当前位置:首页 >> 初二英语 >>

初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(五)


初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(五)
听力部分(共 20 分)
一. 听对话,选择与对话内容相符的图片,将代表图片的字母填在相应的序号后。六幅图选 五幅。每段对话你将听两遍(共 5 分,每小题 1 分)

A 1. ( )

B 2. ( )

C 3. ( )

D 4. ( )

E 5. ( )

F

二. 听对话,根据对话内容,判断下列句子的正误。正确的写 T,错误的写 F。每段对话你 将听三遍。(共 5 分,每小题 1 分) ( )6. Michael Jordan was born in 1965. ( )7. Mary was busy at the weekend. ( )8. The girl is going to the movie tomorrow. ( )9. John is going to play tennis on Friday. ( )10. The boy would help his mother take out the trash. 三. 听短文,选择最佳选项。这段短文你将听三遍。(共 5 分,每小题 1 分) ( )11. What did Luisa want to do? She wanted to _____. A. make breakfast B. clean the floor ( )12. What did she find? ( C. do the dishes

A. The trash. B. The bread. C. The clock. )13. How was the house in the morning? C. It smelled good. C. Some fruit.

A. It looked bad. B. It was cold. ( )14. What was on the table? A. A flower. B. Some sandwiches. ( )15. How did Luisa’s mother feel? A. Surprised. B. Tired. C. Angry.

四. 听短文,根据短文内容,完成下面表格(请填写关键信息)。这段短文你将听三遍(共 5 分,每小题 1 分) Last Saturday On the way upstairs Outside the room In the room Mr. and Mrs. White went to the 16. _____ and they got home very 17. _____. Mrs. White 18. ______ someone in the bedroom. They thought two 19. _______ were talking. Mr. White found that he forgot to turn off the 20. _____ this morning.

基础知识运用(共 30 分)
五. 单项填空(共 15 分,每小题 1 分)

从下列各句所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 ( )21. -Who is Mozart? -______ is a musician. A. He B. She C. Her D. Him ( )22. -Mom, _____ I watch TV? -Yes, you can. But you have to finish the homework first. A. must B. could C. will ( )23. -______ milk do we need? -Just one cup. D. need

A. How much B. How long C. How often ( )24. That is Beckham. He was born ________ 1975. ( A. at B. on C. in D. to )25. -Let’s ________ fruit salad for lunch. -OK, good idea.

D. How many

A. go B. make C. do D. get ( )26. Class 9 had a great time on the school trip. They were very ______. A. sad B. clever C. sorry ( )27. -What did you do last Sunday? -We ______ many photos at the park. D. happy

A. take B. takes C. took D. taking ( )28. -What do you want to do for vacation? -I _______ my grandmother. A. visit B. am going to visit C. visited D. visiting )29. Eliza won the first prize. She played _______ beautiful piano piece. A. a B. an C. the D. 不填 ( )30. All the movie theaters are good, but the Screen City is _______ in our town. ( A. good B. better C. a best D. the best ( ) Uncle Martin held a yard sale. But ______ one came because the weather was so bad. 31. A. some B. every C. any ( )32. -I have a toothache. -Maybe you should see a _______. ( D. no

A. dentist B. friend C. driver D. pilot )33. It is much _____ today than yesterday. I need to put on my coat.

A. cold B. warm C. colder D. warmer ( )34. -How can you do your homework _______ the music is so loud? -Well, I’ll turn it off. A. because B. when C. for D. where ( )35. -There aren’t enough snacks for the party. Did you buy ______? -No, I didn’t. I bought everything they had in the shop. A. little B. less C. more D. most

六. 完形填空(共 15 分,每小题 1 分) 阅读下面两篇短文,根据短文内容,从 36-50 小题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。

(A) New Year’s Resolution Survey Results We got over 1,000 letters, faxes and e-mails from our readers about their New Year’s Resolutions. Many readers are going to work 36 in school this year. To be healthy, lots of readers are going to play 37 and some readers said they are going to eat more vegetables. Some girls said 38 are going to exercise more to 39 . Some parents are going to 40 the subjects their children learn at school. They want to communicate better 41 their kids. An old lady said she found a job as a foreign language 42 . She is going to teach in China next year. ( )36. A. higher B. harder C. faster D. earlier ( )37. A. music B. the guitar C. sports D. the games ( )38. A. she B. they C. he D. you ( )39. A. go out B. have fun C. keep fit D. get up ( )40. A. study B. watch C. think D. pass ( )41. A. with B. of C. in D. at ( )42. A. cook B. doctor C. worker D. teacher (B)

Maria was a 42-year-old lady. She always said she had one of the world’s best 43 . She worked for National Park Service at the Statue of Liberty (自由女神雕像)in New York City. “ 44 come here from all over the world, ”Maria said. “Helping them learn about‘Lady Liberty’is really 45 .” Maria began her day just like one of the visitors. She took a fifteen-minute boat 46 to Liberty Island, where the statue 47 . Then she helped visitors see the exhibits in the museum. The museum is 48 the famous statue. In the museum, Maria often talked with visitors 49 they climbed to the statue’s crown. (皇冠). “It’s fun to talk with all these people, ”she said. “Besides, it 50 me my exercise. There are 154 steps on the way to the crown. ” ( )43. A. jobs B. places C. parks D. museums ( )44. A. Readers B. Learners C. Reporters D. Visitors ( )45. A. boring B. interesting C. special D. terrible ( )46. A. run B. hike C. ride D. travel ( )47. A. rested B. stayed C. made D. stood ( )48. A. on B. over C. inside D. behind ( )49. A. as B. until C. for D. though ( )50. A. plans B. gives C. helps D. does

阅读部分(共 26 分)
七. 阅读理解(共 22 分,每小题 2 分) 阅读下面三篇短文,根据短文内容,从第 51-61 小题所给的 A、B、C、D 四个选项中, 选择最佳选项。 A

Mother’s Day is an important day. It’s a day children can show their mothers how much they love them. On Mother’s Day, many children give flowers to their mothers. This makes them very happy. Mrs. Green lived in a small street. She had a flower shop. People who lived near her store were poor. The children didn’t have money to buy flowers. Mrs. Green helped them. The children worked one hour for Mrs. Green. They cleaned the windows in the store. Then Mrs. Green gave them some flowers to take home for their mothers. The mothers had a nice Mother’s Day. Both the mothers and children were happy. ( )51. On Mother’s Day, children give _______ to their mothers. A. flowers B. cards C. foods ( )52. Mrs. Green lived in a ________ street. ( D. clothes

A. big B. small C. clean D. dark )53. The children worked one _______ for Mrs. Green. D. year

A. hour B. week C. month ( )54. The children _____ in the store.

A. made tea B. washed the car C. watered flowers D. cleaned the windows B

Simon plays the part in “The Little Angel”(天使)at the Landers Theater. Want to go? What: “The Little Angel” 7:30 p.m. today, Thursday

When: Where: Tickets: Call:

2:30 and 7:30 p.m. Saturday 2:30 p.m. Sunday The Landers Theater, 311 E. Walnut St. $ 8 for people over 18; $ 6 for kids 14, younger and students, are sold 30 minutes before each show 869-1334

Also: Art teacher Jan Myers’ first and second grade students at Shady Dell and Watkins elementary schools created more than 100 angels, which are exhibited in the Landers Theater. 55. When can you see the play? A. At 2:30 p.m. on Thursday. B. At 2:30 p.m. on Saturday. C. At 7:30 p.m. on Friday. D. At 7:30 p.m. on Sunday. 56. If your parents take you to see the play, you should pay ________ for the tickets. A. $14 B. $20 C. $22 D. $24 57. Which of the following statements is true? A. Simon will sing a song in the play. B. You can call 869-1334 to talk to the actors. C. Students will play 100 angels at the theater. D. Students’ works will be shown in the theater. C

A Japanese toy maker speaks out that they made a gadget (小配件)that translates (翻译) dog bark(狗叫)into people’s language and plans to sell the gadget in U.S. pet stores and gift shops this summer. Tokyo-based Takara Co. Ltd(有限公司)says about 300,000 of the dog translating gadgets have been sold since it was on sale in Japan late last year. They think far bigger sales come to America in August. The United States is home to about 67 million dogs, more than six times the number in Japan. Regarded as one of the coolest inventions (发明)of 2002 by Time magazine, the gadget translates each bark into six feelings. It can tell whether the dog is happy, sad, disappointed or angry etc. “We know that the Americans love their dogs so much, so we don’t think they will mind spending $ 120 on this gadget, ”the marketing manager said during an interview in America. One thing that seems certain is that the market for animal translation gadgets will likely keep on a dog’s world since Takara has no plans to make a gadget for cats. “They are too

changeable, ”the marketing manager said. 58. This text mainly tells us that _______. A. the gadget is very expensive B. Japanese made a new gadget C. American dogs can tell their feelings D. Japanese will sell the gadget in America 59. “They are too changeable. ”means “______are too changeable. ” A. Cats B. Dogs C. Stores D. People 60. We can learn from the text that _______. A. people need to talk to dogs B. there are more dogs in America than in Japan C. Japanese people don’t like dogs D. they will make a gadget for kids in the future 61. Takara Co. Ltd. is ________the sale of its new gadget. A. proud of B. satisfied with C. sure of 八. 任务型阅读(共 4 分,每小题 1 分) 阅读下面短文,根据你读到的信息完成表格。 Learning a new language isn’t easy. For many of us, speaking it is the hardest part! Here are some tips (advice)to help you become more comfortable speaking English. Tip 1 When you study, make your mouth do what your mind is learning. If you read aloud, you make your mouth and your mind work. This will help you with both speech and pronunciation (发音) Tip 2 Talk to yourself as much as possible. You need to be comfortable making sounds in English. All over the day, talk to yourself in English! This will help you feel comfortable thinking in English. Then write down what you are saying and read it aloud again. Tip 3 Have a “study buddy (partner) Get together with him or her at least once a week ”. and study together. Speak as much English as you can whenever you meet. Then you can help each other. Helping yourself talk in English Tips 1 2 What to do Why If you 62. ______, you make your mouth Help you with speech and pronunciation. do what your mind is learning. Talk to yourself 63. ______ possible. Help you 64. ___ thinking in English. And then write down what you are saying and read it aloud again. Have a“study buddy”Get together with 65. _______ . him or her at least once a week and study together.

D. worried about

3

综合语言运用(共 24 分)
九. 词汇(共 6 分,每空 1 分) 请选择方框中的词语填空。只填写字母。

A. had pizza B. watched C. basketball player E. excited F. visited G. day off

D. park

Yesterday Nick and I had a very nice (1)_____. We (2)______ for lunch. Then we went to a park. At the (3)______, we met a famous (4)______, Yao Ming. After that, we (5) ______ a movie about living in the future. We were very (6)______. 十. 根据表格内所提供的信息,完成下面介绍比尔盖茨的短文。(共 8 分,每空 1 分) Name Born Place of birth At the age of 13 When he was 17 years old In 1973 Two years later In 1999 Hobbies Bill Gates in 1955 the U.S.A. start programming work out a program and sell it for 4,200 dollars go to Harvard University begin his own company (公司) write a book enjoy reading and playing golf

Bill Gates was born in (1)_______ in the U.S.A.. At the (2)____ of 13, he started programming. When he (3)______ 17 years old, he worked out a program and sold (4)_____ for 4,200 dollars. In 1973, he (5) ______ to Harvard University. Two (6) ______ later, he began his own company. In 1999, he wrote a (7) ______ on computer. He enjoyed reading (8) _______ playing golf.

十一. 书面表达(10 分)
寒假即将来临。 请参考下面几幅图写一篇短文谈谈你的寒假计划。 至少包括三幅图的内 容,可以适当发挥。短文题目已给出。(词数 80-100)

My Winter Vacation _______________________________________________________________________________

___________________

【试题答案】
听力部分:听力材料及答案(共 20 分) 一、听对话,选择与对话内容相对应的图片,将代表图片的字母填在相应的序号后。每段对 话你将听两遍。(共 5 分,每小题 1 分) 1. M: How do you get to school every day? W: I take the train. (D) 2. W: Let’s make fruit salad. M: OK. How many bananas do we need? W: Three. (C) 3. M: Hi, Susan, how was your school trip? W: It was fantastic. I went to the aquarium. (B) 4. W: Look at the twin brothers! Who’s Tom and Who’s Tim? M: Tom is taller than Tim. (A) 5. W: What are you going to be when you grow up? M: Hmmm. I’m going to be a computer programmer. (E) 二. 听对话,根据对话内容,判断下列句子正误。正确的写 T,错误的写 F。 本部分每段对话你将听三遍(共 5 分,每小题 1 分) 6. M: Who do you admire? W: Michael Jordan. M: When was he born? W: He was born in 1963. (F) 7. M: Hi, Mary! How was your weekend? W: It was OK. But I was really busy. M: Why was that? W: Well, I had a lot of homework to do. (T) 8. W: Dad, could I go to the movies tonight? M: I guess so. But don’t stay out late. W: Could I stay out until eleven? M: No, you can’t. You have a test tomorrow, remember? (F) 9. W: John, can you play tennis with me? M: Uh, When? W: Today. M: Uh, no, sorry. I can’t. I have to go to the doctor. W: How about tomorrow? M: Sorry, tomorrow I’m playing soccer. How about Friday? W: OK. (T) 10. W: Mike, please clean your room and take out the trash. M: Sorry,Mom. I need to do my homework first. W: Could you take out the trash now? I really need help, Mike. Your grandmother is coming over in an hour. M: Sure. I can do that. (T) 三. 请听短文,选择最佳答案,这段短文你将听三遍。 (共 5 分,每小题 1 分) Luisa wanted to make breakfast for her family. She planned what she would make. She found

the bread and tomatoes she would need. She didn’t tell anyone. She got up early and started to work. She cut onions and tomatoes into pieces and put some cheese on the bread. When the family got up the next morning, the house smelled so good. There were some sandwiches on the table. “Where do these come from? ”asked Mother. Luisa smiled. Then everyone knew. They sat down to eat the good food she had made. 11. A 12. B 13. C 14. B 15. A 四. 听短文,根据短文内容,完成下面表格(请填写关键信息)这段短文你将听三遍。(共 5 分,每小题 1 分) Last Saturday Mr. White and his wife went to the farm. They got home very late. Mr. White opened the front door and they went into the house. It was very dark, so Mr. White turned on the lights. On the way upstairs Mrs. White said, “Listen. I can hear someone in the bedroom. ” They went downstairs again and stood quietly outside the room. “Yes, you’re right, ”said Mr. White. “There are two boys in there. They are talking! ” Then he called out, “Who is there? ”But nobody answered. Mr. White opened the door and quickly turned on the light. The room was empty, then they saw something and laughed. The radio was still on. “Oh, dear! ”he said, “I forgot to turn off the radio this morning. ” 16. farm 17. late 18. heard 累计三处拼写错误扣 1 分。 基础知识运用(共 30 分) 五. 单项填空(共 15 分,每小题 1 分) 19. boys 20. radio

21. A 22. B 23. A 24. C 26. D 27. C 28. B 29. A 31. D 32. A 33. C 34. B 六. 完形填空(共 15 分,每小题 1 分) 36. B 37. C 38. B 39. C 41. A 42. D 43. A 44. D 46. C 47. D 48. C 49. A 阅读部分(共 26 分) 七. 阅读理解(共 22 分,每小题 2 分) 51. A 52. B 53. A 54. D 56. C 57. D 58. D 59. A 61. C 八. 任务型阅读(共 4 分,每小题 1 分)

25. B 30. D 35. C 40. A 45. B 50. B

55. B 60. B

62. read aloud 63. as much as 64. feel comfortable 65. Help each other. 或(Then)You can help each other. 累计三处拼写错误扣 1 分。 综合语言运用(共 24 分) 九. 词汇(共 6 分,每空 1 分) (1)G(2)A(3)D(4)C(5)B(6)E 十. 根据表格内所提供的信息,完成下面介绍比尔盖茨的短文。 (共 8 分,每空 1 分) (1)1955(2)age(3)was(4)it(5)went (6)years(7)book(8)and

累计三处拼写错误扣 1 分。 十一. 书面表达(10 分) (A possible version) The winter vacation is coming. I have many plans. First of all, I’m going to study hard. I’ll do my homework, study math every day and read more books. To keep fit, I’m also going to do sports. I’m going to play basketball and tennis with my friends. Besides, I want to help my mother do some chores because she is very busy and tired. I’ll do the dishes and clean the house and take out the trash. I won’t tell her at first. It must be a big surprise for her. In a word, I’ll have a wonderful winter vacation. (100 words) 附:书面表达评分标准: 作文需包括至少三幅图。第一幅图写出运动;第二幅图写出学习或读书;第三幅图写出 做家务;第四幅图写出旅游即可。无顺序要求。学生可在此基础上适当发挥。 第三档:(7-10 分)很好地完成试题规定的任务。应用了较多的语法和词汇。结构完 整,逻辑性强。词汇选用恰当、丰富、语言基本无误;能有效地使用连接词。 第二档:(4-6 分)基本地完成试题规定的任务。应用的语法和词汇基本准确。能满 足任务要求,词汇有一些语言错误,但不太影响理解。行文基本连贯,基本符合逻辑。 第一档:(1-3 分)未能按要求完成试题规定的任务。只写出一些相关的词语,语法、 语言错误较多。 更多请到 www.xiaoxuezuowen.net 小学生作文网


相关文章:
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(七).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(七)二、单项选择(15 小题,每小题1分,共 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳答案, 将其标号填入题前括号...
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五).doc
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五)_英语_初中教育_教育专区。初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) 七年级英 语试题 注意事项: 1. 本试题分第Ⅰ卷和第...
初二英语8B期末复习模拟试卷5套(附答案).doc
初二英语8B期末复习模拟试卷5套(附答案)_初二英语_英语_初中教育_教育专区。初二英语8B期末复习模拟试卷5套(附答案) 八年级英语下学期末复习练习二一、选择填空: ...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三).pdf
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分) ( ) 1. He ___...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(一).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(一)_英语_初中教育_教育专区。鲁甸明德教育
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(八).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(八)_英语_初中教育_教育专区。初二英语期末
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(二).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(二) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(二) 考试时间:60 分钟 总分:100 分 校区:___ 姓名:___ 得分:___...
初二英语下册期末考试试卷(附答案).doc
初二英语下册期末考试试卷(答案)_初二英语_英语_初中教育_教育专区。发挥你的聪明才智,成功一定属于你! 初二下册英语期末试题注意事项: 1.本试卷共 10 页。满分...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(九).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(九) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(九) (考试时间:120 分钟 Ⅰ卷(80 分) 一、听力(共 20 题, 每小题 1 分,...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分) ( ) 1. He ___...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分) ( ) 1. He ___...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分) ( ) 1. He ___...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三).doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分) ( ) 1. He ___...
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五).doc
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) - 初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) 七年级英 语试题 注意事项: 1. 本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。第Ⅰ卷...
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五)_图文.doc
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) - 高分网 www.gaofen.com 初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) 七年级英 语试题 注意事项: 1. 本试题分第Ⅰ卷和...
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三)_图文.doc
初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) - 高分网 www.gaofen.com 初二英语期末考试模拟试卷及答案详解(三) (总分:120 时间:100 分钟) I. 单项选择(30 分)...
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五).doc
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) - DBFQ SYY DYPT DFDF 初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) 七年级英 语试题 注意事项: 1. 本试题分第Ⅰ卷和第...
初三英语期末考试模拟试卷及答案详解(二)1.pdf
初三英语期末考试模拟试卷及答案详解(二)1 - 初三英语期末考试模拟试卷及答案详解(二) 友情提示:1.本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分.考试时间90分钟,满分120分. ...
...市越秀区八年级(下)期末英语模拟试卷和答案(解析版)....pdf
【真卷】2016-2017年广州市越秀区八年级(下)期末英语模拟试卷答案(解析版)_英语_初中教育_教育专区。2016-2017 学年广东省广州市越秀区八年级(下)期末英语...
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五).doc
初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) - 初一英语期末考试模拟试卷及答案详解(五) 七年级英 语试题 注意事项: 1. 本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。第Ⅰ卷...
更多相关文章: