overseas tourism to attract more visitors.

1. A. growth influence 2. A. in addition to spite of 3. A. attempt

B. decline

C. change

D.

B. by means of

C. as a result of

D. in

B. agreement

C. hurry C. took advantage of

D. mood D. put

4. A. got familiar with B. came up with emphasis on 5. A. fortunately occasionally 6. A. devoted 7. A. destination association 8. A. reform 9. A. competitors reminders 10. A. inspiring embarrassing 11. A. opportunity alternative 12. A. relevantly certainly 13. A. set 14. A. revises B. reverse B. sells B. approximately B. situation B. attracting B. collapse B. supporters B. owed B. tourism B. frequently

C. previously

D.

C. attached C. authority

D. exposed D.

C. stabilize C. investors

D. weaken D.

C. disappointing

D.

C. obstacle

D.

C. dramatically

D.

C. confirm C. excludes

D. follow D.
2

demonstrates 15. A. create 【参考答案】 1. B 6. B 11. C 7. A 2. D 3. A 4. C 5. C B. keep C. damage D. improve

8. D

9. A

10. B 15. D

12. D

13. B

14. A

(2016 高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。 体裁:记叙文 话题:顺便造访 词数:370 时间:7′ I recently ran into a friend I hadn't seen for a long while.Our conversation was lively and full of news from both sides.Before we parted she said,“You'll have to drop in sometime.” I immediately sensed that if I simply “dropped in”,I would take my friend by surprise,and I would be discouraged by the image of her standing in her doorway, staring at me,and asking,“Oh,er...what brings you here?” Whatever happened to the unannounced drop?in visit?When I was growing up in the 1960s, it seemed that people mostly relatives,but also friends were always popping__in.My parents would put coffee on,and my mom would find something in the kitchen to serve along with it.Then the conversation would begin...The neighbor lady,a worrier,was unloading her sadness while my mom quietly listened.The Irish man next door had such an accent that I remember asking what language he spoke.My Polish relatives arrived in packs...But I never heard my parents say anything like “We weren't expecting you” or “This isn't a good time.” Drop?in visitors had a certain right of way and became No.1. What has happened to such visits?Actually I know the answer.Times have changed.Everybody gets busy with work.There is no longer a stay?at?home mom keeping a pot of hot coffee or tea ready throughout the day for a surprise guest.Booming malls and stores are now replacing homes as a central form of entertainment. Just the other day a former student of mine showed up.“I'm sorry for the surprise visit.” My student began.“I just wanted to see if you still lived here.I'll only
3

stay a minute.” My response was immediate.“No, you won't, ” I said.“Just come in, sit, have coffee, and we'll talk.” I had nothing in the kitchen but we ordered pizza.And we had a lovely time.I have tried to keep the drop?in tradition alive though it takes some effort. 【语篇解读】 文章说明了顺便造访现象已经变得很少见,并分析了其中原因,分享了作者对 此现象的一些感受。 1.The author regarded his friend's invitation—“ You'll have to drop in sometime” as ________. A.a kind of politeness B.an excuse of leaving C.a nice way of refusal D.an expression of surprise 答案 A [推理判断题。 由文中第一段第三句话“作者立刻感觉到如果自己真的顺便造访他的

朋友,朋友会吓一跳,看着我问‘你有什么事么’”。可知作者的朋友并不是要邀请作者顺便 造访,而是一句礼貌的回应。] 2.The underlined phrase “popping in” in the second paragraph means ________. A.making many friends C.having a good time 答案 B B.paying a sudden visit D.making a special date

[词义猜测题。由前文可知,popping in 指的是 drop?in visit,意思就是没有事先

告知的突然造访,故选 B。] 3.The woman from the neighborhood used to visit the author's home to ________. A.meet new friends B.seek comfort from my parents C.listen to my parents' story D.taste nice dishes 答案 B [细节理解题。由文中第二段第五句可知“我邻居的一位女士是一个爱发愁的人,总

向我妈妈倾诉她的伤心事,我妈妈安静的听着” 。说明这位邻居来我家的目的是来找我妈妈寻 求安慰的。] 4.From the third paragraph of the passage,we can infer that ________.
4

A.modern people prefer outdoor activities B.unexpected visitors are still welcome now C.the author misses the lost good days D.there are more jobs for the housewives now 答案 C [推理判断题。通读第三段,讲述的是顺便造访现象下降的原因,时代已经改变,人

们都忙着工作,已经没有在家做好咖啡等待“不速之客”的妈妈了,商场正逐步取代家成为娱 乐中心,再联系全文可知作者是很怀念有顺便造访的日子的。] 5.The author writes the passage intending to ________. A.encourage people to be drop?in visitors B.explain how to deal with unexpected visitors C.show the importance of making friends D.share his feelings about the drop?in tradition 答案 D [主旨大意题。通读全文可知,第一段讲述了自己的亲身经历,感叹顺便造访现象现

在已非常少见,第二段回忆了作者以前的美好生活,第三段分析了造成这种现象减少的原因, 人们忙于工作忽视了人与人之间的交往, 剩余部分讲述了一位学生顺便造访作者且二人度过了 一段愉快的时间,感叹这种顺便造访的美好,整篇文章渗透作者对顺便造访的一种怀念,所以 说作者是在分享他自己的感受。]

[时闻型阅读理解]-----(一) LONDON—A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake(假冒的) bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn't cared about potentially deadly consequences. It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors—which were based on a kind of golf ball finder—to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia. McCormick, 57, was convicted(判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London. “Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially
5

contributed to causing death and injury to innocent people, ” Judge Richard Hone told McCormick.“You have neither regret,nor shame,nor any sense of guilt.” The detectors, sold for up to $42, 000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use. McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong,the army in Egypt and the border control in Thailand. “I never had any bad results from customers, ” he said. 1.Why was McCormick sentenced to prison? A.He sold bombs. B.He caused death of people. C.He made detectors. D.He cheated in business. 2.According to the judge, what McCormick had done A. increased the cost of safeguarding B. lowered people's guard against danger C. changed people's idea of social security D. caused innocent people to commit crimes 3.McCormick sold his detectors to the following countries EXCEPT________. A. Egypt B.Kenya C. Thailand D.Korea ________.

4.Which of the following is TRUE of the detectors? A. They have not been sold to Africa. B. They have caused many serious problems. C. They can find dangerous objects in water. D. They don't function on the basis of science. 5.It can be inferred from the passage that McCormick A. sold the equipment at a low price ________.

B. was wellknown in most countries C. did not think he had committed the crime
6

D. had not got such huge profit as mentioned in the text (一) 【要点综述】 这是一篇新闻报道。文章叙述了英国法官审判了一位商人,他有出售假冒炸 弹探测器的犯罪行为。但这名犯罪嫌疑人根本没有意识到他的行为给社会带来的危害。 1.D 细节理解题。根据第一段“A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的) bomb detectors (探测器) to 10 years in prison?”以及 “McCormick, 57, was convicted (判罪) of cheats last month?”可知,McCormick 被 判处欺诈罪。故可以判断选 D。 2.B 推理判断题。根据第四段“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people?”可知选 B。 3.D 细节理解题。由倒数第二段可得出答案。 4. D 细节理解题。 根据倒数第三段 “But in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use.”可知,事实上它们“没有任何科学根据” ,是没有用的。可以判断选 D。 5.C 推理判断题。根据倒数第二段“McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.”及最后一段可知,麦考密克曾在法庭上说,他出 售自己的探测器给肯尼亚警察、香港监狱、埃及的军队和泰国的边境管制处, 而且他从来 没有从客户那里听到任何不好的结果。故可以推断出他根本没有认识到他的罪行。故选 C。

高考英语冲刺阅读理解专项----A Redheaded birthday boy Jake Balcom, newly 11, walked into the principal’s office at Centennial Lane Elementary School in Ellicott City ready for his big surprise. His name had been announced over the loudspeaker moments earlier. Today was going to be special. Back in the day—like, before fifth grade —Jake’s parents would bring cupcakes
7

to school in his honor. But this year, for the first time, his Howard County school has forbidden parents from bringing “edible treats” for students’ birthdays. That means no more cupcakes, brownies, chocolate chip cookies, birthday cake, ice cream, Rice Krispies treats or pizza. Instead, Jake got a handshake from Principal Robert Bruce and a colorful pencil and a card. “We hope that you have a terrific birthday,” the card read. Jake just smiled, and went back to class. Centennial Lane is part of a movement across the Washington area and the country to take the battle against childhood obesity to one of education’s most beloved functions: the school party. But some are worried that the fight is going one step too far—and taking some of the fun out of being a kid. Schools, where many children eat two of their day’s meals, are being pushed to the front lines of the battle against kiddy bulge. A federal law requires schools to create wellness policies that encourage students to be more active and eat more healthfully. Some schools in Virginia have started exercise clubs. In Maryland, schools are cracking down on vending-machine junk food. According to the Centers for Disease Control and Prevention (CDCP), the proportion of overweight children ages 6 to 11 has skyrocketed in recent decades, from 7 percent in 1980 to 16 percent in 2002. Among 12 to 19-year-olds, the rate of obesity more than tripled, from 5 percent to 16 percent. Health officials have called obesity a pandemic (流行病). At Centennial Lane, the principal said some parents have complained about the school’s new policy, and others have adapted by bringing in nonfood treats—such as rulers or erasers. Jake Balcom said he missed bringing treats to school. But he wasn’t too bothered by their absence because he had celebrated his birthday with friends. They went to see the movie “Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit” and shared his birthday cake at his house.

1. What is Jake Balcom’s reaction to his gifts for his 11-year-old birthday from
8

his school ? A. He felt puzzled by the gifts quite different from the former ones. B. He almost felt the same as before because he had celebrated his birthday with friends. C. He preferred chocolate chip cookies, birthday cake, ice cream than pencils and cards. D. He would rather have a birthday party than a handshake from the principal. 答案解析:答案为 B。本题为细节推理题。由第四段 “Jake just smiled, and went back to class.”和最后一段 “But he wasn’t too bothered by their absence because he had celebrated his birthday with friends.” 可知,答案为 B。

2. The underlined phrase “kiddy bulge” (in Paragraph 6 ) means “______”. A. parents’ gifts C. kids’ overweight B. childrne’s parties D. children’s exercises

答案解析:答案为 C。本题为词义推测题。结合该词所在的下文 “?that encourage students to be more active and eat more healthfully. Some schools in Virginia have started exercise clubs. In Maryland, schools are cracking down on vending-machine junk food.” 和下一段的首句 “?the proportion of overweight children ages 6 to 11 ?.” 可知,答案为 C。

3. Which of the following is TURE according to the passage? A. Parents all agree that the fight against childhood obesity is going too far. B.According to CDCP, the proportion of overweight children has had a tendency of increasing. C. For this year’s Halloween party, kids can enjoy what they like as usual. D. Jake Balcom is a primary school pupil in fourth grade. 答案解析:答案为 B。本题为细节题。由倒数第三段的数据 “?from 7 percent in 1980 to 16 percent in 2002. Among 12 to 19-year-olds, the rate of obesity more than tripled, from 5 percent to 16 percent...” 可知,肥胖儿童的比例已经呈现增长趋势,故答案 B 正确。
9

由第五段 “? to take the battle against childhood obesity to one of education’s most beloved functions: the school party. But some are worried that the fight is going one step too far—and taking some of the fun out of being a kid.” 可知, 选项 A 错误。 由第二段 “That means no more cupcakes, brownies, chocolate chip cookies, birthday cake, ice cream, Rice Krispies treats or pizza. Instead, Jake got a handshake from Principal Robert Bruce and a colorful pencil and a card.” 可知, 选项 C 错误。由第二段首句 “Back in the day—like, before fifth grade —Jake’s parents would bring cupcakes to school in his honor.” 可推理,五年级之前的四年 级,父母会带 cupcakes 到学校,可见 Jake Balcom 现在应该是五年级的学生了。故选项 D 错误。

4. Which of the following is the measure taken by the Centennial Lane Elementary School? A. Starting exercise clubs. B. Cracking down on vending-machine junk food. C. Forbidding parents from taking the food to the school. D. Taking all the fun out of being a kid. 答案解析:答案为 C。本题为细节题。题干对 Centennial Lane Elementary School 所采 取的措施提问。由第二段 “?has forbidden parents from bringing “edible treats” for students’ birthdays.” 和第五段 “Centennial Lane is part of a movement ?” 可知,C 选项正确。由第六段 “Some schools in Virginia have started exercise clubs. In Maryland, schools are cracking down on vending-machine junk food.” 可知,选 项 A,B 错误。第五段最后一句话提到 “But some are worried that the fight is going one step too far—and taking some of the fun out of being a kid.” ,故选项 D 错 误。

10


相关文章:
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(二)11.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(二)11 - 福建光泽县 2017 高考英语一
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(一)11.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练()11 - 福建光泽县 2017 高考英语一
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(五)11.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练()11_其它课程_高中教育_教育专区。高考英
高考英语一轮复习 阅读理解基础训练(二)11.doc
高考英语一轮复习 阅读理解基础训练(二)11_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 阅读理解基础训练(二)11 广西北海市 2017 高考英语一轮阅读理解基础训练...
高考英语一轮复习(暑假)阅读类整合训练11.doc
高考英语一轮复习(暑假)阅读类整合训练11_高考_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习(暑假)阅读类整合训练11,高考英语复习重点,高考英语复习,高考英语无耻得分法,...
高考英语一轮复习 阅读理解巩固训练(二)11.doc
高考英语一轮复习 阅读理解巩固训练(二)11 - 2017 山西万荣县高考英语一轮阅读理解巩固训练(二) 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中, 选出...
高考英语一轮复习 阅读类训练(一)11.doc
高考英语一轮复习 阅读类训练()11_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语一轮复习 阅读类训练()11 河南汝阳县 2017 高考英语阅读类一轮训练(一)完形填空 ...
高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(二)11.doc
高考英语一轮复习 阅读理解九月训练(二)11 - 湖南平江县 2017 高考英语阅读理解九月训练(二) 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中...
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(四)1.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(四)1 - 福建光泽县 2017 高考英语一轮
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(五)2.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(五)2_幼儿读物_幼儿教育_教育专区。高考英语...【参考答案】1115、DABDC 阅读下列短文,从每题所给的 A.B.C 和 D 项...
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(二)2.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(二)2 - 江苏南通市 2017 高考英语一轮阅读类综合训练(二) 完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的 A、B、...
高考英语一轮复习 综合阅读类训练(三)1.doc
高考英语一轮复习 综合阅读类训练(三)1 - 浙江嘉善县 2017 高考英语一轮综合阅读类训练(三) (2016 高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的...
高考英语一轮复习 综合阅读类训练(二)1.doc
高考英语一轮复习 综合阅读类训练(二)1 - 浙江嘉善县 2017 高考英语一轮综合阅读类训练(二) (2016 高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的...
高考英语一轮复习 阅读类练习11.doc
高考英语一轮复习 阅读类练习11 - 安徽枞阳县 2017 高考英语阅读类一轮练习 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,...
安徽省舒城县2017高考英语一轮复习阅读类综合训练(2).doc
安徽省舒城县2017高考英语一轮复习阅读类综合训练(2)_高考_高中教育_教育专区。...In December 2008, I was __11__ as a hotel manager and moved here ...
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(三)2.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(三)2_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语...11. The main subject talked about in this passage is___.? A. science ...
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(一)2.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练(一)2 - 江苏南通市 2017 高考英语一轮阅读类综合训练(一) (2016 高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的...
高考英语一轮复习 完形和阅读练习11.doc
高考英语一轮复习 完形和阅读练习11 - 湖北钟祥市 2017 高考英语完形和阅读一轮练习 (2016 高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出...
高考英语一轮复习 阅读类暑假整合训练11.doc
高考英语一轮复习 阅读类暑假整合训练11 - 吉林通化县 2017 高考英语阅读类暑假整合训练 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出...
高考英语一轮复习 阅读类综合训练21.doc
高考英语一轮复习 阅读类综合训练21 - 安徽舒城县 2017 高考英语阅读类综合训练 完形填空。阅读下面短文,从短文后个题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出...
更多相关文章: