当前位置:首页 >> 高二英语 >>

2014年7月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附标准参考答案)Word版


2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题
考生须知: 1、本试卷分选择题和非选择题两部分,共 6 页,满分 100 分,考试时间 80 分钟。 2、考生答题前,务必将自己的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔或钢笔填写在答题纸上. 3、选择题的答案须用 2B 铅笔将答题纸上对应题目的答案标号涂黑,如要改动,须将原填 涂处用橡皮擦净。 4、非选择题的答案须用黑色字迹的签字笔或钢笔写在答题纸上的相应区域内,作图时可先 使用 2B 铅笔,确定后须用黑色字迹的签字笔或钢笔描黑,答案写在本试卷上无效。

选择题部分
一、单项填空(本大题有 10 小题,每小题 1 分,共 10 分。从给出的选项中选出可以填入空 格处的最佳选项) 1. It is believed that apple a day keeps the doctor away. A. 不填 B. the C. an D. a 2. Medicines be put out of the reach of children. A. can B. may C. need D. must 3. The manager often changed his mind, made us very angry. A. whom B. which C. that D. whose 4. As everyone knows,the sun in the east and sets in the west. A. rose B. rises C. has risen D. is rising 5. I sleep with the window open it's too cold. A. unless B. because C. since D. once 6. When to a party,dress yourself properly. A. inviting B. invited C. to invite D. being invited 7. Lucy has two brothers. One is a doctor,and is a lawyer. A. one B. other C. another D. the other 8. my great surprise,Bill turned up at the last moment. A. To B. In C. For D. By 9. Mary often does absent-minded things, when she's worried. A. obviously B. extremely C. especially D. simply 10. — We are going to Disneyland for the weekend. — ! A. With pleasure B. Not exactly C. Have fun D. Thank you 二、完形填空(本大题有 15 小题,每小题 2 分,共 30 分。阅读下列材料,掌握其大意,然 后在 11—25 题给出的选项中选出最佳选项) I grew up with very practical parents. We fondly called Mom “ the recycle (循环利用)queen” because of her habit of reusing 11 things,and Dad was fond of getting second-hand or hand-me-down things. When I was young,I was 12 whenever they asked me to wear my older sisters'

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 1 页 共 1 页

hand-me-down clothing.“Mom,my friends will recognize this 13 , ”I would often complain(抱怨).“You see,this is May’s(my older sister)favorite blouse and she has 14 it millions of times so my friends will laugh at me about it.” Mom would often reply that it still looked 15 on me and that she had repaired it already.“ 16 should we throw it away when it is still worth 17 , keeping and reusing?”she would conclude. I was the exact 18 of my parents,however;I liked to throw things out.This made me estranged(疏远的)from my parents as I grew up.Since I could not take their 19 anymore.I thought a house of my own where my own rules were practiced—throw away anything useless. 20 ,when my mother passed away on that cold winter night,I had the biggest realization of my life. I realized that some things are worth keeping 21 they are gone forever!When I left our home years ago,I seemed to have 22 a very precious relationship with my 23 .Now they're gone,I have realized that some things are best kept 24 being thrown away—marriage, aging parents, grandparents and our 25 with them —because they will not be here forever. 11. A. old B. small C. cheap D. cool 12. A. stupid B. ashamed C. interested D. delighted 13. A. toy B. name C. blouse D. person 14. A. worn B. bought C. designed D. painted 15. A. good B. strange C. ugly D. ordinary 16. A. When B. Why C. Where D. Whether 17. A. fixing B. printing C. testing D. selling 18. A. copy B. guest C. stranger D. opposite 19. A. faults B. habits C. doubts D. excuses 20. A. Generally B. Equally C. However D. Besides 21. A. if B. as C. until D. although 22. A. picked up B. come across C. figured out D. thrown away 23. A. friends B. parents C. neighbors D. workmates 24. A. ahead of B. out of C. instead of D. because of 25. A. distance B. satisfaction C. agreements D. relationships 三、阅读理解(本题有两节,共 16 小题,每小题 2 分,共 32 分) 第一节:阅读下列材料并做 26—37 题。从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选 项。 A When I was in Grade Three,I got into a major argument with a boy in my class one day. I have forgotten what the argument was about,but I have never forgotten the lesson I learned that day. I believed that I was right and he was wrong—and he was sure that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a very important lesson. She brought us up to the front of the class and placed him on one side of her desk and me on the other.In the middle of her desk was a large,round object.I could clearly see that it was black.She asked the boy what color the object was.“White, ”

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 2 页 共 2 页

he answered. I couldn't believe he said the object was white,when it was obviously black! Another argument started between my classmate and me.Seeing this,the teacher told us to change places,and this time I found the object was white. It was an object with two differently colored sides,and from his side it was white. Only from my side it was black. Sometimes we need to look at a problem from the other person's view in order to truly understand that person's viewpoint. 26. In Grade Three,the writer ran into a major argument with one of her . A. teachers B. classmates C. relatives D. brothers 27. The teacher asked the writer and her classmate to tell the of the large, round object. A. position B. shape C. color D. weight 28. Why did the teacher bring the writer and her classmate to the teacher's desk? A. To punish them. B. To act out a dialogue. C. To answer a question. D. To teach them a lesson. 29. Which of the following would be the best title for the passage? A. Black or white B. Teacher or student C. Experiment or game D. Argument or quarrel B From old times,crows(乌鸦)have been famous for their cleverness. They use tools,work out problems,and even enjoy playing. Scientists have studied carefully how crows go about these activities. To make tools,crows cut off leaves with their “mouths” ,shape them,and use them to look for bugs(虫子)in wood or plants. Just as a carpenter carries his tools with him,a crow will carry its tool around. When the leaf isn't needed for the moment, the bird stores the tool at its feet or somewhere else. To test wild crows ’ abilities to work out problems , scientists placed food outdoors in covered bowls. They watched with interest as the birds smartly opened the bowls to get the food. Scientists also found out that crows can make use of the traffic. For example,crows would drop a nut on the road and wait for a car to run over the nut to break it. Besides,crows seem to enjoy playing. Young crows will carry a stick or nut into the air,drop it,and fly to catch the object as it falls. So just how smart are crows? Perhaps a crow will never do tricks as a dog will.But scientists agree that there's a lot going on in the brain of a clever crow. 30. We learn from paragraph 2 that a crow may store the at its feet or somewhere else. A. leaf B. mouth C. wood D. bowl 31. Scientists placed food outdoors in covered bowls in order to test . A. Whether crows make tools B. Whether crows enjoy playing C. How much crows like the food D. How crows work out problems

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 3 页 共 3 页

32. The writer uses a(n) to show how crows make use of the traffic. A. survey B. guess C. example D. experiment 33. This passage mainly discusses the of crows. A. tricks B. foods C. happiness D. cleverness C Have you ever noticed the confusion(混乱) ,which seems so common in our world today?You seem to be going in all different directions. However,you seem to have nothing to wish for;there is no direction to your living. You appear to be in a hurry,but what is your purpose? Well,it is important that you live your life with a purpose. If you don't, you live it by accident. You could end up going back and forth along the pathway of life,never knowing what your life could be. Take time to think deeply. Listen to your inner self. Be patient and understand your special gifts and know the reason why you are here. There are many opportunities along the way to serve your purposes. Your highest purpose should be in giving and serving others. You don't need to expect anything in return. You will truly know what life can give you,desiring nothing but the satisfaction of a job well done. Be true to yourself. Do not try to be someone you are not. Do not follow the wrong people. Your living is to be treasured. You are created for a purpose. Find out that reason,go after it with determination,and live your life with a purpose. 34. The underlined word “it” in Paragraph 2 most probably refers to . A. the purpose B. your life C. an accident D. a pathway 35. According to the writer, a person’ s highest purpose in life should be in . A. taking time to think deeply B. giving and serving others C. getting the job well done D. being true to the self 36. What is the purpose of this passage? A. To introduce people’s confusion in life. B. To describe people’s purposes in living. C. To persuade people to live with a purpose. D. To tell people to wish for nothing at all in life. 37. How is this passage organized? A. Argument—Discussion—Opinion B. Opinion—Description—Main idea C. Explanation—Comparison—Topic D. Introduction—Discussion—Conclusion 第二节:下面 38—41 小题是对四种空气流通情况的描述。请从下面四幅插图(A、B、C、D) 中选出符合 38—41 小题的最佳选项。 38. Calm air. In calm air,smoke rises straight up from the top of the house. One can hardly feel the wind blowing. It is fine weather for a walk. The wind is blowing less than 1 mile(about 1.6 kilometers)per hour.

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 4 页 共 4 页

39. Gentle breeze. A gentle wind makes light flags mildly move about. Leaves and small branches of trees are also seen moving. It’s wonderful weather for flying kites. Wind speed is 8-10 miles(about 13-16 kilometers)per hour. 40. Strong breeze. A strong wind may blow one’s hat off and can turn umbrellas inside out. In such a strong wind,it can be very unpleasant to walk outside. Wind speed is 25-31 miles(about 40-50 kilometers)per hour. 41. Whole gale. A whole gale , or a fierce wind , may cause trees to fall down completely. It often does great damage to buildings. It is very dangerous to go out in such weather. Wind speed is 55-63 miles(about 89-101 kilometers)per hour.

非选择题部分
四、单词拼写(本大题共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分根据下列句子及所给单词的首字母, 写出各单词的完全形式,每空白处限填一词。 ) 42. Bob is an honest person and never tells a l . 43. Changjiang is one of the longest r in the world. 44. Tomorrow is Allen's b . He is holding a party in his house. 45. “Please h yourself to some coffee.”Rosie said to her guest. 46. Linda is much f than before,so she has decided to lose weight. 47. Katherine apologized to me because she had opened my letter by m . 48. In many countries , nobody u the age of 18 is allowed to buy cigarettes. 49. Twenty passengers on the bus s yesterday’s traffic accident;eight died,though.

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 5 页 共 5 页

五、书面表达(本大题 20 分) 50.某英语报纸正举行以“感恩”为主题的征文活动。请根据下面的提示,用英语写一篇短 文投稿,记叙上周五上午放学后刘老师为你答疑一事,并谈谈你的感受。

What happened after the ●Your classmates went for lunch;you remained to ask lunch bell rang last Friday? Mr Liu questions. ●Half an hour later, you were still asking questions. ●... Your feelings ●...

注意: (1)短文须包括上述内容,应适当增加细节,以使行文连贯; (2)词数:100 左右,开头部分已给出(不计词数) 。 We have every reason to be thankful to many people around us.

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 6 页 共 6 页

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题
参考答案和评分标准
一、单项填空 1. C 2. D 3. B 4. B 5. A 6. B 7. D 8. A 9. C 10. C [评分细则] 本题共 10 小题,共 10 分,每小题 1 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 二、完形填空 11. A 12. B 13. C 14. A 15. A 16. B 17. A 18. D 19. B 20. C 21. C 22. D 23. B 24. C 25. D [评分细则] 本题共 15 小题,共 30 分,每小题 2 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 三、阅读理解 26. B 27. C 28. D 29. A 30. A 31. D 32. C 33. D 34. B 35. B 36. C 37. D 38. B 39. D 40. C 41. A [评分细则] 本题共 16 小题,共 32 分,每小题 2 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 四、单词拼写 42. lie 43. rivers 44. birthday 45. help 46. fatter 47. mistake 48. under 49. survived [评分细则] 本题共 8 小题,共 8 分,每小题 1 分。写对一处给 1 分。 五、书面表达 50. One possible student version: We have every reason to be thankful to many people around us.Among them is Mr Liu, a very nice math teacher of mine. Last Friday after the lunch bell rang, my classmates went for lunch, but I remained to ask Mr Liu some questions. Half an hour later, most of my classmates came back from lunch, but I was still asking him questions, and he was so patient. It was a small act for Mr Liu, because he is always so helpful and kind to us. However, we often take such kindness for granted. In fact, kindness is found everywhere in our life, and we should always be grateful. (98 words) [评分细则] 本题满分为 20 分;按 5 个档次给分。 (一)评分原则: 为了培养学生的创新精神和语言实践能力, 促进英语写作教学, 要严格按 5 个档 次给分。既要敢于打低分,更要敢于打高分;内容和语言共计 20 分。在评分时,要

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 7 页 共 7 页

以作文的整体谋篇和语言水平(看其是否地道)来评判。应当着重考虑考生自我观点 的表达,如恰当、合理,要给高分。要先确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡 量,微调得分。最后,看其词数和卷面整洁程度。如词数太少(不到 80 个词的)或 书写欠整洁,应酌情再扣 1-2 分,但不倒扣分。 (二)内容要点: 注意:须包括题干的所有要点。 (三)各档次的给分范围和要求: 第五档: (16—20 分) 包含全部要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚。 第四档: (12—15 分) 基本包含要点,遗漏少量次要点;语言有少量错误; 行文基本连贯,表达基本清楚。 第三档: (8—11 分) 包含部分要点;语言虽有较多错误,尚能达意。 第二档: (4—7 分) 要点不明确;语言错误多,影响意思表达。 第一档: (0—3 分) 白卷或文不对题;错误百出,不知所云。 (四)注意: 第五档有 5 分的差距,旨在鼓励考生写出优秀作文。请根据学生佳作把握分寸。

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 8 页 共 8 页


相关文章:
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试英语试题(word版).doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试英语试题(word版) - 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题 考生须知: 1、本试卷分选择题和非选择题两部分,共...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试语文试题(word版).doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试语文试题(word版)_其它课程_高中教育_教育...2014 年 7 月 浙江省高中学业水平考试语文试题答案及评分参考答案 一、 选择题...
2017年11月浙江省普通高中学业水平考试英语仿真模拟试....doc
2017年11月浙江省普通高中学业水平考试英语仿真模拟试题+01+Word版答案 - 2017 年 11 月浙江省普通高中学业水平考试 英语仿真模拟试题 01 (考试时间:120 分钟 ...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试英语试题(word版).doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试英语试题(word版) - 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题 选择题部分 一、单项填空(本大题有 10 小题,每...
2014年7月浙江省普通高中学业水平考试试卷大全 语文数....doc
格式:语文为 WORD 文件,其余试卷为扫 描版, 2014 年 7 月浙江省普通高中 学业水平考试 试卷大全(有答案) 内容:语文 物理 政治 数学 化学 历史 英语 生物 ...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试数学试题(word版)....doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试数学试题(word版)问酷网 - www.iasku.com 更多试题试卷答案尽在问酷网 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平测试数学试题 ...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试生物试题(word版)....doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试生物试题(word版)答案 - 浙江省普通高中 2014 年 7 月学业水平考试生物试题 生物 考生需知: 1.本卷分试卷 I 和试卷 ...
2014年7月浙江省学业水平考试物理卷word版_图文.doc
2014年7月浙江省学业水平考试物理卷word版 - 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 物理试卷 一、选择题Ⅰ (全体考生必做。本大题共 22 小题,每小题 2...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试物理试题(word版)....doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试物理试题(word版) - 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 物理试卷 一、选择题Ⅰ (全体考生必做。本大题共 22 小题...
精品文档2014年7月浙江省普通高中学业水平考试(精校WOR....doc
精品文档2014年7月浙江省普通高中学业水平考试(精校WORD版)_高中教育_教育专区。...本试题卷分选择题和非选择题两部分,共 6 页,满分 100 分,考试时间 110 ...
湖南省2014年普通高中学业水平考试英语试题 Word版含答案.doc
湖南省2014年普通高中学业水平考试英语试题 Word版答案 - 2014 年湖南省普通高中学业水平考试英语试卷(真题) 本试卷分听力技能、知识运用、阅读技能、写作技能四个...
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷).doc
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷)_英语_高中教育_教育专区。2015年1月浙江省普通高中学业水平考试(英语卷) Word版 2015 年 1 月浙江省普通高中学业...
浙江省2014年1月普通高中学业水平考试数学试题 Word版....doc
浙江省2014年1月普通高中学业水平考试数学试题 Word版答案_其它课程_高中教育_教育专区。2014 年 1 月浙江省普通高中学业水平考试 数学试题学生须知: 1、本试卷...
2018年11月浙江省普通高中学业水平考试英语仿真模拟试....doc
2018年11月浙江省普通高中学业水平考试英语仿真模拟试题(一)(附答案) - 2018 年 11 月浙江省普通高中学业水平考试英语仿真模拟试题(一) (考试时间:120 分钟 ...
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试生物试题(word版).doc
浙江省普通高中2014年7月学业水平考试生物试题(word版)_其它课程_高中教育_教育专区。taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 浙江省普通高中 2014 年 7 月学业...
湖南省2014年普通高中学业水平考试英语试题 Word版含答案.doc
湖南省2014年普通高中学业水平考试英语试题 Word版答案 - 2014 年湖南省普通高中学业水平考试英语试卷(真题) 本试卷分听力技能、知识运用、阅读技能、写作技能四个...
2014年7月浙江省普通高中学业水平考试地理试题.doc
2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试地理试题 考生须知: 1.本试题卷分选择题和非选择题两部分,共 6 页,满分 100 分,考试时间 80 分钟。 2.考生答题前...
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部....doc
2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案) - 2015 年 1 月浙江省普通高中学业水平考试 英语试题 选择题部分 一、单项填空(本大题共 10 小题,...
云南省2014年7月普通高中英语学业水平考试真题.doc
云南省2014年7月普通高中英语学业水平考试真题_高二英语_英语_高中教育_教育专区。超精确word版真题 云南省 2014 年 7 月普通高中学业水平考试英语试卷(真题)第二...
2014年 7月 浙江省普通高中学业水平考试word精校版.doc
2014年 7月 浙江省普通高中学业水平考试word精校版 - 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 6.如图所示,将两本书的纸张交叉重叠起来.两同学分别抓住每本书...
更多相关文章: