当前位置:首页 >> 高中作文 >>

河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考英语试题Word版含答案

高四第一学期第 2 次考试英语试题

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)

听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳

选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小

题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1.When does the shop close ?

A. At 5:35

B. At 5:55

C. At 6:30

2. Where is the man going ?

A. To the bank

B. To the Science Museum

C. To Sanqiao

3. What were they planning to do before they heard the storm warning?

A. Go boating

B. Play tennis

C. Go bicycling

4. Where is Jane and Bill’s new home?

A. Near a train station B. Near an airport

C. Near the city

center

5.How long can the man stay here?

A. For 2 hours

B. For 4 hours

C. For one day

第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个

选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读

各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白

读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。

6. Why doesn’t the man run?

A. He hates running

B. He hurts his leg

C. He can’t find

time

7. What will Jenny do first ?

A. Take a shower

B. Have a class

C. Run for an hour

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。

8. Who bought the new car?

A. The woman

B. Henry

C. Lily

9. What do we know about Lily?

A. She likes Henry very much

B. She wants to marry a famous man

C. She doesn’t like money so much

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题

10. When does the store close?

A. At 6:00

B. At 6:30

C. At 5:30

11. What won’t they buy?

A. Party hats

B. Balloons

C. Gift boxes

12.What will the woman ask Lily to do?

A. Buy some snacks

B. Play some tricks C. Find a magician

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题

13. What’s the probable relationship between the two speakers?

A. Boss and secretary

B. Husband and wife C. Brother and sister

14. When will the man go to the airport?

A. At 12:30

B. At 13:30

C. At 3:00

15. Where will the man be on the seventeenth day of his business?

A. In China

B. In America

C. In Japan

16. Why does the woman think Tom is luck?

A. Because he can come back home early

B. Because he doesn’t go on business

C. Because he can travel to Tokyo

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题

17. What do we know about fennec foxes?

A. They are very heavy B. They live in the forests C .The have large

ears

18. What do fennec foxes use as a blanket?

A. Their fur

B. Their tails

C. Their feet

19. What do fennec foxes eat?

A.Only meat

B. Only plants

20.How many babies do fennec foxes have at a time?

A. One to five

B. Five to ten

C. Meat and plants C. Ten to twelve

二、阅读理解 Michelle Yeoh also known as Yeoh Choo Kheng was born in Ipoh, Malaysia. At a very young age she dreamt of being a ballerina. Unluckily, when she was 16, she suffered a serious back injury and her professional dancing career was broken down. Michelle would have given up her dreams and become a lawyer instead. Against her doctor’s advice, she continued going for her dream. She believed that if she can’t dance, there must be something else she can do. In 1983, at the age of 21, she won the Miss Malaysia beauty contest. Thin won the attention of Jackie Chan and the Hong Kong movie industry. In 1988 after her 5th movie, she married to retire from the silver screen. Her marriage was somehow filled with tears and loneliness. It ended in 1992 in the end. So again, another of her life dreams was blown away. But Michelle did not think over spilled milk. Although she had been away from the movie industry for over 4 years, she had an attractive comeback. She costarred with Jackie Chan in Police Story 3 : Supercop. It was the top popular film in Asia for the year. Michelle Yeoh became the most popular and highest paid actress in Asia with a huge number of fans following throughout the world. 21.What contributed most to Michelle’s high pay in Asia? A. Her winning the Miss Malaysia beauty contest B. Her performance in Police Story 3: Supercop C. Her wonderful dance on the silver screen D. Michelle became the most popular actress in Asia 22.Which is the right time order of the following statements according to the passage? ①Jackie Chan became interested in Michelle ②Something terrible was wrong with Michelle’s back

③Michelle said goodbye to her husband ④Michelle became the most popular actress in Asia A. ①③②④ B. ①②③④ C. ②③①④ D. ②①③④ 23.What does the underlined sentence mean? A. She wasn’t interested in milk products. B. She was quite poor at doing housework. C. She recovered from the sorrow soon. D. She decided to take up something new.
Brenda Bongos was a happy, artistic girl.She had one big ambition—to play the drums in a band.But one big problem lay in her way.To be good enough to play in a band,Brenda had to practice a lot,but she lived next-door to a lot of old people.Many of them are sick.She knew that the sound of beating drums would really get on their nerves(神经).So,she had tried playing in the strangest places: a basement,a kitchen,and even in a shower.But there was always someone it would annoy. One day, while watching a science documentary on TV, she heard that sound cannot travel in space,because there’s no air.At that moment,Brenda Bongos decided to become a sort of musical astronaut. With the help of a lot of time,books and work,Brenda built a space bubble(气 泡).This was a big glass ball connected to a machine which sucked out all the air inside. All that would be left inside was a drum kit(成套设备)and a chair.Brenda got into the space suit she had made,entered the bubble,turned on the machine,and played those drums like a wild chlid. It wasn't long before Brenda Bongos came very famous.Many people came to see her play in her space bubble.Shortly afterwards she came out of the bubble and started giving concerts.Her fame spread so much that the government suggested that she be part of a unique space journey.Finally, Brenda was a real musical astronaut,and had gone far beyond her first ambition of playing drums in a band.

Years later, when asked how she had achieved all this,she thought for a moment, and said:“If those old people next-door hadn’t mattered so much to me,I wouldn't have found a solution,and none of this would have ever happened.” 24.Why did Brenda try to play in the strangest places? A. Because she didn't want others to hear her play. B. Because she didn't like her neighbors. C. Because she didn't have her own room. D. Because she didn't mean to disturb others. 25.Brenda became famous because. A. she was good at music and science B. she became a real musical astronaut C. she invented a special way of practice D. she played well and had a talent 26.Which of the following can be used to describe Brenda most properly? A. Kind,hardworking and creative. B. Brave,kind and hardworking. C. Lovely, brave and clever. D. Nervous,kind and clever. 27.It can be inferred from the text that “”. A. He laughs best who laughs last B. One good turn deserves another C. Two heads are better than one D. It’s never too old to learn
Bikes are popular in the Netherlands.In fact,nearly half of all travel in the Netherlands is by bike.Now,one Dutch bike designer,Thomas,has taken the country’ s interest in bikes by making a school bus bike. The big bike has eight sets of pedals for kids,a driver seat for an adult,and three other seats,comfortably letting little kids for their trip to and from school.The bike even has a motor,which can help with high hills or at times when

few kids on it.

So far,Thomas tells Fast Company,he’s sold 25 school-bikes,at a price of $25,000

each—less than it would cost to buy a traditional school bus with the same number

of seats.Along with the traditional color,the bikes are colored yellow so that

they can be seen easily.

Thomas says he’s sold school bus bikes to neighboring countries such as

Belgium,England and Germany,but so far,the school bus bike hasn’t been sold in

the United States.If the US agrees to buy this kind of school bus bike,it could

do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.

28.How do people in the Netherlands usually go to work?

A. By car. B. By bus.

C. By bike. D. On foot.

29.The school buses are yellow in the Netherlands because

.

A. the color yellow is easy to paint

B. yellow buses can be seen easily

C. yellow is the national color of the Netherlands

D. it’s the designer’s favorite color

30.Which country of the following hasn’t bought a school bus bike?

A. America. B. Germany.

C. England. D. Belgium.

31.Which of the following is TRUE?

A. Thomas made a new kind of school bus.

B. A school bus usually costs $25,000.

C. Thomas sold bikes to Asian countries.

D. Riding school bus bikes helps keep kids healthy.

America’s businesses are getting older and fatter, while many new businesses are dying in infancy. A study last month by the Brookings Institution found that the proportion of older firms has grown steadily over several decades, while the survival rate of new

companies has fallen. In addition, young people are starting companies at a sharply lower rate than in the past. A new report from the National Association of Manufacturers shows a major cause: The cost of obeying government regulations has risen to more than $2 trillion (12.26 trillion yuan) annually, or 12 percent of the GDP, and this cost falls disproportionately on smaller, newer businesses. It’s risky, difficult and expensive to start a business, and getting more so. Governments are imposing various new rules on a seemingly daily basis: health insurance, minimum wage increases and, most recently in California, compulsory paid sick days for even hourly employees. These regulations shift huge social welfare costs directly onto often-struggling small businesses, while being proportionally much less costly for larger companies. This is partly an unintended issue of resources—established companies can cope with new costs more easily—but it’s also deliberate. For instance, big insurance companies got a seat at the table to help write Obamacare, but less politically powerful firms—like medical device manufacturers—got squeezed. Mature, successful corporations can employ ex-lawmakers with connections, distribute campaign contributions and even write regulations for themselves. They are also more likely to want to protect steady revenue streams than revolutionize their industry. Major companies that have been so ill-managed they would otherwise collapse— airlines, car companies and banks—stagger(蹒跚) on because politicians ride to the rescue with bags of taxpayer money. The genius of our unique system of government is the determination to protect and defend the rights of the individual over the rights of the nation. As such, the rise of a well-connected oligarchy(寡头政治) that protects big business at the expense of small business, and the established over the new, is opposite to American ideals. Income inequality—which is directly caused by faulty government policy—is being promoted as the reason to impose more of that bad policy. But let’s be perfectly

clear, we do not have a free market but one where government picks winners and losers through regulations and financial aids. Politics is, and always has been, about balancing competing interests seeking to benefit themselves, and that’s as it should be, but the force of government should never be used to reduce competition, kill innovation or support and extend artificial monopolies(垄断)by harming the consumer, the taxpayer and the economy. Policy must breed our new and small businesses or see the as-yet undreamed of innovations that could be our bright future die in infancy. 32.We can learn from the passage that ________. A. over several decades, new companies have grown steadily B. the cost of obeying government regulations falls equally on all businesses C. less politically powerful firms also have their voice in making regulations D. mature, successful corporations prefer to maintain their stable incomes 33.It can be concluded from the passage that ________. A. larger and older firms have a command of resources of various aspects B. most of the ex-lawmakers work in mature, successful corporations C. politicians like providing financial aids to the companies of worse operation D. big insurance companies have better relationship with Obama 34.As to the development of smaller businesses, the writer is ________. A. contented B. confident C. concerned D. convinced
三、完形填空 When Julio Diaz stepped off the subway platform after work one night, he was simply planning to walk over to his ______ local diner for a meal. But when a teenager boy ______ him with a knife, Diaz knew the evening was about to take a more ______ turn. The young man ______ Diaz’s wallet, and Diaz passed it over without ______. But just as the robber turned to walk away, Diaz called after him: “Hey, wait a minute. You forgot something.”

The robber turned around, ______. “If you’re going to be ______ people for the rest of the night, you might as well take my coat to keep you ______.” The teenager looked at Diaz in ______, and asked why he would do such a thing. Diaz ______, “If you’re willing to risk your ______ for a few dollars, then I guess you must really need the money.” He told the young man that he’d just been heading out for dinner, and that he would be happy for some ______. The young robber decided to take Diaz up on his ______, and they headed into Diaz’ s favorite local haunt (常去的地方) together. As they were sitting at the table, the manager, the dishwashers, and the ______ all said hello to Diaz, and the young man was ______ at his popularity. “You’re even nice to the dishwashers!” he exclaimed. “Haven’t you been taught that you should be nice to everybody?” Diaz asked him. “Yes, but I didn’t think people actually ______ that way,” the teenager replied. Thanks to Diaz, he was beginning to see that ______ wasn’t such a strange phenomenon. When the bill came, Diaz told the teenager that he’d have to pay for the meal. After all, he still had Diaz’s ______. But the teenager slid the wallet back across the table without a moment’s thought, and Diaz ______ him to dinner. Diaz also gave the would-be robber a $20 bill to take with him—in ______ for the young man’s knife. “I figure, you know, if you treat people right, you can only hope that they treat you right.” Diaz said. 35.A. popular B. favorite C. perfect D. wonderful 36.A. approved B. provided C. combined D. approached 37.A. dramatic B. smooth C. natural D. academic 38.A. picked B. demanded C. returned D. obtained 39.A. objection B. doubt C. exception D. invitation 40.A. excited B. relaxed C. surprised D. satisfied

41.A. greeting B. troubling C. robbing D. stealing 42.A. healthy B. warm C. glad D. rich 43.A. disbelief B. sorrow C. horror D. danger 44.A. reacted B. repeated C. recited D. replied 45.A. confidence B. peace C. freedom D. burden 46.A. comfort B. company C. assistance D. devotion 47.A. trick B. advice C. trap D. offer 48.A. nurses B. students C. waiters D. farmers 49.A. amazed B. bored C. tired D. interested 50.A. responded B. discovered C. chose D. behaved 51.A. happiness B. kindness C. darkness D. loneliness 52.A. wallet B. coat C. bag D. Hat 53.A. advised B. compared C. treated D. led 54.A. charge B. control C. support D. exchange
四、短文改错 55.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文 中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修 改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词;
2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 As the saying goes, time is money. But in my opinion, time is even precious than money. Why? Because when money is spent, we still have a chance to earn them back. But when time is wasting, we can never get it back. There is some doubt that time is very limited, and even a minute is of great valuable. We should make full use

of time to do that should be done. It’s the pity that a lot of people still didn’ t appreciate the value of time. They are wasting their time doing nothing of useful. We should form the good habit of race against time and make a difference in our world.
五、七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。
Do you ever wonder if you're doing what you're supposed to be doing with your life?What if you have potential talents that could lead you to a new path and change everything for the better?56.The following tips will help you discover your potential strength.
●Do what you love. One sure way to get yourself moving in the right direction is to do more of the things that make you feel good.57.That might lead to writing a book or a movie or a career in writing.If baking treats for friends and neighbors gives you great pleasure,take it one step further.Upgrade your packaging and look into selling your goodies at a local market. ●Complete some assessment activities. 58.While none of them is perfect,each of them can help you realize the types of your strengths. ●59. It's not always easy to self-identify what we're good at.So go and ask your friends what they think your strengths are.You might be surprised at what they have to say.Are you creative,organized,or socially outgoing?Sometimes your friends are more aware of your strengths than you. ●Find a guide. If you have an idea of where your potential strengths lie,it may help to find a person who has achieved success in a related area.Chances are that your guide would be happy to share tips and motivations to help you.Use this relationship

to get hands-on experience.60.Ask the owner of a shop you admire if you can work part time or volunteer in order to learn the business and see if it suits you. A.Ask your friends. B.Turn to your teachers for help. C.Stop wondering and start doing. D.If you love to write,start blog now. E.Setting a goal helps you identify a potential strength. F.There are many free self-evaluation tools on the Internet. G.Do you think you might want to open a bookstore or cafe?
六、书面表达 61.假设你是中学生李华,6 月 5 日是“世界环境日”,你校开展了相关志愿者活动,请 给你的美国笔友 Mike 写一封电子邮件,介绍此次活动,内容请包括: 1.时间、地点; 2.开展的具体活动; 3.你的看法。 注意:1.词数 100 左右; 2.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。 3.参考词汇:世界环境日 World Environment Day ;志愿者的 voluntary Dear Mike, How is everything going? ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________

____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ________________ ____________________________________________________________________________ ____ Yours, Li Hua

参考答案 第一部分 听力 1-5CBABC 6-10CABCC 11-15ABBBC 16-20ACBCA 21.B 22.D 23.C 24.D 25.C 26.A 27.B 28.D 29.C 30.B。 31.A 32.D 33.A 34.C 35.B 36.D 37.A 38.B 39.A 40.C 41.C 42.B 43.A 44.D 45.C 46.B 47.D

48.C 49.A 50.D 51.B 52.A 53.C 54.D
55. 56.C 57.D 58.F 59.A 60.G 61.Dear Mike,
How is everything going?. June 5th is World Environment Day, so our school organized the voluntary activity. Let me tell you about it.
On the morning of June 5th, we gathered in the People’s Square. Then, we carried out many activities. First, we performed a play about our environment, which attracted a lot of audiences. After that, we gave out leaflets to passers-by to arouse people’s awareness of environmental protection. In the end, we picked up the litter and cleaned the chairs in the Square.

In my opinion, the activity is really meaningful. On the one hand, all of us have learned the importance of protecting the environment. On the other hand, we have not only done our part, but also encouraged other citizens to protect it. Do you have such voluntary activities? Looking forward to hearing from you. Yours, Li Hua


相关文章:
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考英语试题W....doc
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考英语试题Word版含答案 - 高四第一
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考数学....doc
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考数学试题Word版含答案 -
...届高三上学期第二次月考英语试题 Word版含答案.doc
河北省定州中学2016届高三上学期第二次月考英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。河北定州中学 2016 届高三上学期第二次月考 英语试题第I卷 第一部分...
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考化学试题W....doc
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考化学试题Word版含答案 - 高四第一
...年高三(高补班)上学期第二次月考英语试题 Word版含答案.doc
河北省定州中学2019年高三(高补班)上学期第二次月考英语试题 Word版含答案_高中作文_高中教育_教育专区。河北定州中学 2018-2019 学年第一学期高四第二次月考...
河北省定州中学高中毕业班上学期第二次月考数学试题Wor....doc
河北省定州中学高中毕业班上学期第二次月考数学试题Word版含答案 - 高四第一学
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考物理....doc
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考物理试题Word版含解析 - 河北省定州中学 2018 届高中毕业班上学期第二次月考物理试 题一、选择题 1. 分子间...
...学年高二上学期第二次月考英语试题 Word版含答案.doc
河北省定州中学2016-2017学年高二上学期第二次月考英语试题 Word版含答案 - 河北定州中学 2016-2017 学年第一学期高二第二次月考英语试卷 一、选择题 1.Don’...
...学年高二上学期第二次月考英语试题 Word版含答案.doc
河北省定州中学2018-2019学年高二上学期第二次月考英语试题 Word版含答案 - 河北定州中学 2018-2019 学年第一学期高二第二次月考英语试卷 一、选择题 1.Don’...
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考化学试题W....doc
河北省定州中学届高中毕业班上学期第二次月考化学试题Word版含解析 - 高四第一
...河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考语....doc
2018高考模拟卷河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第二次月考语文试题Word版含解析 - 高四第一学期第 2 次考试语文试题 一、选择题 1. 下列句子中,没有...
河北省定州中学高一下学期第二次月考英语试题+Word版含....doc
河北省定州中学高一下学期第二次月考英语试题+Word版含答案 - 河北定州中学 2017-2018 学年第 2 学期高一第 2 次月考英语试卷 第一部分:听力(共两节,满分 ...
...中学2017届高三(高补班)上学期第二次月考数学试题Word版含答案....doc
河北省定州中学2017届高三(高补班)上学期第二次月考数学试题Word版含答案 - 河北定州中学 2016-2017 学年第一学期高四第二次月考数学试题 一、选择题 1.已知...
...中学2018届高三(承智班)上学期第二次月考历史试题Word版含答案....doc
河北省定州中学2018届高三(承智班)上学期第二次月考历史试题Word版含答案 - 高三年级第 2 次月考历史试题 一、选择题 1.希腊地区没有丰富的自然资源,也找不...
河北省定州中学高二(承智班)下学期第二次月考英语试题+Word版含....doc
河北省定州中学高二(承智班)下学期第二次月考英语试题+Word版含答案 - 定州中学 2017-2018 下学期第 2 次测试 高二英语 第一部分 听力(共两节,满分 30 分)...
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第三次月考数学....doc
河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第次月考数学试题+Word版含答案 - 河北定州中学 2017-2018 学年第一学期 高四第 3 次月考数学试卷 一、单选题 1....
...河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第一次调研物....doc
月考试卷】河北省定州中学2018届高中毕业班上学期第一次调研物理试题Word版含答案 - 河北定州中学高四第 1 次考试 物理试卷 一、选择题 1.如图所示,三个小球...
...中学2018届高中毕业班下学期第一次月考历史试题+Word版含答案_....doc
河北省定州中学2018届高中毕业班学期第一次月考历史试题+Word版含答案 - 高四第二学期第 1 次考试历史试题 一、单选题 1.1981 年,时任中央农村政策研究室...
河北省定州中学届高中毕业班上学期第一次调研地理试题W....doc
河北省定州中学届高中毕业班上学期第一次调研地理试题Word版含答案 - 高四第一
...高中毕业班下学期第一次月考历史试题Word版含答案.doc
河北省定州中学2018届高中毕业班学期第一次月考历史试题Word版含答案 - 高四第二学期第 1 次考试历史试题 一、单选题 1.1981 年,时任中央农村政策研究室...