北京延庆县 2017 高考英语一轮完形和阅理选编
完型填空。阅读下面短文，掌握其大意，然后从以下题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出 最佳选项。 Someone says, “Time is money.” But I think time is __1__ important than money. Why? Because when money is spent, we can get it back. However, when time is never 3 . That’s 4 we mustn’t waste time. 5 is usually limited. Even a second is very 6__ useful. 2 it’ll
It goes without saying that the
important. We should make full use of our time to do
But it is a pity that there are a lot of people who do not know the importance of time. They spent their limited time smoking, drinking and __7__. They do not know that wasting time means wasting part of their own __8__. In a word, we should save time. We shouldn’t Remember we have no time to 名师点评 文章讲述了时间的重要性。金钱用完了可以再来，但时间却是一去不复返。告诫我们要珍惜时 间，不能虚度年华。 (D)1. A. much B. less C. much less D. even more 10 . 9 today’s work for tomorrow.
【解析】D。该句中多音节形容词 important 的比较级应是 more important，用 even 来修饰 比较级，故选 even more important。 (C)2. A. cost B. bought C. gone D. finished
【解析】C。这里表示时间流逝，故选 gone。 (A)3. A. return B. carry C. take D. bring
【解析】A。时间流逝就不会再回来，根据文意应选 return。 (D)4. A. what B. that C. because D. why
【解析】D。上文解释了我们为什么不能浪费时间，承接上文应用 why。 (B)5. A. money B. time C. day D. food
【解析】B。时间的流逝悄无声息，故应选 time。 (B)6. A. nothing B. something C. anything D. everything
(C)7. A. reading
【解析】C。该句列举了一些人浪费时间的例子，四个选项中只有 playing 能和 smoking, drinking 相提并论，故选 playing。 (D)8. A. time B. food C. money D. life
【解析】D。根据文意，浪费时间就是浪费自己的生命，故选 life。 (B)9. A. stop B. leave C. let D. give
【解析】B。leave 意为“留下，剩下”。根据文意，我们不能把今天的事留到明天做，故选 leave。 (A)10. A. lose B. save C. spend D. take
2016 高考模拟题。阅读理解。 阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中，选出最佳选项。 The British Museum Description: The British Museum is a museum in London, which is one of the world’s greatest museums of human history and culture. Its collections, which number more than 13 million objects, are amongst the largest and most comprehensive in the world and originate from all continents, illustrating and documenting the story of human culture from its beginning to the present. The British Museum was established in 1753, largely based on the collections of the physician and scientist Sir Hans Sloane. The museum first opened to the public on 15 January 1759 in Montagu House in Bloomsbury, on the site of the current museum building. Its expansion over the following two and a half centuries was largely a result of an expanding British colonial footprint and has resulted in the creation of several branch institutions. Until 1997, when the British Library （previously centered on the Round Reading Room）moved to a new site, the British Museum housed
both a national museum of antiquities and a national library in the same building. The museum is a non-departmental public body sponsored（赞助）by the Department for
Culture, Media and Sport. Since 2002 the director of the museum has been Neil MacGregor. Admission and opening hours: The museum is open every day from 10am to 6pm （Fridays 10am to 5:30pm）and it charges no admission fee, except for loan exhibitions. How to get there: By train: 7:00-18:30 every day. By bus: 7:30-18:30 every day. Nearest underground stations: Tottenham Court Road （500m） Holborn （500m） Russell Square （800m） By Underground: 8:00-18:30 every day. By coach: 7:00--19:30 every day.
1. When was the British Museum opened to the public for the first time? A. In 1753. B. In 1759. C. In 1997. D. In 2002.
2. You are at the Museum at seven in the evening and you want to go back to Oxford. Which means of transportation will you choose? A. By coach. B. By bus. C. By train. D. By underground.
3. Which statement is NOT TRUE according to the text? A. The British Museum has collected more than 13 million objects. B. The British Museum is open from 10 am to 6 pm every day. C. The British Museum is a great museum of human history and culture. D. The British Museum’s expansion in the past was mainly because of an expanding British colonial footprint. 参考答案 1—3、BAB
阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C、D）中，选出最佳选项。 A popular saying goes, “Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.” However, that’s not really true. Words have the power to build us up or tear us down. It doesn’t matter if the words come from someone else’s or ourselves --- the positive and negative effects are just as lasting.
We all talk to ourselves sometimes. We’re usually too embarrassed to admit it, though. In fact, we really shouldn’t be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit. This “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. Be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. So in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves. We should also be quick to give ourselves a pat on the back. The next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying “Good job!” Often, words come out of our mouths without us thinking about the effect they will have. But we should be aware that our words cause certain responses in others. For example, when returning an item to a store, we might use warm, friendly language during the exchange. And the clerk will probably respond in a similar manner. Or harsh （刻薄的）and critical language will most likely cause the clerk to be defensive. Words possess power because of their lasting effect. Many of us regret something we once said. And we remember unkind words said to us! Before speaking, we should always ask ourselves: Is it loving? Is it needed? If what we want to say doesn’t pass this test, then it’s better left unsaid. Words possess power: both positive and negative. Those around us receive encouragement when we speak positively. We can offer hope, build self-esteem（自 尊）and motivate others to do their best. Negative words destroy all those things. Will we use our words to hurt or to heal? The choice is ours.
1. The main idea of the first paragraph is that ________. A. words have a lasting effect on us will hurt us C. inspiring words give us confidence us down D. negative words may let B. not sticks and stones but words
答案解析：答案为 A。本题考查段落大意。段落大意一般通过段落的 topic sentence 来体现， 第一段的最后一句话 “…the positive and negative effects are just as lasting.” 即 为该段的 topic sentence, 故 A 选项正确.。
2. There is no sense for us to feel embarrassed when we talk to ourselves because _______. A. it does no harm to have “self-talk” when we are alone B. almost everybody has the habit of talking to themselves C. we can benefit from talking to ourselves D. talking to ourselves always gives us courage 答案解析：答案为 C。本题为推理题。由第三段 “This “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. Be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. So in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves.”可知，虽然 77%的自言自 语是消极的，但是自言自语可以激发我们，帮助我们记住事情、解决问题和使我们保持镇定。 为了保持积极，我们对自己应该只讲鼓励的话语。由此可推断，自言自语让我们收益。故 C 选项正确，A 选项错误。B 选项只是一种现象，不是原因，D 选项显得绝对，故均不选。
3．The underlined part in the third paragraph means that we should also occasionally _______. A. give ourselves amusement ourselves C. remind ourselves make ourselves relaxed 答案解析：答案为 B。本题为句意推断题。结合划线部分的下文 “The next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying ‘Good job!’” 可知， 当我们完成了任务， 考试考得好， 或者打扫完房间后， 要对自己说 “干得好！ ” ， 故可推断划线部分应该意为表扬我们自己。 D. B. praise
4．The author would probably hold the view that _________. A. it is better to think twice before talking to others B. encouraging words are sure to lead to kind offers C. negative words may stimulate us to make more progress D. people tend to remember friendly words 答案解析：答案为 A。由倒数第二段 “Before speaking, we should always ask ourselves: Is it loving? Is it needed? If what we want to say doesn’t pass this test, then it’s better left unsaid.” 可知，作者认为在我们讲话前要想一想所讲的话受人喜欢吗？受人 需要吗？如果不是这样，就最好不要讲。再结合最后一段，话语有着积极和消极的力量，因 此我们讲话一定要小心。故答案为 A，最好三思而后言。
阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C、D）中，选出最佳选项。 When Mike Jones signed on to be marketing director at an e-book publisher, one of the advertised benefits was the chance to work at home full time. Two years later, he loves the job, but hated the location. "I was totally cut off from the world," Mr. Jones says. "I was only working four or five hours a day because I'd keep looking for things to do just so I could get out of the apartment." After months of searching for alternatives, Jones found Office Nomad, a shared workplace in Seattle that sells itself as "individuality without isolation." The studio is labeled with a modern philosophy(理念) called "coworking." The concept tries to combine the features of a company office with the flexibility of working from home. There are desks to rent, conference rooms to reserve, and still plenty of room to rest.
Coworking meets the needs of those coming from the e-mail times. These laptop users represent a growing group of the US workforce, and many coworkers say others are bound to find similar arrangements. "I couldn't figure out why I had to choose between freedom and community," says Brad Neuberg, the computer programmer who created the term coworking. "I wanted both. So I started imagining what that would look like." In 2005, Mr. Neuberg found an empty hall in San Francisco and used it as the first coworking site. Every morning, Mr. Neuberg set up tables and waited for coworkers. "For the first two months, no one showed up. But people started coming in and the word spread." Soon enough, he had started a movement. Coworking locations now come in every flavour: loose groups of individual workers such as Office Nomad, well-structured offices that offer more conveniences than some big companies. "I prefer it to working from home. I'm much more productive," says Heather Findlay, a local publisher. She can quantify her increased productivity: She's a month ahead of schedule from last year's publishing cycle. Because of the shared costs, coworking spots are often a great deal less expensive than renting a private office. Noisy neighbors are part of the attraction of Beta House, a coworking location in Cambridge, Mass. Taking up the top two stories of a multifamily house, the shared space feels like a union. About half of the dozen coworkers tapped on keyboards, while the rest chatted in the open kitchen area. 59. Why did Mike Jones decide to change his workplace two years later? A. He hated the company’s location. B. He hated to work far from his family. C. He had to work long hours with high pay. D. He had little human communication in his work. 60. We can infer from the passage that most of those who need coworking used to _____.
A. work alone B. earn a lot C. work in offices D. earn little 61. Which of the following is the main advantage of Coworking? A. Enjoying working at home full time B. Enjoying both freedom and community C. Enjoying the noisy atmosphere of working in offices D. Enjoying more conveniences than some big companies 62. What’s the best possible title of the passage? A. Growing workforce in the US B. Looking for shared workplaces C. Working together or alone D. Working free but not alone 【参考答案】59----DA 61-6-2、BD
阅读下列四篇短文，从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中，选出最佳选项。
My father was Chief Engineer of a merchant ship,which was sunk in World War Ⅱ. The bookNight of the U-boats told the story.
In September,1940,my mother,sister and I went to Swansea,where my father’s ship was getting ready to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him safe.
Then I remember my mother lying face down,sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).
I can remember the arrival of the telegram (电报),which in those days always brought
bad news. My grandmother opened it. It read,“Safe. Love Ted. “
My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father’s knee,his arm in a bandage.
He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember,he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He saidit was because of the cigarettes. Whichever,he died suddenly in his early 50s.
Ten years later I readNight of the U-boats and was able to complete the story.
One torpedo struck the ship. Father was in the engine room,where the third engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned.
By the time he got on deck (甲板)he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck fast. When he tried to cut it free,it swung against the ship,injuring his hand and arm. He had no choice but to jump—still with the photograph in his pocket.
Three days later,he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph.
In my room is the book and the photograph. Often,glass in hand,I have wondered how I would have dealt with an explosion,a sinking ship,a jump into a vast ocean and a wait for rescue?Lest(以免)we forget,I have some more whisky and toast the heroes of the war.
1. We can infer that the mother and children went to Swansea
A. to meet a friend
B. to see the father off
C. to take a family photo
D. to enjoy the sailing of the ship
2. What did the author learn about the father from the telegram?
A. He was still alive.
B. His knee was broken.
C. His ship had been sunk.
D. He had arrived in Glasgow.
3. The underlined word“it” in Paragraph 6 refers to the father’s
A. weak heart
B. taking a shore job
C. failure to return to sea
D. injury caused by a torpedo
4. What can we know about the author’s father after his ship was attacked?
A. He lost his arm.
B. He repaired the engines.
C. He managed to take a lifeboat.
D. He was the last to leave the ship.
5. What is the passage mainly about?
A. A group of forgotten heroes.
B. A book describing a terrifying battle.
C. A ship engineer’s wartime experience. rescue.
D. A merchant’s memories of a sea